Skip to main content

HAPPY BIRTHDAY TO ME 7 JUNE 2015


Assalamualaikum dan hello readers,

HAPPY BIRTHDAY TO ME !! Oyeahhhh saya dah 28 tahun huhu..Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk bernafas di muka bumi Allah Taala, masih diberi peluang untuk bertaubat dan terus melakukan amalan kebaikan mengumpul pahala sebagai tiket ke Jannah Allah Taala, Insha Allah..Amin Ya Rabb. Bertuah rasanya orang yang birthday tengah tahun, sebab masa tu cuti sekolah, biasanya cuti sekolah, pergi bercuti pulang kampung atau pergi bercuti ke majlis perkahwinan keluarga. Cuti sekolah saja peluang orang untuk berkumpul bersama keluarga dan pergi bercuti. Cuti sekolah tengah tahun 2015 kali ni, kami sekeluarga pulang bercuti ke Kuching sebab sepupu kahwin. Kalau cuti sekolah pertengahan tahun 2012, majlis perkahwinan sepupu di Brunei, celebrate birthday di sana. Tahun ni, dapat surprise birthday di Kuching pulak hehe. Macam biasalah, tak tau nak bagi reaksi muka macam mana bila dapat kejutan happy macam tu haha..mampu senyum lebar sajalah. Thanks my beloved cousins, you've made my day !

Thanks aunt rose bagi hadiah instant shawl & cute perfume hehe. Thanks aunt nor berik tudung juak, sik sempat ambil gambar heee..thanks uncle arif belanja note hundred kwang3.

Thanks #A7sisters my sisters, bagi Tupperware Hello Kitty, you guys so sweet haha. Tak pernah terlintas di fikiran dapat hadiah secomel ini, pink lagi tu hehe. Thank you so much !

Thank you so much my best partner in crime my crazy shopping partner, Farid Edros for the LC, kau selalu fulfill my wishlist, taun lepas Jelly Bunny, this year LC..i think, sik pernah cerita pun my wishlist arah kau kan? haha!! Boringggg kau sik datang Kuching, kami have fun kali ahhh haha sasak kau tuhh?? Wait kami dtg ke Brunei hujung tahun wedding si Elsa :P

Thank you so much my sisters #AJsisters & Aqil for the sweet ice cream birthday cake ! Nyaman kek ya ehh, first time dapat kek aiskrim on my birthday haha kesian ehhh..thanks Amy for the cute coach..sik pernah terfikir akan dapat barangan coach, even sendirik pun sik pernah terfikir nak beli barang coach sebab sik mampu hihi..thank you so much my !!


Last but nit least, thank you so much #A7sisters belanja makan malam kami semua hehe..thank you #AJSisters with Aqil and his babah for the surprise birthday cake !! Kamek sayang kitak semua banyak-banyak !! Best nya mun dapat bekumpol agik ngan sepupu sepapat lagik, sidaknya jak adik beradik perempuan yg kmk ada :') Thank you juga kepada family, sahabat handai dan kamu semua yang wish dan doakan saya, thank you mucho mucho !! Love always :)

#NOTAKAKI: Belum buka lagi video, nantilah tunggu mood, baru buka, tqsm sbb ingat :]

Comments

cik hani said…
hepi belated birthday..canteknya bekas hello kitty. berkenang la pulak.. hehehe..
anyways..kek tu Nampak sdap..
Lea IsNawi said…
hepi besday yann :)
Dhiera nadhirah said…
happy belated bday yann.
selamat berpuasa

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …