Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

ENDING TEMAN LELAKI UPAHAN (EPISOD AKHIR)

Assalamualaikum dan hello peminat #TemanLelakiUpahan !!
Akhirnya tamat sudah drama bersiri Akasi TV3, Teman Lelaki Upahan (TLU)..nampak sangatlah peminat setia drama #TLU sebab sanggup blogging pasal drama ni kat blog hehe. Sebelum ni minat jugak drama yang hot meletop macam Rindu Awak 200%, Istikharah Cinta dan lain-lain, tapi tak seminat drama TLU, jalan ceritanya sangat berlainan dan tidak klise, paling utama, pelakon-pelakon sangat pandai main watak masing-masing terutamanya watak hero, EL iaitu Ezwan Lutfi (Ungku Ismail Aziz), Kyra Lydia (Siti Elizad) dan Adam, kawan baik EL..tiga watak ni sangat banyak bagi impak dalam drama TLU. Ungku Ismail Aziz sangat natural melakonkan watak EL, seolah-olah sememangnya itulah perwatakannya di alam realiti hehe. Watak Kyra pulak, Siti Elizad sememangnya cantik, ditambah lagi dengan bakatnya menjiwai watak, suka tapi malu2, haaa comel hehe. Watak Adam? Jangan cakaplah, dia sangat-sangat membantu menceriakan suasana dalam drama TLU, dia banyak…

AIDIJUMA

Assalamualaikum dan hello ! :)
AIDIJUMA. Siapa tak kenal dengan jenama Aidijuma? Terutamanya golongan peminat tudung bawal, memang kenal sangat dengan jenama tudung bawal Aidijuma. Siapa Aidijuma? Aidijuma merupakan milik Datin Norjuma Habib Mohamed atau lebih dikenali sebagai Datin Juma di bawah syarikat Colors Addiction Sdn. Bhd. Semenjak kebelakangan ini, tudung Aidijuma semakin mendapat tempat di hati peminat tudung bawal. Saya sendiri pun antara peminat tudung Aidijuma (AJ) hehe. Saya suka tudung AJ sebab kualiti kain yang baik, walau saiz bidang 45 tapi besar, corak yang menarik, 'limited edition' dan harga mampu milik. TAPI, memandangkan tudung AJ sekarang mendapat sambutan hangat menyebabkan harganya pun kadang-kadang dah tak jadi harga mampu milik. Maksudnya, bukan harga yang dijual oleh pihak Aidijuma, tetapi harga yang dijual oleh para reseller persendirian, tidak termasuk reseller sah Aidijuma yang sememangnya punya harga tetap. Kalau reseller persendirian tu, kita…

TEMAN LELAKI UPAHAN

sumber: myalycia.blogspot.com
Assalamualaikum dan hello !
Holla March 2015..TERIMA KASIH TONTON sebab memudahkan viewers nak tengok drama  tv3 slot akasia, Teman Lelaki Upahan..Tengah hot sekarang ni dengan Teman Lelaki Upahan. Oh tidak, sangat berdrama kau sekarang Yann. Hari ni dah masuk episod 24, episod yang dah moody moody nanges nanges. Meriah whatsapp group dengan cousins i'olls. Biasalah perempuan, kalau berangan nombor satu ! Feeling feeling jadi Kyra Lydia (Elizad Sharifuddin) lah sangat haha. Macam mana lah jugak orang tak gila dengan #TemanLelakiUpahan ni, sebab watak EL atau Ezwan Lufti (Ungku Ismail Aziz) sangat cool tapi sweet. Tak romantik yang melampau-lampau atau romantik fake, watak EL sangat natural. Tak macam korang tengok lakonan drama yang betul-betul lakonan, faham tak? fahamkan saja la ya, layankan saja excited orang perempuan haha. Ditambah lagi dengan watak Kyra Lydia yang ala-ala egois tapi sebenarnya dalam hati ada taman hehe.
Babak paling seronok, bil…