Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2014

KEBAIKAN VCO (VIRGIN COCONUT OIL)

Assalamualaikum dan hello readers :)
Kalau nak selfie, CATALYST la jawapannya ! Wahhh kelasss kau Nad Zainal hehe. Siapa perasan iklan Catalyst kat TV3 baru-baru ni? Nad Zainal merupakan duta rasmi bagi produk Catalyst Nutraceutical (M) Sdn. Bhd. Sedar tak sedar, dah lama rupanya diri ini 'berkawan' dengan VCO Catalyst, mula makan VCO Catalyst ni semenjak tahun 2011 sampailah sekarang. Walaupun sekarang ni agak jarang dah amalkan makan sebab malas hihi. Tapi di rumah memang sentiasa ada VCO Catalyst sebab VCO Catalyst tu jadi pengganti ubat paracetamol (panadol). Saya memang tak suka amalkan makan panadol. Sebelum ni memang aktif berjualan VCO Catalyst sebab permintaan pelanggan yang memberangsangkan. Memang tak pernah kongsikan pengalaman di blog sepanjang mengamalkan VCO Catalyst, biasanya saya akan kongsikan di facebook dan instagram saja. Bukan apa, seganlah nak tempek muka sendiri haha.

KEBAIKAN VCO
Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.Kulit ti…

RINDU AWAK 200% MEMORI INDAH BERSAMA SI BLOGGER

Assalamualaikum dan hello ! :)
Rindu awak 200% !! amboiii kemain tajuk nak gempak jerr kan? Di hujung minggu yg indah ni, tetiba rajin nak belai blog sendiri. Bila buka, terharu sebab masih ada yg sudi singgah dan tinggalkan komen walaupun tak berapa nak rajin bagi komitmen dengan blog. Dan disebabkan itu juga, tetiba rindu dengan geng blogger seperjuangan di zaman kegemilangan blog haha ayat kemain lagi. Ini saja gambar yg saya ada dan first time jumpa rakan blogger yg sebelum tu kamceng di alam blog kecuali Izza (memang bestfriend since sekolah dan sudah bersara dari dunia blogging, wahhhh bersara gitu) dan Eva (dah pernah jumpa dua kali masa balik Kuching, tahun 2011 di Boyan di beach dan raya rumah Eva tahun 2013) hehe. Kebetulan short vacation ke KL dengan member, ambik kesempatan jumpa diorang yg sporting ni walaupun jumpa sekejap ja sebab kejar masa huhu.
Kalau nak dikira, memang banyak sangat geng blogger yg kamceng dulu-dulu semenjak 2008..tapi entahlah apa cerita diorang sek…

PENGALAMAN PROGRAM ASSESSMENT CENTRE (PAC) PEGAWAI PENERANGAN GRED S41

Assalamualaikum dan hello ! Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-57, merdekakah kita? Okey, cukup. Isu merdeka nanti kita ulas di entri akan datang hehe. Ayat seperti biasa yg akan saya taip, fuhhh lamanya tidak blogging, kan? Kalau boleh setiap hari mau blogging, tapi masa tidak mengizinkan. Kali ni menggagahkan diri sebab ingat janji yg lepas mesti kongsi pengalaman selepas meghadiri peperiksaan dan program assessment centre (PAC) Pegawai Penerangan Gred S41 dalam blog. Walaupun agak lewat, tapi kena juga kongsi untuk panduan calon-calon akan datang, harap dapat membantu sebab saya sangat memahami situasi tersebut, nervous bah kan? hehe. Mungkin ada info berkaitan yg saya dah lupa sebab PAC tu lama dah berlalu, i will try kongsi mana yg masih diingatlah yaa. Okey, jom kita mula :)
PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN GRED S41
Sebelum ni dah pernah menduduki Peperiksaan Pegawai Penerangan S41 jugak tapi untuk Pelajaran Kesihatan dan keputusannya mendukacitakan. Boleh baca pen…