Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

KURSUS MENJAHIT PERCUMA ANJURAN JABATAN BELIA DAN SUKAN

Assalamualaikum dan hello ! Tetiba ada mood update blog, dah alang-alang bukak laptop, tu yang tetiba rajin tu. Blogging via phone tak best lah. Tak mencabar jari jemari nak menaip haha. Okey, dipendekkan cerita. Ni saya update sekaligus untuk sebulan yang lepas tak update, boleh? Sebulan yang lalu sibuk sesangat sampailah sekarang, haaahhh kau ingat kau yang bekerja saja boleh sibuk? Bulan september mula masuk kelas menjahit, kursus menjahit percuma gitewww. Nasib baik hati ni penuh kesabaran menanti kursus menjahit percuma timbul, kalau tak memang dah sah masuk kelas menjahit yang berbayar 3 bulan RM430 tuuu. Fuhhh, nasib baik ada kurus menjahit percuma anjuran Jabatan Belia dan SukanPapar, Sabah untuk belia selama 6 bulan. Selamat duit saya hehe.
Dulu, adoyaiii tak minat langsung kot nak menjahit bagai ni. Selalu tengok mak menjahit baju kurung, pandang sebelah mata jak sebab tak minat. Tetiba semenjak dua tiga menjak dalam keadaan dilema menanti tawaran kerja yang tak kunjung tib…

DATANG DAN PERGI

Assalamualaikum dan hello :)
Apa khabar? Alhamdulillah saya baik baik ajerrr hehe. Maaf sebab lama sangat tak jengok blog. Buat masa ni memang sibuk memanjang, bukan org yg bekerja ja boleh sibuk tiada masa, saya pun boleh la. Pagi pergi kursus menjahit, tengah hari sampai petang ke kantin sekolah pulak. Bila malam, dah penat. Apa pun tak boleh hehe. Alhamdulillah, saya suka dengan keadaan sekarang. Sibuk kan diri sebenarnya bagus utk kesihatan tau, tiada masa awak nak kemurungan, fikiran melayang, feeling2 sesedih dan sewaktu dgnnya.Kita ni bila ada masalah, memang perlukan seseorang utk luahkannya. Luahkan dgn Allah Taala mmg the best way lah. I mean, sometimes kita pun perlu someone utk chit chat, pillow talk, gurau senda. Ala, mcm waktu zaman study gituuu. Kita masing2 ada 'bff' (bestfriend forever) yg senang utk kita kongsikan segala. TETAPI. Bukan setiap masa kita boleh sharing. Ada 'teman istimewa' (kira mcm boyfriend maaa lebih kurang), pun bukan suka nak denga…