Skip to main content

SILENCE IS NOT AN OPTION : Stop Killing & Restore Democracy In Egypt


Langkah 1 : Klik link ini dan nyatakan pendirian anda :

Langkah 2 : Hantar sebanyak mungkin poskad kepada Kedutaan Mesir, Kedutaan Amerika Syarikat dan Kedutaan Arab Saudi.
Rujukan kempen - http://on.fb.me/14Boq2A

Langkah 3 : Kami menjemput anda untuk memberi email tekanan kepada:
  1. Kedutaan Arab Saudi: myemb@mofa.gov.sa
  2. Kedutaan Mesir: embassy.kualalumpur@mfa.gov.eg
  3. Kedutaan Amerika Syarikat: embassyklpa@state.gov

(*Anda boleh menggunakan kenyataan di bawah ini untuk diemailkan. )

*To the Embassy of …………………

I am deeply concerned to the appalling massacre of peaceful demonstrators by security forces in Egypt that had claimed a large number of lives (more than 4000 lives according to some reports) and over thousands more injured and detained, yet without strong rebuke from regional as well as international key players. On the contrary, the crime against humanity committed by military junta under pretext of restoring democracy enjoyed open support from neighboring Arab states such as Saudi Arabia, UAE, Jordan and Bahrain, while US and EU hesitant to express strong condemnation and stern reaction consistently, despite the fact that the fallout of the military coup breached every aspect democratic values and free world.

I am perplexed with the world’s inaction especially the regional powers towards this heinous crime that literally gives the military ruler license to commit more killings at unimaginable scale, exercising selective justice, arbitrary arrests and detention that potentially drag Egypt further into a bloody civil conflict. The world’s hypocrisy to such violation deprives Egyptians the fruits of 25 January 2011 revolution that guaranteed their civil rights through democratic process, throws Egypt back into its dark past of authoritarian rule and threatens the future civil states recently founded through democratic process in the region.

I urge your government to uphold Egyptians’ rights, to let them get what they want, and allow them to fight for their democratic choice. Withdraw your support for the Egyptian’s Army. Discontinue your funding to them. And with all due respect, please warn the Egyptian’s army concerning the illegal massacre they’re committing.

Encourage civil liberties, your country would then continue to be respected by all nations.

We thank your kind attention to our plea and appeal.
Yours truly,

NAME IN CAPITAL LETTER

State (eg Selangor)

Country of origin (eg Malaysia)"*
==========================

Dapatkan lebih banyak maklumat mengenai kempen ini dengan melayari FB page "Silence is Not an Option" - https://www.facebook.com/sinao.campaign

==========================

Mungkin ini hanyalah usaha kecil kita membantu. Kesan dan resultnya samada berjaya atau tidak, kita serahkan pada Allah kerana DIA tak tanya apa result tapi apa kita buat dan usaha kita untuk bantu. Mohon sebarkan kempen ini kepada MEREKA YANG AMBIL PEDULI via Facebook Wardina Safiyyah.

#NOTA HATI: Kongsi tanda prihatin. Cubit peha kanan, peha kiri turut terasa. Doakan untuk keselamatan saudara Islam kita seluruh dunia terutamanya sekarang di Mesir, Syria, Palestin-Gaza.

Comments

Zuan said…
perkongsian yang mulia :')

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …