Skip to main content

SENARAI BISKUT RAYA 2013

Assalamualaikum dan hello readers,
Hello Ogos ! Kita kini berada di hujung Ramadhan, beransur-ansur saf di surau-surau dan masjid akan dipenuhi semula. Minggu depan, insya'Allah kita akan bertemu Syawal. Masing-masing sibuk buat kuih biskut raya, shopping pakaian raya, balik kampung, termasuk diri ini. Sedih, target nak full puasa, apakan daya kita perempuan. Pasti ada hikmah, Allah Maha Adil. Pendek kata, kita senaraikan biskut-biskut pilihan dan wajib ada pada Hari Raya 2013. Sangat-sangat banyak biskut raya, di bawah ni antara biskut pilihan hati. Jom kita tengok biskut apa yg menjadi pilihan ! Resepinya, boleh google sendiri, sebab melambak resepi, orang kongsi.

Biskut Samperit
sumber: makmasaksedap.blogspot.com

Biskut Makmur
sumber: resepiraya.blogspot.com

Biskut Arab - Crystal Ball
sumber: resepichef.com

Biskut Cerelac
sumber: rujiahfaizal.blogspot.com

Biskut Sarang Semut
sumber: nourelhousna.blogspot.com

Biskut Lidah Kucing Rainbow
sumber: resipicitarasawan.blogspot.com

TAG: KOLEKSI BISKUT RAYA 2013, SENARAI BISKUT SEDAP, BISKUT SEDAP RAYA 2013, BISKUT COMEL, BISKUT LIDAH KUCING, BISKUT CERELAC, BISKUT ARAB, BISKUT SARANG SEMUT, BISKUT SAMPERIT, BISKUT MAKMUR, RESEPI BISKUT, GAMBAR BISKUT

Comments

Zuan said…
Salam Aidilfitri dari Blog Uncle Zuan dan Saiazuan Blog :)
dear xila said…
biskut lidah kucing???? xpenah tau!!!

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …