Skip to main content

MALAYSIAKU BERDAULAT: TANAH TUMPAHNYA DARAHKU

Pencipta : Joe Farizal & Aye
Lirik : Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek
Penyanyi : Ahmad Zakaria
Lirik Lagu Tanah Tumpah Darahku

Mara! Kita halilintar
Tiada gentar puncak dunia Malaysia
Sudah bergema kita halilintar
Tiada gentar.. bendera kita terus berkibar
Wira… menggempur musuh
Biarpun lumpuh marak api putera puteri
Kita terus gempur
Bawa semangat negara berdaulat
Malaysiaku kepadamu..
tumpah darahku
Mara… bawa semangat negara berdaulat
Malaysiaku kepadamu..
tumpah darahku
Tanah Tumpah Darahku

Sumber: Lirik Tanah Tumpah Darahku Lagu Tema Hari Merdeka 2013 Ke 56 | melvister.com

Tema Hari Merdeka Malaysia ke 56 "Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku". Aku suka tema tahun 2013, sangat patriotik dan 'mengena' di hati. Senang nak ingat dan maksud tema tu menyemarakakkan lagi semangat patriotik. Betul tak? Apapun, sempena mengingat kembali hari bersejarah pada 31 Ogos 1957 yg lepas, sama-sama kita memanjatkan syukur kepada Allah Taala atas nikmat aman damai dan keselesaan hidup yg kita kecapi sekarang. Sedekahkan bacaan Al-Fatihah kepada pejuang-pejuang dan pahlawan-pahlawan negara demi mempertahankan kedaulatan negara kita, Malaysia tanah air ku. Bersama-samalah kita menjadi rakyat yg bertanggungjawab menjaga keamanan dan tidak terpengaruh dgn anasir-anasir jahat yg mahu menghuru hara kan negara kita, say NO to pengkhianat negara. Peace.

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yg ke 56 dan Hari Malaysia yg ke 50. Saya bangga menjadi anak Malaysia. Alhamdulillah Ya Allah, terima kasih Malaysia :)

TAG: TANAH TUMPAHNYA DARAHKU, LIRIK LAGU MERDEKA 2013, TEMA MERDEKA 2013, LOGO MERDEKA 2013, HARI MERDEKA MALAYSIA, 31 OGOS 1957, HARI MALAYSIA, 16 SEPTEMBER 1963, JALUR GEMILANG, LAGU HARI KEMERDEKAAN 2013, MALAYSIA BERDAULAT, SEMANGAT PATRIOTIK, MOBILE BLOGGING, ENTRY MERDEKA

Comments

ok zuan baru tahu tema merdeka tahun ni.. adehh teruk punya rakyat..hehe
ezaiza Iza said…
Selamat hari merdeka juga buat tuan blog....
dear xila said…
dah lepas tp selamat hari Malaysia 2013 16sept kalo xsilap hee

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …