Skip to main content

KEK RAYA 2013 - KEK RAYA TERKENAL

Assalamualaikum dan hello readers,
Banyak-banyak jenis kek, kek-kek di bawah ni antara kek yang jadi pilihan ramai. Terutama kek coklat dan kek cheese. Kau letaklah seacuan sekalipun atas meja, confirm habis punyalah ! Kalau kek lapis Sarawak, jangan cakaplah, sangat laku dan kek paling famous di musim Hari Raya. Bukan saja sebab keunikan dan kekreatifan lapisannya, rasanya pun sedap. Okeylah, pendek cerita. Jom tengok senarai kek raya pilihan 2013. Resepi kek-kek tersebut, boleh didapati dalam carian Google. Kalau malas baca, boleh tengok dalam Youtube hehe.

Kek Coklat Moist
sumber: Mudah.my

Kek Cheese (Kek Keju)
sumber: maklangazie.blogspot.com

Kek Lapis Roll Bercorak
sumber: www.olx.com.my

Kek Lapis Sarawak

Kek Roll Brunei
sumber: wonder-cafe.blogspot.com

Kek Tapak Kuda
sumber: hasfiqenterprise.blogspot.com

TAG: KEK LAPIS SARAWAK 2013, KEK LAPIS SARAWAK SEDAP, KEK COKLAT SEDAP, KEK CHEESE, KOLEKSI KEK LAPIS SARAWAK, KEK TAPAK KUDA COKLAT, KEK ROLL BRUNEI, KEK PALING SEDAP, KEK RAYA, KEK RAYA PALING FAMOUS, KEK RAYA TERKENAL, KEK RAYA MURAH, KEK RAYA PILIHAN

Comments

ma ❥ said…
kek haha sedap nye tengok kek2 ni nak2 time awal pagi cam ni puasa pulak tu kan...hehe
dear xila said…
oke oke ni penemuan baru! kek tapak kuda dgn roll srwk tu tak penah tau!! *nanges

slmat hari raya aidilfitri SKY!
Maaf zahir batin :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …