Skip to main content

INTERNET TANPA HAD KETIKA RAYA BERSAMA HOT TIKET, 500MB ONLY RM15 FOR 15 DAYS !!

Assalamualaikum dan hello readers,
Memandangkan sudah terbiasa dengan adanya Wifi Streamix di rumah, online sepanjang masa, tak reload telefon pun, tiada masalah sebab membazir saja bagi seorang penanam anggur, tiada siapa jugak nak SMS & calling2. Esok lusa nak berangkat dah pulang ke tanah tumpahnya darah untuk beraya bersama keluarga besar mak. Jadi, no wifi..arghhhh. Kebetulan nampak iklan promosi raya dari Hotlink. Wowwww ada tawaran yg melegakan hati, jadi lepas ni kena cari hot tiket internet di kedai berdekatan !

Oyeahh..zaman moden sekarang, tak lengkap kalau handphone tak dapat nak main internet. Suka sangat bersosial di laman sosial. We Chat, LINE, Kakao Talk, Whatsapp, Viber, Instagram, Twitter, Blog, Facebook, Tumblr dan macam-macam lagilah. Lagi-lagi musim perayaan ni, nak snap snap candid candid pastu upload kat instagram. Tak main dah upload kat Facebook haha. Woahhh tengok iklan Hotlink tu, 'Kini anda dapat internet tanpa BIMBANG dengan Hot Tiket, layari tanpa had'. Wahhh !

Apa? 500MB untuk 15 hari hanya RM15Tiada Caj Ekstra? Tanpa caj tambahan selepas melebihi kuota? Betul ni? Tak tipu? Pasti line internet tak ciput macam siput baby, eh? Awas ya kalau tipu, 'tamo' kawan tu kalau tipu-tipu hehe

Sebab tu lah mak suka sangat dengan Hot Tiket Hotlink, dah lah jimat SMS & calling, save budget, lepas tu dapat tebus ayam KFC ! Haaaahhh..memang tak rugilah. Sebelum ada promosi raya ni, sebelum-sebelum ni, Hot Tiket tu memang mak selalu beli, kadang-kadang Hotlink bagi free internet sehari dan tebus Pizza Hut. Tapi, Hot Tiket ni susah nak jumpa sebab laku sangat macam pisang goreng panas huhu. Jadi, jom cari Hot Tiket Hotlink ! hehe. Maklumat lanjut di website Hotlink.


TAG: HOT TIKET HOTLINK, PROMOSI HOTLINK, HOTLINK OFFERS, PELAN INTERNET MURAH, PAKEJ INTERNET MURAH, INTERNET TANPA HAD, INTERNET MURAH, TALIAN INTERENT LAJU, TEBUS KFC HOTLINK, TEBUS PIZZA HUT HOTLINK, FREE INTERNET, TELEKOMUNIKASI, TALIAN HANDPHONE MURAH, MAXIS OFFERS, IKLAN HOTLINK

Comments

Nurzakiah Hanum said…
Assalamualaikum
Salam ramadhan ke 23
singgah sini pagi ni :)
Zuan said…
I'm not maxis user
caraitternetan said…
senang sekali bisa berkunjung ke sini....saya suka blog ini ....banyak sekali artikel menarik di dalamnya.....saya tau dari teman saya....thanks sebeblumnya.

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …