Skip to main content

HAPPY BELATED BIRTHDAY TO ME

Happy belated birthday to me. Oyeahh rasa tak lengkap blog ni kalau tak update entri pasal birthday diri sendiri, sebab setiap tahun memang akan up entri pasal birthday sendiri. Lol. Birthday tahun 2013 tiada apa yg menarik dan menggembirakan sangat. Mungkin sebab usia dah semakin meningkat, orang wish ka tidak wish ka lambat wish ka langsung tidak wish ka, nampak normal saja. Apatah lagi mau celebrate? Tiada efek dah mungkin sebab usia dah semakin meningkat hahaha.

Apapun, alhamdulillah sebab masih diberi peluang untuk terus hidup di usia 26 tahun..26 tahun???? urghhh..orang lain kalau 26 tahun ni dah ada kerja tetap, dah ada aset sendiri, dah ada keluarga sendiri..ya ya ya..jangan mengeluh please jangan mengeluh..bukan tak bersyukur, kalau tak bersyukur, lama dah buat kerja gila hoho.

Kita manusia ni memang susah nak lari dari sikap mengeluh..hayooo. Astagfirullah al azim. Walaupun rasa kurang happy, tepat jam 12 masa 7 june aritu, sepupu sepapat jua la yg menyenangkan hati. Kebetulan masa tu masih di Brunei, jadi diorang nyanyi happy birthday ramai2, bergema satu rumah dan family group HAF dalam we chat hehe. Rasa terharu bila orang sentiasa ingat birthday kita, kan? Walaubagaimana sekalipun, keluarga juga la insan pertama yg akan menyenangkan hati kita. Mak selalu pesan, buruk baik pun, keluarga juga yg akan tolong kita. Jadi, hargailah keluarga anda hehe.

thanks #A7Family yg every year ingat my birthday & bagi hadiah. Thanks #HAFamily yg always berdoa dan sgt baik dgn diri ini. Special thanks for my family, yg tiada tandingannya. Tqvm juga to my bestfriends dan kawan2 yg lain atas ucapan birthday dan ingatan kamu. Thanks juga buat insan-insan yg berdoa utk diri ini. Tqvm ! (dah mcm ucapan dlm majlis anugerah hahaha)

Apa lagi ya? tiada lagi la..tunggu ja la update baru pasal wedding my sepupu yg lalu. Belum ada mood lagi nak update hehe. Satu pesanan kepada sesiapa saja yg membaca blog usang ini, hargai org yg sayang dgn kamu..hargai sebelum terlambat..jangan bila dah tiada baru nak menghargai, menyesal pun tak guna dah masa tu. Kepada lelaki, hargai perempuan yg kamu syg, tak kiralah mak, kakak, adik, isteri, gf, awek simpanan, skandal, nenek, makcik, kawan..haha perempuan ni lain sikit, hati lembut sikit, benda kecil di pandangan lelaki pun boleh jadi sgt bermakna bagi perempuan. Sebab apa? sebab perempuan comel hahaha !

#NOTA KAKI : perempuan ja yg selalu ingat tarikh-tarikh istimewa ni. Kalau boleh nak jadi org pertama yg bagi ucapan utk setiap tarikh istimewa kepada insan yg mereka sayang. Tapi, perempuan ni kadang2 kesian juga, mereka ja yg usaha nk ingat semua tu..pasangan mereka? sangat jaranglah, bukan tiada langsung, ada tu memang ada tapi tak ramai. So, bertuah dan bersyukurlah kamu kalau punya pasangan yg sgt alert dgn hari hari istimewa dlm hidup kamu, sebab bukan semua org dapat rasa kegembiraan dihargai tu, hanya kamu la tu ;)

Comments

Razfira said…
happy belated birthday! smoga terus maju jaya!
ciK LyndaWawa said…
happy belated bday.. hohohoh..mun rajin lak kmk edit gambar gambar pasha dedicate untuk ktk)

sak dalam hati sobsobsob edit gambar pasha berik org lain. hehehehe
xila xotmy said…
kita ada wish kt blog mugkin xpasan..hehe eh nk lawat sabah nanti nak lawat kamu. boleh ka? ;p
amy1906 said…
sangat setuju kata2 di footnote tue,hihi....pa pun, hpy bfday mydear fwenz.....moga stiap impian mu sntsa tercapai,pa yg penting, May ALLAH Bless u mydear syaza.. :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …