Skip to main content

HAPPY HOLIDAY PEEPS! !

Assalamualaikum & hello readers!
Oyeahhh cuti sekolah dah start..bagi org brrkantin sekolah mcm aku ngan mak, memang heaven la sbb dpt cuti hehe. Cepatnya masa berlalu, kan? Rasa mcm baru awal tahun aritu pulang dari brunei, ni pegi lagi sebab wedding sepupu, si kakak. Rasa mcm tak percaya kakak kejap lagi jd bini org hehe.

Semalam kami ambil flight ke Miri terus direct jalan darat ke Brunei, dekat saja bah. Kali ni kami malas nak naik feri dari menumbok ke labuan & kapal ekspress dr kk ke labuan sebab malaslah mau terheret-heret dgn brg pastu, kan bawa beliau org tua, kesian pulak nanti huhu. Pendek cerita, tenghari camtu kami pun sampai. Selamatlah rmh diorg ni ada wifi, kalau xda, semua melopong tgk dinding hihi.

Minggu depan rombongan family dari Kuching Sarawak lagi datang, yahoòoo lama x berkumpul ramai-ramai camni. Maksudnya aku jak la sebab dua tahun yg lepas ada dua wedding family yg diorg kumpul ramai-ramai jgk, tapi aku ja la xdpt nk dtg sbb join GEMS huhu.

Aku paling x berkenan mau naik air asia sebab sedia maklumla kan, x boleh nk bawa beg luggage berat then besar kalau x beli luggage. Hand carry pun limitt 7 kg. Pendek kata, byk songehlah bah everything berbayar. Oleh sebab xda pilihan, maka kita naik sajala hehe. Tips kalau mau naik air asia, beli luggage awal-awal online sbb murah sikit banding beli d airport RM75, gila mahal!  Tapi tu pun kalau kamu bw brg byk la. Kami beli awal tu pun worry jgk takut overweight, maklumla wanita wanita ni kalau bawa brg haha. Oleh sebab nk sgt membazir duit utk air asia, siap beli nasi briyani di online. Ceh pegi miri jak pun mau makan2 haha. Tapi, seriusla kan memang sedap sedap sedap sangatttt!  Katering manala yg buat terlampau sedap, serius ni hehe mmg x rugila RM12 aku haha.

Kemarin petang sempat tolong pasangkan tag di beg utk gift malam berbedak. Lepas tu temankn kakak ambil baju pengantin & barang2. Okeyla, nnti smbung lagi. Selamat mak beli fon baru jd dpt pinjm utk bloggging hehe. Aku xda duit nk beli baru, pinjam ja la haha. Bye!

Comments

heee seronok dia terbang-terbang ya
ciK LyndaWawa said…
selamat bercuti sis..=]

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …