Skip to main content

TARIKH HARI MENGUNDI PILIHANRAYA KE 13 TAHUN 2013


Tahniahlah...tiket flight pulang dari KL 5 Mei...hari mengundi pun 5 Mei 2013 arghhhh !! macam mana ni...hangus tiket dan terpaksa beli tiket baru lagi pulang awal :( MALINDO, kamu bagi tak aku nak tukar tarikh flight secara free? Tak, kan??? uwaaaaa !!

Comments

suri said…
salam. dah dpt 2 sms surh pilih undi meh heee.. mls nk layan..mana punya org le yg htr huuu..
puteri kasih said…
la kesian..tarikh yang sama eh
MaMa Rey said…
mari tunaikan kewajipan masing2..:)
[sutera kasih] said…
@suri: yaka? nsb baikk sy x trima sms camtu huhu
[sutera kasih] said…
@puteri kasih:
aahhh...sedih..dh beli td tiket baru, terpaksala..mengundi kan huhu
huhu..leh tukar kot..kih2..
Shuhaida said…
belum lg beli tiket balik kedah.. Agak2 ada x dorg nak sponser tiket balik mengundi? Dorg xnak bg citu extra ke? Jauh ni nak balik Kedah-KL... Penat2..
[sutera kasih] said…
@nuyui a.k.a miss YUI:
memang boleh tukar, tapi kena beli tiket baru yg lg mahal & byr penalti..sorry la..i g beli tiket kat airlines lain, murah ckit la tp tetap rugi huhu
[sutera kasih] said…
@Shuhaida:
sponser? bertuah badan kalau ada pihak yg nk sponser..now pun tgh 'buka mulut'..belum ada respon positif..sy nk tgk cara 'mereka' tangani masalah rakyat ni..mmg diakui bkn kita sorg punya masalah sedemikian, sy nk tgk benarkah 'rakyat diutamakan'

(cewahh ayat serius haha)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …