Skip to main content

TWILIGHT SERIES SET BOOK ONLY RM32

Assalamualaikum & hello my readers !
Wahhh ni entri terperap dalam draft. Bulan lepas, tercari-cari set buku bersiri Twilight by Stephen Meyer tapi yang bajet murah. Maklumlah kalau buku omputeh ni sedia maklum mahal. Sebelum ni tak berapa nak minat pun cerita Twilight segala vampire serigala jadian ni. Dah lah movie kena tunggu 1-2 tahun sekali ja keluar. Rimas tau nak tunggu sambungan hehe. Lepas dah complete movie Twilight keluar pawagam, barulah feeling nak nonton, no need la kena tunggu bertahun-tahun sambungannya hihi. Masa bosan-bosan aritu, merajinkan diri pinjam buku sepupu buku Twilight masa bercuti di Brunei. Best jugak layan novel english ni rupanya. Bahasa english yang mudah nak difaham. Tapi ready jugaklah fon di tangan, nak translate beberapa perkataan yang tak difaham hehe.

Lepas habis baca satu buku tu, ketagih pulak nak baca sambungan. Hahhh dah pulang, terus semangat waja nak cari koleksi set buku Twilight dan CD movie Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn Part 1 & 2. Kes malas nak download movie di internet. Di kedai buku, tak jumpa set buku Twilight. Ada dijual pun satu-satu, dah la harga satu buku tu sekitar RM30++, RM40++...perghhh mahal. Terjemahan dalam bahasa melayu pun ada jugak. Dah google jugak mana la tau ada yg jual novel twilight secondhand. Ada jugak tapi harga pun still around macam harga buku baru.

Then, dah nama rezeki kan. My cousin, Amy bagitau dalam forum  ada orang lelong set buku Twilight, orang tu nak tutup kedai buku. Can you imagine set buku Twilight tu dijual dengan harga hanya RM32 without postage? Apa lagi, sepantas kilat minta tolong Amy deal dengan penjual tu hehe. Postage RM20 sebab post dari semenanjung ke Sabah kan, POSTAGE KE SABAH MEMANG MAHAL. So, total only RM52 untuk satu set buku Twilight. Murah, kan??

Akhirnya sampai jugak yang dinanti-nanti. Yang sebelah kanan tu, yg kiri tu gambar Google. Sebenarnya, baca buku lagi best tau, banyak scene dalam buku yang tiada dalam movie. Dalam buku lagi terperinci dan lagi best nak imagine. Tak percaya? Try la baca dulu, lepas tu nonton movie, boleh bandingkan.

Tapi, masa bukak bungkusan, tiba-tiba ada nota kecil dan duit RM10. Aikk, takkan diorang ni bagi angpau kebetulan masa tu minggu CNY. Penjual tu berbangsa cina. Rupanya, diorang kembalikan duit saya sebab ada rosak sedikit pada last set buku tu. Tak rosak banyak pun, tengoklah dalam gambar di atas. Jujur kan diorang, padahal tak rosak teruk pun. Jadi, saya hanya bayar RM42 termasuk postage untuk satu set Buku Twilight. Rezeki rezeki rezeki hehe. Jgn tanya saya 'ada lagi tak jual?'. Sebab rasanya dah habis, sebab saya dapat ni pun yg last set diorg jual huhu.

Walaupun kualiti kertas tak sama sangat dengan buku yang saya baca sebelum ini, yang sepupu saya punya tu kertasnya jenis keras sikit. Yang penting dapat dibaca hehe. Sesuai dengan harganya. Lagipun, buku Twilight ni banyak publisher. Mungkin diorang ni hanya cetak semula a.k.a fotostat. Tak apala, yang penting dapat baca, nak beli yang di kedai pun tak mampu mahal sangat hehe. Haaaa bagi yang langsung tiada bajet, boleh baca novel Twilight secara online di  http://www.readanybook.com/author/stephenie-meyer-69. Selamat membaca !! (^__^)

#Kalau ada bajet, nak beli yg set buku Twilight terjemahan bahasa melayu pulak. Dah jumpa di Popular tapi harganya mahal nak mampos, RM160 ++ uwaaaaaaa :(

TAG: SET BUKU TWILIGHT MURAH, NOVEL TWILIGHT ONLINE, TWILIGHT SAGA, TWILIGHT NEW MOON, TWILIGHT ECLIPSE, TWILIGHT BREAKING DAWN, HARGA BUKU TWILIGHT, STEPHEN MEYER

Comments

Peri PiA said…
Wahhh best nya,thanks
Razfira said…
murahnya.. bertuah awk dapat beli yg murah. happy reading pal! :)
xila dot said…
serus bah jeles...jujurnya...kalo org melayu isk isk isk...emmm bila rezeki sy nak ade satu set tuh...?! walopon xminat twilight sgt kan...tp aritu ternampak buku the hobbit...mata dok jeling2 je..huhu
[sutera kasih] said…
@Peri PiA:
baca kt online pun ok jgk tu :)
[sutera kasih] said…
@Razfira:
syukur alhamdulilah..rezeki dpt yg murah ;)
[sutera kasih] said…
@xila dot:
serius bahh jiranku hehe
tau xpa..ssh nk jmpa penjual jujur :)
the hobbit pun org ckp best kan?
emm, bestnya kalau ada bancer buku 1 malaysia tu kan...hihii
Izzat Eshak said…
Banyaknya novel twilight dia =P
Macam Yong said…
wow so cheap! i'm so jealous here. you are lucky.
Anonymous said…
Hi dear :) If you wanna letting go, please inform me since I really want to buy it >.< Thankyou!! kshopspree@yahoo.com
hisham sham said…
teringin nk ada 1 set novel twilight tu T.T
hisham sham said…
teringin nk 1set novel twilight mcm tu huh
intan anis said…
Wow best ..nak tny klu bc kat online ..kat mane :-)
Anonymous said…
wah bertuah nye dy dpt buku twilight 1set =| murah plak toh =) seyez sy jeles lorh =} huhu harap sy ada rezeki ntuk memiliki buku twilight 1set cm awk jgak =D btw eppy reading fwen =) hehe > grup vampire a.k.a Edward < :D:D
Saya ade koleksi versi melayu.. 3buku sy dpt diskaun giler2 sebab lain2 tempat sy beli, satu kedai buku biasa satu popular.. Last sekali breaking dawn saya beki online, kire pejam matalah, tu pun nasib baik adr diskaun sikit. Hehehe.. Teringin nk ade versi inggeris pulak macam kat atas tu, tp.. Ari tu tgk cover die da xsame sbb da color putih.. Harge pon leh tahan mahal, rm229.. Jd sy download ebook dulu sementara nk tunggu buku tu ade yg murah.. Love this story..
Ade lg satu the short second life of bree tanner an eclipse novella.. Dr sudit pandangan bree tanner dlm novel eclipse..
nedun chudar said…
hi i want it..... is that still available

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …