Skip to main content

BUKAN KEJUTAN SAYANG

bila kita kenal ya? sepanjang program tak perasan pun kewujudan awak. Awak lagi la langsung tak perasan kewujudan saya. penting eh tarikh kenal mengenali? entahlah hehe. kita berkawan, kan style comel-comel. Ala-ala op op oppa gangnam style haha.

Tuptap, jumpa lagi 12hb satu. Rasa macam baru semalam saya nampak gambar kek birthday awak, gambar awak yg tidak comel di FB. Rupanya rasa tu perasaan tahun lepas 2012. Lajunya jarum jam bergerak. Dah setahun berlalu. Woha!

What about you & me? Lawak jugak la, terlalu rasa hubungan tu comel-comel, sampai tak tau bila ianya terjadi? I means, special feelings? Awww gatal.

Awak tak pernah pun suarakan "eh, jom kita kapel" "eh, kau nak tak jadi gelpren aku?" "em, saya cintakan awak ibarat blablabla". daaaaa...saya tahu awak seorang yg sangat pemalu macam daun semalu haha. Geli.

Dengan rasa tidak comelnya, masing-masing cakap tak tau bila date anniversary bagai. Takpa la, jangan terpengaruh dgn org lain nak celebrate or wish or whatever. Yang penting, kita tahu apa dalam HATI kita. Okey? Kalau awak rasa masih ragu-ragu was-was, gunala sabun tanpa was-was haha.

Yeahh selesa berkawan dgn awak, mengenali awak. Harap awak jugak rasa begitu. Awww. Awak kerja elok-elok ya, kerja rajin-rajin kumpul duit, balas jasa parents & family dulu. Lepas tu bila dah semuanya stabil, seru dah sampai, cepat-cepat masuk meminang saya, k? Haha jujur itu penting, kan? Bukannya gatal, benda baik jangan ditangguh. Peace.

Me? Selagi belum bagi mak bapak adik2 rasa duit gaji saya, tak nak fikir dahulu soal rumah dan tangga. Selagi belum dapat 'dirikan tangga di rumah' selagi bank belum terisi dgn titik peluh sendiri, selagi belum reward diri sendiri, selagi ada rindu, eh? Tapi, kalau seru dah tiba awal, apa boleh buat, kan. Kita hanya merancang tapi Allah Taala yg tentukan hala tuju hidup kita :)

hopefully, 2013/1434 will giving me a very good luck. Sebenarnya nak ucap Selamat Hari Jadi, tapi macam dah melalut panjang post ni. Nasibla labu hehe. Dengan ini saya mengisyhtiharkan dengan iringan doa yg hanya diri ini dan DIA saja yg perlu tahu ;

Selamat Ulangtahun Awak
Happy Birthday To You
Selamat Hari Jadi
HBH :)

Maaf sebab tiada sebarang kejutan or surprise or apa saja mcm org lain buat, nampak tidak comelkan saya :( maaf sangat2 :(

XoXo,
Yann

Comments

amy1906 said…
at least post nie da ckup comel...hehe.... :p
dhiera said…
happy birthday untuk orang tersebut!
FiZ said…
happy birthday untuk kamu ;p
gadisnikon said…
amy: haha.. kazen ku jiwang.. papa pun sweet aie.. suka2.. untgnya c HBH..
jg my kazen ni baik2 tau HBH.. how lucky u are.. moga bertemu jodoh.. cepat2 ye dear kazen kayuh perahu ya.. haha..
*aqil mdh oppa gangnam style*
adan said…
ehemmm.. benda baik jgn dilambat2kan la ya.. :)
Peri PiA said…
sweet la
happy b'day
eVa said…
Wahhhhhhhhhhhh sapa ya kahh.. Ehhehehehhe alhamdulillah... Best ngga ktk kedak tok.. Happy kmk hehehe... Itok eyh haha

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…