Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

PENGANGGURAN DAN KERJAYA

Salam sayang my readers :)
"26 years old and you don't have any work experience? Seriously, kalau di Sabah, memang susah sudah kamu mau dapat kerja, sebab mostly company tidak mahu keluarkan kos untuk hantar pekerja baru pegi training, sebab tu la mereka lebih utamakan yg berpengalaman, no hard feelings ya".
Tersentak. Perghhh berbisa ayat tu. Tapi, sebenarnya, she's very inspire me. Sangat seronok dengar pahit manis pengalamannya survive untuk hidup sehingga dia berjaya. Bukan senang nak jadi senang. Bukan semua orang yang berjaya dalam hidup tu hanya berlaku dalam sekelip mata. Mereka juga pernah bersusah payah merangkak dari bawah, juga kenal erti lelah, puas diherdik dikritik dan puas gagal. Mentaliti kebanyakan orang, bila tengok orang berjaya kaya raya, "alaa, buat apa kaya raya kalau tak nak bantu orang susah". Benar, ada benarnya. Tapi perlu ingat, kita kena tengok situasi untuk bantu golongan yang susah. Takut nanti, bila dah TERBIASA hidup dengan …

PENCARIAN BLOG UNTUK AUTOPUBLISH DI FACEBOOK

Salam my readers, Sebelum ni pernah letak banyak link blog-blog my loyal readers di facebook Suterakasihyann. Tapi, baru perasan yang RSS Graffiti lama tu tak berfungsi dah. Terpaksa remove dan ganti dengan RSS Graffiti 2.0 Beta yang baru. Makanya, kena cari semula link-link blog untuk di autopublish. Nak cari satu-satu tak larat huhu. Kepada yang berminat, jangan risau, FREE OF CHARGE. Tiada bayaran dikenakan sebab facebook memang free pun kita main haha. Okey, boleh baca di bawah tu ekkk :)
BANNER
Syarat-syarat:*drumroll* Buat entri dengan tajuk "BLOG UNTUK AUTOPUBLISH DI FB SUTERAKASIHYANN".Copy banner di atas & link kan dengan entri ini kemudian letak dalam entri kamuSertakan link https://www.facebook.com/blogsuterakasihyann dan suterakasihyann.com dlm entriPaste link entri kamu dalam komen entri ini.Like facebook Suterakasihyann (Tidak wajib,digalakkan saja sebab blog kamu akan di autopublish dalam fanpage tersebut).Jenis blog adalah bebas kecuali blog yang mengandung…

BUKAN KEJUTAN SAYANG

bila kita kenal ya? sepanjang program tak perasan pun kewujudan awak. Awak lagi la langsung tak perasan kewujudan saya. penting eh tarikh kenal mengenali? entahlah hehe. kita berkawan, kan style comel-comel. Ala-ala op op oppa gangnam style haha.

Tuptap, jumpa lagi 12hb satu. Rasa macam baru semalam saya nampak gambar kek birthday awak, gambar awak yg tidak comel di FB. Rupanya rasa tu perasaan tahun lepas 2012. Lajunya jarum jam bergerak. Dah setahun berlalu. Woha!

What about you & me? Lawak jugak la, terlalu rasa hubungan tu comel-comel, sampai tak tau bila ianya terjadi? I means, special feelings? Awww gatal.

Awak tak pernah pun suarakan "eh, jom kita kapel" "eh, kau nak tak jadi gelpren aku?" "em, saya cintakan awak ibarat blablabla". daaaaa...saya tahu awak seorang yg sangat pemalu macam daun semalu haha. Geli.

Dengan rasa tidak comelnya, masing-masing cakap tak tau bila date anniversary bagai. Takpa la, jangan terpengaruh dgn org lain nak celeb…

SAYANG

"Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu"

-Sayang by Shae-


#comel-comel sweet-sweet ja lagu ni, plus jiwang berkarat-karat. Bagi yg tgh smgt bercinta, confirm la jd lagu tema hubungan diorang, konon. Lol. Happy Sunday guys!! :)

#counting days..but mcm biasa, cannot together2 like others, just sabar & senyum, kan? Inshaa Allah manis kelak for both of us..advance happy birthday hbh :)

SAJAK DIANA AMIR

Salam Jumaat & Selamat Tahun Baru 2013 :)

UNTUKMU SAHABAT

Sahabat,
Aku sayang kau,
kerana itu aku bicarakan
Rasa resah dalam jiwa ini,
Anak mataku dalam sepi memerhati,
Inginku luahkan, inginku laungkan sekuat hati,

Wahai sahabatku yang mencari,
Mari genggam tanganku ini.
Ya aku tahu,
Kebahagiaan fatamogana yang tak pasti yang kau dambakan

Ya aku mengerti,
Puji insan yang tak kau cintai dan tak kau kenali jadi garis pandu hidupmu Tidakkah tergetar
Tidakkah tercelar

Qalbumu yang penuh parut cereka,
Akan kasih tuhanmu
yang rindukan taubatmu
Rindu pada basah bibirmu
Mengesakan Yang Esa
Membesarkan Yang Besar

Sudah lama memaling muka,
marilah kembali
Sudah jauh tersasar santun lidahmu, marilah kembali
Tiada dayaku melainkan kata,

Walau kadang kau punca mataku berkaca
Cinta pada sahabat melangkaui segala
Dalam resahku memerhati
Pada satu nafas yang dihembus sia-sia

Aku ingin bersamamu di Firdausi Tasnim di lidah dan kesyukuran tak berhenti Sahabat,
Lepaskan syaitan di hatimu
Biarkan fa…