Skip to main content

PUNCA MALWARE DALAM BLOG DAN CARA REMOVE MALWARE

Buka-buka twitter tadi, terkesima sekejap Hanie Dew dari Blog Jue & Hanie tweet me bagitau blog tak boleh nak bukak sebab ada malware..Ayoyooo 1st time ni..Nasib baiklah Hanie prihatin bagitau, kalau tak, confirm tak sedar punya sebab jarang-jarang nak bukak blog ni.

Warning, Malware Detected !!! Something's not right here !! Godek-godek bahagian edit HTML, tak jumpa pulak link tu. Lepas dah godek-godek bahagian coding layout, haaaaa rupa-rupanya.....

Punca Malware dalam blog ku ni dari banner jiranku blog si Ipai...adoyaiiiii terpaksa remove banner Ipai sementara waktu huhu nanti pasang balik yaaa. Lepas dah remove link free image hosting tu, blog pun sihat sudah dari dihinggapi malware :)
Sebagai tanda terima kasih, saya tampal gambar diorg dlm entri ni, pinjam gambar gadis-gadis comel Jue & Hanie ni yekk bersama Lisa Surihani yg cute. Okey, i jeles haha. Nak tau kenapa diorg dengan Lisa Surihani? So jangan lupa tunggu Jue & Hanie update perkembangan semasa diorg kat blog di http://juestan.blogspot.com/ . Thanks a lot Hanie Dew..i lap you !! :)

Akhir kata, boleh jenguk blog Yui untuk belajar tutorial cara buang malware dlm blog :
|
|
|
V

TAG: CARA BUANG MALWARE DI BLOG, CARA REMOVE MALWARE, PUNCA MALWARE, KENAPA BLOG ADA MALWARE, FAKTOR MALWARE, LISA SURIHANI, HANIE DEW, JUESTAN

Comments

Hanie Dew said…
yeeeba yeeba..dah bole bukak.hahaha..
no probs dear.caring is telling. wahh gituu..

wah layout baru bah urang.#nampaksangatlamatakbw

ba besar jugak ko tampal pix tu.malu saye.thanks yann. i lap u 2,3,4,5,6,7
Lyaa Suriany said…
nsb ade org bgthu..
kite pn kena jgk hr tu
Dunia Wilma said…
Sekarang nie selalu betul Malware nie muncul kan ^_^ Over sensitif plak sekarang nie...
Cik Syida said…
owh.. baru tau, gitu rupanye :D
eva said…
aok yalah yannn.. mek da masok alu malware.. bahya ow.. huhu..

yobihh jeles bh ngga cdak duak bgamba lisa surihani hehe.. lisa cute da jak.. untung cdak duak.. tp nang layak kenak pilih bh hehe
dhiera said…
masa pakai nuffnang X. pernah sekali kena malware macam. lepastu, sampai sudah lupe nak pasang balik~
aReLaN said…
sungguh ku tak suka ngan malware itu.wuuuuu
donnyien said…
hai.. malware yang menyerang nuffnang sekarang ni sedikit-sebanyak menganggu aktiviti blogging..
Atiqa Wahid said…
Waaaaaaa.. Nasib baik jumpa post awk ni. Selesai masalah malware sy juga. Harap2 blog sy dah settle. Trs follow awk. :D
Atiqa Wahid said…
Morninggg.. Blog awk sy tag dalam post. Dtg baca. Hehhehe.
http://atiqawahid.blogspot.com/2012/12/awas-freeimagehosting-bermalware.html
wahida said…
wah...bergambar dgn lisa tu yg buat sentap tu...


haha...
zila manaf said…
yelah kan selalu sbb banner dgn blog kwn2 lain..hehe
zila manaf said…
yg pntg bha blog gue x berupdate duhh
puteri kasih said…
nasib baik dah selesai..memang ramai juga yang terkena malware kan
J.Syazwana said…
bestnya dapat gambar dengan lisa!! huhuhu

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …