Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

PUNCA MALWARE DALAM BLOG DAN CARA REMOVE MALWARE

Buka-buka twitter tadi, terkesima sekejap Hanie Dew dari Blog Jue & Hanie tweet me bagitau blog tak boleh nak bukak sebab ada malware..Ayoyooo 1st time ni..Nasib baiklah Hanie prihatin bagitau, kalau tak, confirm tak sedar punya sebab jarang-jarang nak bukak blog ni.
Warning, Malware Detected !!! Something's not right here !! Godek-godek bahagian edit HTML, tak jumpa pulak link tu. Lepas dah godek-godek bahagian coding layout, haaaaa rupa-rupanya.....
Punca Malware dalam blog ku ni dari banner jiranku blog si Ipai...adoyaiiiii terpaksa remove banner Ipai sementara waktu huhu nanti pasang balik yaaa. Lepas dah remove link free image hosting tu, blog pun sihat sudah dari dihinggapi malware :) Sebagai tanda terima kasih, saya tampal gambar diorg dlm entri ni, pinjam gambar gadis-gadis comel Jue & Hanie ni yekk bersama Lisa Surihani yg cute. Okey, i jeles haha. Nak tau kenapa diorg dengan Lisa Surihani? So jangan lupa tunggu Jue & Hanie update perkembangan semasa diorg kat …

PATAH SERIBU PUTUS CINTA

Salam my readers, 'Bila dua hidup dah sebati, tak semudah tu utk dileraikan'..cewahhhh puitis sungguh kata-kata si Beto Khusyairi dalam filem Istanbul Aku Datang (IAD). Lisa Surihani memang always cute dalam cerita tu. Okey, bukan nak kritik atau review filem tu dalam post ni. Aku suka maksud, mesej, dan skrip dalam filem tu. Soal lakonan dan sewaktu dengannya tak nak sentuh. Tersangat sesuai ditonton untuk kaki curang, eh? Sila dengar lagu Shila Amzah- Patah Seribu untuk lebih feeling baca entri ni hehe..Patah seribu hatiku bila mengenangkan...lalalalalalala. Dalam hidup, siapa tak pernah kecewa? Siapa tak pernah ditipu? Kita semua pernah rasa semua tu tapi berlainan situasi. Aku? perghhh puas jugaklah kena tipu kena curang kena kelentong. Berhati-hatilah kalau pasangan korang lain macam, itu tak boleh ini tak boleh. Ada sesuatu la tu hehe. Tapi, biarlah bersangka baik. Jangan diikut sangat perasaan dan emosi yg tak tentu pasal. Macam kes si Dian (IAD), kesian sebab kena tipu d…

FISHTAIL TOP BLOUSE

Salam my readers, Sekarang ni macam-macam fesyen tengah HOT. Paling hot item sekarang ni baju Peplum. Sana sini Peplum. Aku pun ada jugak terjerumus beli Peplum tu tapi belum berkesempatan nak pegi ambil. Tapi selamat aku dah bayar siap-siap, jadi senang hati juga penjual. Aku faham perasaan penjual, sebab aku pun menjual. Bila customer lambat bayar, susah kita nak rolling modal or let go dengan customer lain yang betul-betul nak benda tu. Faham juga, kalau yg kebetulan belum gaji or belum dapat bayar. Tapi, memang begitulah cara beli barang menerusi online, bayar dahulu baru dapat barang. Tak perlu lah penjual asyik nak menagih, kan? faham-faham sendiri lah kalau nak shopping dlm online.
Ahhh mula dah merepek. Sebenarnya aku nak bagitau ni, ada member minta tolong jualkan baju-bajunya dalam blog. Dia salah beli saiz, masih baru lagi, masih ada tag lagi baju-baju ni. Di mana dia beli tu, aku kurang pasti pulak di mana. Dia cakap beli kat salah satu butik dalam online jugak. Dia frust…

RESPONSIBLE BLOGGING CAMPAIGN | KEMPEN BERBLOG SECARA BERHEMAH

What is RESPONSIBLE BLOGGING CAMPAIGN 2013?
Kempen Berblog secara Berhemah adalah satu kempen untuk mengajak seluruh rakyat komuniti dalam talian untuk berkumpul dan menyatakan sokongan terhadap berblog secara berhemah dan beretika bagi manfaat bersama.
"You are what you say". Yaaa benar. Setiap apa yang kita bicarakan dalam setiap perbincangan dalam blog kita, melambangkan keperibadian diri kita dari segi struktur ayat, gaya bahasa, dan cara kita menyampaikan sesuatu di dalam blog. Kempen ini mengajak seluruh rakyat komuniti dalam talian khususnya di Malaysia bersama-sama memberi sokongan terhadap berblog secara berhemah, beretika, pendek katanya, menyampaikan sesuatu dengan fakta dan sumber yang sahih. Bukannya menyebarkan fitnah semata-mata. Kita kena ingat, dengan arus zaman moden kini, segala maklumat hanya di hujung jari. Blog juga menjadi pilihan utama pembaca untuk mencari maklumat tertentu.
Maka dengan itu, sejajar dengan kempen tersebut, 9 tiang utama dalam berblog s…

APAM POLKADOT APAM ANGRY BIRD APAM LADYBIRD APAM STRAWBERI APAM COMEL

Salam my readers, Apa program korang cuti-cuti Malaysia ni? hehe. Saya hari-hari cuti. Adoiii. Bosan-bosan di rumah, mencuba nasib buat apam. Yerderhhh, bukanlah masterchef sangat tapi sekadar suka-suka hehe. Mula-mula buat apam ni, memang tak jadi. Gambar 1st dan 2nd ni, tolong ukir ja tu, sepupu yang buat adunan. Dua kali kitorg buat, jadi tu memang jadi tapi bila dah kukus, jadi apam senyum merekah haha.
Orang puteh cakap, "Practice make perferct" maaa. Kemarin tengah hari, duduk sorang-sorang di dapur mengerjakan adunan haha. Budak-budak dilarang masuk ke dapur, semua duduk diam2 di dalam ya. Tak best kalau buat kerja camni dikacau oleh budak-budak. Nanti apam jadi apam balek haha. Akhirnya menjadi juga apam kukus ku, oyeahhhh haha mestilah excited ! Kau buat sendiri dan benda tu menjadi, memanglah gumbira walau nampak simple tapi boleh tahan juga penatnya. Kebetulan ada sorang member ni konon nak order 20 biji, aisehhh mintak puji ya haha. Sebab tu la buat apam tu. Nas…