Skip to main content

YUNA SINGLE? VOTE YUNA MTV EMA FOR BEST ASIAN ACT 2012


Salam my readers,
Tiba-tiba kan up entry pasal retis. Aku kagum dengan Yuna @ Yunalis Zarai ni. Tak perlu cerita pun mesti kamu dah tau kan? Okey, dipendekkan cerita untuk menjimatkan masa, Yuna telah dicalonkan dalam MTV European Music Awards (EMA) 2012 dalam kategori Best Asian Act yang akan berlangsung pada 11 November 2012 di Frankfurt, Jerman. Sangat Ohsemmm, kan? Tapi, Yuna bersaing sengit dengan Super Junior, EXILE, Han Geng dan Jolin Tsai, di mana mereka pun agak popular di Asia. Siapa tak kenal Super Junior, kan?

So, kepada peminat Yuna dan yang tak berapa nak minat Yuna tapi minat lagu Yuna, jom ramai-ramai support Yuna dengan mengundi Yuna di laman web MTV EMA 2012 sebelum 9 November 2012. Dengar-dengar Yuna dah single, ehh?
"Saya dan Qi sekarang… senang kata kami taking a break. Tapi kami masih berkawan baik. Keputusan ni kami buat bersama, memandang saya sibuk dan terpaksa tinggal di Amerika. Dia pula di sini. Jadi kami rasa sukar untuk meneruskan perhubungan ni. Apa yang penting sekarang, kami fokus pada kerjaya. Saya ada matlamat saya dan banyak lagi impian yang saya belum capai. Dia juga ada arah tuju dia dalam apa yang dia buat sekarang. Pada saya, hubungan cinta bukan lagi pilihan. Jadi biarlah.."
(Saya Kini Single But Not Available-Yuna, Beautifulnara)
Taking a break ja bah, kalau ada jodoh, tak ke mana punya. Betul tu, fokus kerjaya dulu, baru fikir soal kawen. Tak macam sesetengah budak ingusan sekarang ni, fikir pasangan dulu, study entah ke mana. Lol. So, jangan lupa vote Yuna hehe Dah macam paparazzi & promoter tak berbayar :p


Ads Text:

TAG: YUNALIS ZARAI, YUNA, YUNA MALAYSIA, YUNA TERUKIR DI BINTANG, YUNA MTV IGGY, YUNA AND THE BAND, YUNA BEST ASIAN ACT 2012, YUNA OH BULAN, YUNA MTV EROPAH, YUNA MTV EMA 2012, YUNA DAN QI, GAMBAR YUNA, YUNA SINGLE

Comments

fara said…
minat yuna gak.
sbb die sgt talented!
eva said…
hehhe.. mek mok tgga sapa menang lak.. boleh tahan juak bh cdak tok. kmk bok jak meli tiket yuna.. nya polah concert lak teheeee.. mok dgr nya live.. mesti best ow.
RazFiRa said…
aduh, single pule.. xpelah yuna.. u go gurl!
Kakzakie said…
List artis Asia yg diberi Yuna aje yg kakak kenal.

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …