Skip to main content

SELAMAT KEMBALI, AKTIFKAN DIRIMU !!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Dah masuk bulan september rupanya, kan? Hampir berbulan-bulan lamanya blog ni berhabuk tanpa dipedulikan oleh empunya blog, kesiannya awak. Masih dalam mood raya bah kan? Makanya, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin..teheee. Agak kekok nak menaip sebab macam berabad lamanya tak menaip dan menyusun ayat-ayat yang comel-comel belaka.

Ramai orang kata hidup umpama roda, sekejap di atas, sekejap di bawah. Rasanya sekarang nasib aku berada di bawah. Bukan saja sekarang, entah berapa lama dah. Redha dan pasrah. Bukan saja-saja nak mengeluh. InsyaAllah, rezeki tu memang ada tapi cepat atau lambat saja, kan? (ayat ni bukanlah maksud putus cinta, ayat ni bermaksud, saya jobbbblesssss..wohaaaa)

Apa aku merepek ni. Abaikan. Hai member-member blogger yang masih kamceng dengan blog aku ni, apa khabar? InsyaAllah, lepas ni aku pegi melawat beraya blog kamu, okey? Rindu ! Insya'Allah lepas ni mau aktif blogging semula. Itu saja cara mengisi masa lapang yang agak bosan ni. Tips putus cinta paling berkesan adalah blogging. Percayalah haha. Si Ajibah Blossom sudah mempraktikkannya, sesungguhnya tengoklah dia sekarang, lebih gumbira !! :D

Okeylah, tiba masanya sesi blogwalking dengan gembiranya. Yippi !!

Update terkini !!
#Bukan saya lah putus cinta, i mean, kawan saya..ya robbi salah faham kamu ni hehe sebelum ni lama tak blogging sebab busy on job training lah + tiada mood blogging..teheeee 

sumber: Rusydee Artz

Comments

FiZ said…
ha..akhirnya berupdate jgk blog ini.hehe...jangan sedey2 k...kepedihan dan kesedihan itu akan berlalu.be strong. ramai sahabat di sekeliling yan.saya pun ade :)
ceroi @ meniti senja kembali... http://menitisenja5876.blogspot.com/2012/09/shr-mzb.html
merahitujambu said…
sempat lagi tak nak buat ucapan saya??heheh..selamat hari raya dear
~AmyLiana86~ said…
welcome back lalink..miz ur entry.. =)
dwaty said…
putus cinta erk???

tak kiralah apa masalah... hadapi dengan senyuman... insyaALLAH perancangan DIA lagi baik tuk kita...
Myra Jay said…
Selamat kembali berblogwalking dear...

Selamat Hari Raya buat Yann sekeluarga ;)
Dkna Abza said…
lama dkna tak singgah sini..salam lebaran :)
eva said…
Eyh putus cinta?.. Hehehehehehehehe.. Guro jak bh.. Yalah lmk ktk xda updated.. Bgs juak ada instagram xda rasa kehilang seorg blogger yg comel!! ;)

Hahaha gamba raya ria mek amik jak dr hp.. Nektok dah jarang pake camera digital.. Malas haha.. Tp syg x sharp gilak gamba k engkah blog coz size kecik khas k hp jak.. Hehe..

Selamat hari raya dear! Maaf zahir n batin ;)
faridah nazurah said…
heee selamat hari raya kak.. dah lama akak x update kan? selalunya update pics kt instagram je. rindu kan nak blogging gila2 mcm dulu2. time kotak bulan, akak, bro ahmad still aktif lg berblogging.rindu sgt!

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …