Skip to main content

Al KAHFI AYAT 23-24

Salam my readers,
Biasakan lidah kita dengan menyebut "Insya'Allah" bermaksud dengan izin Allah SWT. Setiap apa yang kita mahu atau nak lakukan pastinya dengan izin-NYA. Makanya, jangan bagi janji kosong dan harapan yang meyakinkan kerna kita pun tidak pasti sama ada mampu tunaikannya atau tidak. Jadi, biasakan lidah dengan mengatakan Insya'Allah, dengan izin ALLAH Taala.

Contoh: Aku sayang kau selamanya, Insya'Allah. Aku cinta kau selamanya, Insya'Allah. Kita jumpa esok petang, Insya'Allah. Insya'Allah, malam ni aku siapkan kertas kerja kita. Janji ditepati, Insya'Allah. Jika ada kelapangan, saya blogwalking jenguk blog kamu ya, Insya'Allah :)



surah Al-Kahfi via http://www.surah.my/18

*NOTE: Salam Jumaat yang mulia. Semoga hari ini lebih baik dari semalam. Istighfar banyak-banyak. Selawat ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW.

Ads Text:

Comments

Perkongsian yg bermanfaat...follow me please..i follow u back..thanks..
http://haniinara.blogspot.com/

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …