Skip to main content

Selamat Hari Raya 2012

Salam semua :)
Dah bersawang blog ni kesian huhu sorry lah blog tiada masa nak jenguk :(
emm, mcm mana raya kamu tahun ni? Meriah x? Saya biasa-biasa jak. Tiada mood sgt nk raya tahun ni. Sambut secara sederhana saja dengan family. bukan kedekut nk jemput dtg beraya ke rmh, dh raya, dtg ja la beraya haha kejam x? emm, masa raya ni busy mcm sindarella d dapur. Jd maaflah kalau ada phone call yg tak bersambut. Maklumlah masa raya ni, phone terabai cket. Kalau urgent, sms ja la ya. hmm hope next year x beraya d cni again. Rindu family d sinun. Dah bertahun x plg beraya sinun. Beraya d sana barulah feeling cket raya with big family. Ikatan kekeluargaan d sinun lagi utuh dan mesra. Walau bertekak kdg2 gaduh manja tu biasala tapi still bermaafan dan saling berhubungan. Di sini? Not bad la. Family ok2. Paling best kalau beraya d sebelah Gayang & Kolombong. Malas nk komen yg lain nnti ada lagi anynomousss tanpa nama bagi komen bg ceramah hebat kt ruang komen mcm raya tahun lepas. I know who you are. kita jumpa di akhirat ja la ya, saya mmg sentiasa maaf kan kamu kamu, biarlah org nk cakap kami ni jahat or whatever lah, Allah Taala Maha Adil. Ingat, kita yg anak anak jgn sesekali masuk campur hal org dewasa. Kita yg muda ni seharusnya ambil pengajaran dan tidak mengulangi apa yg telah berlaku. Kita hidup di dunia ni semntara, singkat. Saya sentiasa mendoakan agar suatu hari nanti semua keluarga tak kira mana-mana belah sekalipun, akan bersatu bermaafan. Ya Allah, jauhknlah perasaan jahat milik syaitonnirajim dari hamba-hambaMu ini ya Allah. Amin ya rabb :)

Comments

fara said…
Salam Aidilfitri :)
happy eid..

zuan nye blog lagi lama bersawang..huhu
AmirFX said…
Camat Ari Raya Yannn! Bila mok datang kuching gik tek?
TF said…
selamat hari raya ..maaf zahir batin..;)
Hanamiko Sakura said…
amin ya rabbal alamin..

selamat hari raya! :)
zila manaf said…
selamat ari raye....maaflah xsompek nak nganto kad raye phewww
larikkkkk
Jahidi Sahibin said…
raya tahun ni (2012) biasa sja.. dari raya pertama smpi raya kelima diam di rumah.. hari2 seterusnya stay di rumah .. sbb apa? sebab demam..huhu!! btw.. selamat hari raya yan @ sutera kasih.. Maaf Zahir & batin.. maaf kalau penah terkasar bahasa spnjg perkenalan kita.. teruskn berkarya mlalui blog.. blog ko ni mmg best..:)
Ash Give said…
ada story eh entry raya tahun lepas.. tak pe la, berdoa je la semoga yg baik baik akan berlaku.. tak yah gadoh gadoh lagi.. bermaaf maafan.. setuju dgn etry ni

btw, slmt hari raya dan slemt hari merdeka yann..:)
Cikgu Ma said…
salam merdeka raya..dah masuk september ni..hehe
faridah nazurah said…
hehe kat instagram punyalah banyak gambar raya akak..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …