Skip to main content

PATAH HATI - SAUJANA


Salam & hello my readers,
First time dengar lagu ni masa penutup majlis tilawah Al-Quran peringkat antarabangsa 2012 di TV1. Penuh makna lagu Patah Hati ni. Masa dengar lagu ni dengan member, fikiran bukan fokus patah hati sebab cinta or what ever yang berkaitan cinta dunia. Tapi fikiran kitorg terus terfokus dengan bekas anggota saujana. Faham? Kalau tak faham, tak payahlah faham hehe. Kalau nak dengar lagu ni, silalah search di google atau youtube. Lirik kat bawah. Oh, sesuai jugalah untuk insan patah hati dikecewakan oleh pasangan yang buta hati. Ok tu jak, bye.

Lirik lagu Patah Hati oleh Saujana

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
RUPA HILANG SERI
MANAKAH MANISNYA

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
MADAH TAK BERLAGU
MANAKAH GIRANGNYA

PATAH HATI
JANGAN TERDAMPAR SEPI
JANGAN TERSUNGKUR MATI
PATAH HATI
JANGAN LEBURKAN MIMPI
JANGAN MEMAKAN DIRI

BUKANKAH TUHAN CIPTAKAN MALAM
UNTUK BERADU MENANTI SIANG
BUKANKAH TUHAN TITISKAN HUJAN
MENANTI LIMPAH KEMARAU PANJANG

Sumber: http://anasaujana.blogspot.com

Comments

Salwa said…
Lagu ni sesuai naikkan semangat orang yang patah hati. Sedap~ :)
cik dila said…
lagu saujana memang best. err,tp fokus dkt bekas anggota saujana?? hehe..
adakah blogger ni tgh patah hati..

sila RT ke 32999
eva said…
kmk minat saujana dolok.. bahahha ;D
RazFiRa said…
a'ah lagu ni mmg untuk bekas ahli group mereka. harapnya hamba Allah tu dah berubah ke jalan yg benar :)
[sutera kasih] said…
@RazFiRa: ya? kannn...dgr ja lirik, terus fokus dia huhu
[sutera kasih] said…
@eva:
kmk nang peminat saujana dr dolok hehe
[sutera kasih] said…
@Salwa: betul..hope boleh menyedarkan org yg patah hati :)
FiZ said…
salam.ai yan.sy suka sangat2 dengan lagu ni.memang kalo dengar tu, blh repeat banyak kali la.lirik dia best, rentak pun best.=)
khairul onggon said…
Kmk pestaem dengar lagu tuk.. Best juak... Menakah lagu tuk dituju rah ex sidak nok sekok ya? Harapnya bertaubat dan kembali ke pangkal jalan..
hazanis said…
hidup perlu tabah :D nice entry..saya masih baru jln2 tngok blog org..ada masa tngk la blog saya http://kakiblogger.mygeng.org/#s01
adan said…
ada masa nanti nak try dengar la..

btw salam ramadhan kawan.. semoga ramadhan kali ni lebih baik dari sebelumnya..
anamizu kaito said…
lagu2 nasyid mmg tenang je rase bile dengar kan? hehe








Luv,
cik ana
Eera Shera said…
patah hati x semestinya sbb bercinta je..akan cari lagunye
.izzati liyana. said…
belum pernah dengar lagi nampaknya lagu ni.

hyeee! bertemu kembali. hee. cik syaza pon mcm dah lama tak update je kan? tapi tak selama sayalah.
Yousof said…
Kena cuba dengar nanti ni!


Pun sama, teringat kat sorang bekas anggota saujana tu.. Harap² Allah bukakan hatinya, insyaAllah
iPai said…
wah awat patah hati ni syaza ...

lama tak nyinggah blog bff ni .. heee

selamat hari raya .. maaf zahir batin

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …