Skip to main content

ANAK NIA RAMADHANI DAN ARDIE BAKRIE, COMELNYA !!

sumber gambar : Carian Google
Salam dan hello my readers,
Apa khabar? Lamanya tak blogging. Minggu lepas bercuti di Keningau. Siapa ada follow my instagram dan tumblr, konfemlah bosan nampak di newsfeed tak habis-habis saya post gambar haha. Nanti kongsikan di sini pulak ya?.

Masih ingat sinetron Bawang Merah Bawang Putih? Favourite sinetron dulu-dulu yaa. Sangat popular masa zaman remaja hehe. Walaupun Bawang Merah, watak yang dilakonkan oleh Nia Ramadhani tu agak jahat tapi tetap jugak suka tengok dia sebab sangat cantik. Bawang Putih pulak, watak yang dipegang oleh Revalina S Temat. Baru-baru ni pada 2hb Jun 2012, Nia Ramadhani selamat melahirkan bayi perempuannya yang diberi nama Mikhayla Zalindra Bakrie seberat 3kg. Wahhh comelnya nama, secomel dirinya. Suami Nia Ramadhani, Ardie Bakrie sangat teruja. Ayah mana yang tak teruja kan?

sumber gambar: lulu-pages.blogspot.com, hotdetik.com, wowberita.org dan carian google

Tag: NIA RAMADHANI, ARDIE BAKHRI, SUAMI NIA RAMADHANI, NIA RAMADHANI MENGANDUNG, ANAK NIA RAMADHANI, GAMBAR ANAK NIA RAMADHANI, BABY BAWANG MERAH, SINETRON BAWANG MERAH BAWANG PUTIH, MIKHAYLA ZALINDRA BAKRIE

Comments

Bui Junaidi said…
MANCUNG JAK IDUNGNYA..CONFEM KACAK DH BESAR..
Sally Yatiey said…
Comelnya anak Nia Ramadhani ^_^
Hafizin Jamil said…
sebenarnya tengah frust sebab nia kawen dengan orang lain.tapi skang boleh anak plak..hurmmm...haha
xila riston said…
weee comel gilerrrrr...gewam!
muhsin.aminudin said…
harap dah ada anak tu, kurang sikit sosialnya

WarungKopiKlangz
chemay said…
tiba2 rasa teringin nak ada baby sendiri pulakk.
hhehe
:P
eva said…
aok eyh lam crita indon even nya jaek tetap kck rupanya.. nya rya pregnant muka gik kck juak.. best da jak..
RazFiRa said…
kiut mcm mak die gak ;)
Hanie Dew said…
kompem lawa giless.....kannn...
Adylia Qarissa said…
comeynya budak tecik nie!

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …