Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

JANGAN SUKA SALAHKAN ORANG LAIN

REKA SENDIRI SARUNG TELEFON - DO IT YOURSELF FOR YOUR IPHONE, IPAD, SAMSUNG & BLACKBERRY CASES !!

(Gambar) Riz Ainuddin, Pengarah Besar Kumpulan Digital PopMyCase (kiri) dan Ediyuzri, Pengurus Besar Kumpulan PopMyCase. (sumber gambar: Kosmo Online)
Salam & hello my readers, Baru lepas baca Kosmo Online, terjumpa artikel menarik, 'Sarung Telefon Rekaan Peribadi'. Kamu boleh reka sendiri gambar sarung telefon bimbit mengikut cita rasa masing-masing. Best kan? Agak tak comel bila bertembung dengan orang lain yang sarung telefonnya sama dengan design sarung telefon yang kamu ada. Kan? Syarikat PopMyCase menawarkan perkhidmatan aplikasi yang membolehkan pengguna memuat turun gambar pilihan sendiri, menambah corak dan ayat-ayat tertentu di rekaan sarung telefon. “Buat masa ini, telefon bimbit dan tablet yang boleh diubah suai rekaan sarungnya terdiri daripada semua model iPhone seperti iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone dan iPad 2 manakala bagi model Blackberry pula ialah Blackberry Bold 9780, Blackberry Bold 9700, Blackberry Curve 3900 dan Blackberry Curve 8520. Sarung…

#WW 53: TUTUP AIB ORANG

sumber: Gambar di Facebook
read more at : KOLEKSI WORDLESS WEDNESDAY

PENGANTIN 1 MALAYSIA 2012 - KEUNIKAN KAHWIN CAMPUR

Salam dan hello my readers, Pengantin 1Malaysia. Unik. Sekarang ni banyak dikaitkan dengan 1Malaysia. Tahu tak berapa nilai 1 Malaysia? Semuanya ada 8 Nilai 1 Malaysia iaitu Budaya, Berprestasi Tinggi, Budaya Ketepatan, Budaya Ilmu, Integriti, Ketabahan, Kesetiaan, Kebijaksanaan dan Budaya Inovasi. So, entri ni ada kaitan dengan nilai Budaya hehe. Tahniah buat semua pasangan pengantin yang berkahwin dengan pelbagai suku kaum. Semua gambar dan berita di bawah diculik dari blog bapak aku dan album di facebook kawan. Asi la tu kan?

PENGANTIN 1Malaysia...Cik Norafezah Sairin, Nur Aisyah Liew Abdullah, Anisah Ahmad, Mohd.Nazmi Sairin, Mohd.Nizal Sairin, Mohd Nizam Sairin, Noraziarah Sairin sempena majlis Malam Berinai di Kampung Bundusan,Papar.
PAPAR: Pasangan Encik Sairin Tamin dan Puan Radiah Haji Darus dari Kampung Bundusan telah melakar sejarah apabila menikahkan keempat-empat anak mereka dengan pasangan dari suku kaum Murut, Cina dan Melayu Brunei pada satu masa (10/6/2012) sehingga mend…

INTERNET ALL DAY ONLY RM1/DAY ON YOUR MOBILE PHONE- MURAHNYA !!!

Salam & hello my readers,
Orang zaman sekarang, sekurang2nya setiap seorang confirm ada handphone. Paling kurang pun handphone tu mesti nak yang dapat surf internet tak kiralah handphone smartphone atau yang biasa. Dalam sehari rasa macam tak lengkap hidup kalau tak bukak laman sosial, eh? Jangan tipu. Apa-apa pun, biarlah berpada-pada ya. Jangan pulak, masa kawan tengah asyik bersembang depan kamu, kamu angguk-angguk kepala saja tapi mata fokus tengok skrin handphone. Tak kasar kalau saya katakan itu agak biadap. Peringatan untuk diri sendiri juga.

Lama suda kan tak blogging pasal promosi DiGi. Saya Pengguna Prabayar (Prepaid) DiGi dan Celcom yang tegar bertegar-tegar sebab masih dalam plan Upax dan DiGi Campus. Bestkan? Bulan ni melanggan pakej internet DiGi 500mb yang rasanya agak berbaloi dan murah. Service talian masa surf internet pun lancar saja. Dalam masa setengah bulan habis 200mb. So ada baki 300mb lagi. Banyak ba tu. Tapi frust jugaklah sebab awal bulan tu dapat tiket…

HAPPY FATHER'S DAY & HAPPY ANNIVERSARY MY PARENTS

Salam dan hello my readers, Lain orang lain caranya. Lain orang lain prinsipnya. Lain orang lain pendapatnya. Begitu juga dengan cara aku dan kamu menyambut apa-apa pun hari istimewa. Ada orang menyambutnya dengan acara yang mewah di tempat-tempat yang mewah hanya untuk menggembirakan hati orang yang tersayang. Alhamdulillah kerna kamu mampu meraikannya dengan rezeki yang dikurniakan dari-NYA. Harap tiada sedikit pun perasaan riak di hati kamu kerna mampu meraikannya di tempat mewah.
Ada orang mampu memberi hadiah yang mewah buat insan tersayang tidak kira semasa celebrate birthday, happy anniversary, happy mothers day, happy fathers day, happy velentines day, happy new year dan segala happy yang ada di dunia ini. Semuanya terpulang dengan niat masng-masing. Memang, hari-hari pun kita sayang mak, ayah dan kekasih halal kita. Tapi, tak salah kalau kita nak sambut dalam satu hari yang special tu hanya untuk menggembirakan hati insan tersayang. Mereka sudah tentunya tahu kita menyayangi …

TAMAN BUAYA TUARAN, SABAH (GAMBAR BUAYA)

Salam & hello my readers, Sebelum ini dah kongsikan gambar-gambar masa jalan-jalan pergi Rumah Terbalik Pertama di Malaysia. Entri hari ni nak kongsi koleksi gambar-gambar buaya di Taman Buaya Tuaran, Sabah. Kalau nak ikutkan memang sangat banyak gambar-gambar buaya yang unik. Macam tak percaya depan mata tu buaya hidup. Buaya-buaya kat situ agak pasif, duduk diam, mengeraskan badan, mulut ternganga lepas tu tidur. Kelakar. Pengunjung berpeluang juga bergambar dengan buaya hidup, kalau berani pegang lah kan. Masa pegang badan buaya, tu pun takut-takut. Takut buaya tu tiba-tiba bagi hempas ekor. Badan buaya lembut.
Harga tiket untuk masuk ke Tuaran Crocodile Farm ni RM10 untuk orang dewasa. Kalau kanak-kanak tak ingat pulak hehe. Tapi memang berbaloi lah tiket semahal tu sebab di dalam taman tu bukan setakat boleh 'menikmati' buaya, macam-macam ada termasuk rumah tradisional. Ada juga persembahan buaya dan tarian tradisional mengikut jadual yang telah ditetapkan. So, pastik…

#WW 52: MOOD

sumber: google image

RUMAH TERBALIK PERTAMA DI MALAYSIA - SABAH (THE UPSIDE DOWN HOUSE IN BORNEO)

sumber: Puadede.com Salam & hello my readers, Apa khabar? Cuti sekolah pun dah habis, jadi adik-adik dan parents budak-budak sekolah, pergi bercuti di mana? Sabtu lepas, kami pergi ke tempat-tempat yang menarik untuk dikunjungi di sekitar Kota Kinabalu, Sabah iaitu ke Taman Hidupan Liar Lok Kawi, Rumah Terbalik dan Taman Buaya Tuaran.   Di Kota Kinabalu (KK) semuanya ada. Bak kata Javis dalam chorus lagunya, Macam di KK ; "Sia bilang mcm di kk Ada di kk semuanya macam di kk aramai semuanya ada di sini"
Sebelum sampai di Rumah Terbalik Pertama di Malaysia ni, destinasi pertama kami adalah Taman Hidupan Liar Lok Kawi (next entri yaaa). Konon-konon macam budak sekolah pergi melawat zoo hehe. Masa sampai di Rumah Terbalik ni, cuaca memang agak panas terik. Ketiak pun berpeluh habis. Tapi pengunjung boleh tahan ramai, tak putus-putus. Barisan di kaunter beli tiket pun panjang. Harga tiket untuk masuk ke Rumah Terbalik ialah, bagi dewasa RM18, bagi dewasa pemegang Mykad RM10 dan…

CELEBRATE MY JUBLI PERAK

Salam & hello my readers, No other answer make, but thanks and thanks (William Shakespeare). Agak kekok bila nak mengarang sebab agak lama tak blogging dan membaca. Memang, kalau kurang membaca buku, memang inilah jadinya. Otak jadi lemah nak susun ayat. Tambahan pula umur dah meningkat, minda jadi 'kenyal'. Tengok, entah apa-apa perkataan yang diguna. Abaikan.
Lokasi: Coffee Friends, Tanjung Aru
Di kesempatan ini, aku masih diberi peluang bernafas di muka bumi Allah SWT ini. Syukur alhamdulillah. Terima kasih buat teman-teman tersayang, Fiffy, Ajibah dan Dian. Honestly, aku tidak punya ramai teman di sini untuk keluar bergembira. Kebanyakan teman tersayang semuanya jauh nun di sana, especially di semenanjung. Izza, Zai Zahra, Mek Rahmah, Nujmi, Krisna, Sue, Norma, Fifah. Buat mak dan bapak, adik2ku, keluargaku tersayang di Kuching & Brunei, terima kasih atas ingatan dan doanya. Walaupun kita berjauhan, tapi we still keep in touch together via Social Network. Thanks F…