Skip to main content

TUNGGU IKHLAS BARU NAK TUTUP AURAT?

sumber: http://poeticislam.tumblr.com/post/22853048697

sumber: IniKisahTia.com

Mari berhijab dan menutup aurat kita :)

Artikel yang menarik perhatianku, rasanya tidak rugi kalau kita baca sampai habis sebab banyak input bermanfaat dari artikel tersebut. Artikel yang saya maksudkan, artikel bertajuk Inilah Hikmah Bertudung yang kamu boleh baca di blog IniKisahTia http://www.inikisahtia.com/2012/05/inilah-hikmah-bertudung.html. Kita selama ini tutup atau balut aurat? Saya sendiri pun bukannya perfect sangat tapi saling beringat sesama kita. Tak salahkan? Berfesyen tak salah tapi jangan sampai jadi mangsa fesyen yang memalukan diri sendiri. Berdoa untuk diri sendiri dan semua wanita di seluruh dunia agar aurat terjaga. Peace :)

must read :
sumber: ZahidZidanPhotography

Comments

eva said…
suka bc statement irma... xpa2.. berdoa utk semua org ;)
ikhlas itu dari dri sndiri kan.suka kata2 irma tu..suka gak jwpn UAI.
Amy Nbip said…
cantik dia btudung...sangat2 kagum bla tgok perubahn org ke arah yg lbh baik...:)
ayut said…
terima kasih atas ingatan...insya Allah.Selamat beramal :)
SENORITA ZATY said…
statement huhuuh suke suke , ingat lah kite kene ikhlas , menutup aurat kan bnde wajbb
bella hamzah said…
betul2 jgn nak tunggu ikhlas baru nak bertudung.statement yg biasa bella dgr is saya tak dapat hidayah lag.Hidayah sebenarnya ditujukan kpd org yg bkn islam terpilih masuk islam,jgn nk tggu hidayah baru nk pakai tudung coz pakai tudung adalah sesuatu yang wajib.kalo mati pon tak dpt hidayah mcamana?
xila riston said…
alhamdulillah...sy behijab nih pon masih memerlukan kesempurnaan dlm berhijab!! ayuh!!
sarah mohamad said…
Tersentuh hati baca kisah Irma hasmie ni. Orang lebih menghormati kita jika kita berhijab :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …