Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

SABAHAN SARAWAKIAN

SELAMAT BERCUTI..Yaahuuuuuuuuuuuuuuu !!!
must read :SEBELUM AKU BERNIKAH & TUN DR MAHATHIR DAN HILAL ASYRAF

SEBELUM AKU BERNIKAH

TUN DR MAHATHIR DAN HILAL ASYRAF

sumber: carian google
*Bagi pengguna Internet Explorer, maaf sebab coding scroll ni tak menjadik untuk IE.

Bila Mantan Perdana Menteri Berbicara Berkenaan Hudud -Hilal Asyraf-
Assalamu’alaikum Wa Rahmatullahi Wa Barokatuh.

Alhamdulillah, pada hari ini saya telah menulis status berkenaan mantan perdana menteri yang kita kasihi, apabila dia berkata berkenaan Hukum Hudud adalah rekaan Ahli Fiqah, dan bukannya datang daripada Al-Quran.

Apa yang suka saya ketengahkan di dalam isu ini adalah kenyataannya – Hudud adalah rekaan Ahli Fiqah. Tiada daripada Al-Quran.

Maka, saya rasa sangat kelakar, untuk seorang mantan perdana menteri yang memerintah sebuah negara ‘Islam’ untuk jangka masa lebih dua dekad, bahkan masih hidup hingga ke hari ini, untuk mengeluarkan kenyataan sedemikian rupa.

Kita ketepikan dahulu persoalan ‘Bagaimana Sepatutnya Hudud Dilaksanakan’. Sebab nampaknya, persoalan ‘Apakah Hudud Itu Daripada Allah’ pun tidak diketahui rupanya.

Tiada Di Dalam Al-Quran? Tiada Di Dalam Hadith?…

#WW 51: KEBANGGAAN NAJIB RAZAK & ISTERI, TAHNIAH.

DID YOU KNOW THIS ABOUT ISLAM? (ISLAMICPHOTO)

sumber: http://www.islamographic.com/gallery/did-you-know-this-about-islam/

TUNGGU IKHLAS BARU NAK TUTUP AURAT?

sumber: http://poeticislam.tumblr.com/post/22853048697
sumber: IniKisahTia.com
Mari berhijab dan menutup aurat kita :)
Artikel yang menarik perhatianku, rasanya tidak rugi kalau kita baca sampai habis sebab banyak input bermanfaat dari artikel tersebut. Artikel yang saya maksudkan, artikel bertajuk Inilah Hikmah Bertudung yang kamu boleh baca di blog IniKisahTia http://www.inikisahtia.com/2012/05/inilah-hikmah-bertudung.html. Kita selama ini tutup atau balut aurat? Saya sendiri pun bukannya perfect sangat tapi saling beringat sesama kita. Tak salahkan? Berfesyen tak salah tapi jangan sampai jadi mangsa fesyen yang memalukan diri sendiri. Berdoa untuk diri sendiri dan semua wanita di seluruh dunia agar aurat terjaga. Peace :)
must read :
A GUIDE TO PROPER HIJAB FOR LADIES BY OSMHIJAB: TUTUP ATAU BALUT AURAT?KENAPA AKU MENINGGALKAN BIKINI UNTUK HIJAB & NIQAB?HIMPUNAN LINK ARTIKEL ISLAMIK MENARIK UNTUK DIBACARENUNGAN: SEMUA YG TUTUP AURAT KONFEM MASUK SYURGA? sumber: ZahidZidanPhotography

TELEKUNG TRAVEL CANTIK

sumber gambar: http://hijup.com/
Salam & heelo my readers, Kamu ada jual Telekung Travel cantik macam dalam gambar tu? Cantikkan. Yang tu dijual di blogshopHijup.com di Indonesia. Dah cari kat KK, tapi tiada. Kalau boleh nak telekung kain cotton dan tak nipis. Nak warna yang soft saja, lagi bagus warna putih atau krim peach. Sebelum ni ada terjumpa di blogshop dalam Malaysia ni jugak, tapi tak berapa nak berkenan sebab kain licin dan warna warni terang sangat. Best ada telekung travel ni boleh simpan dalam beg sentiasa. Senang nak solat di mana-mana, tak perlu nak pinjam huhu. Kalau awak tahu di mana ada jual, bagitau kat ruang komen yeaaa, thanks a lot (^___^)

UPDATE: Kalau berminat nak beli Telekung Travel, boleh contact di

| | | v
Blog Naylisha Boutique atau Facebook Naylisha Boutique

KEGEMUKAN, MASALAH BERAT BADAN

sumber gambar-gambar: carian google Salam & hello my readers, Bila kurus, nak berisi sangat. Bila dah berisi gemuk, nak kurus pulak. Bila berat badan kurang, risau. Bila berat badan overweight lagilah risau. Memang tak pernah puas, kan? Begitulah manusia memang tak pernah nak puas. Termasuk aku teheee. Yang penting jaga kesihatan, okey? Haii bila dah gemuk berisi, nak kena beli baju seluar kain baru, sebab yang lama dah tak muat haha. Orang selalu cakap, orang gemuk berisi ni bahagia. Banyak la kamu punya bahagia, habis orang kurus tak bahagia? Nak jaga hati la tu hehe. Apa-apapun, jangan sampai obesiti. Makanan oh makanan, minuman oh minuman, kenapalah kau sedap sangat? Selalu menggoda ruang perutku hehe. Apakah?
Kenapa ada yang makan banyak, tetap jugak kurus, berat badan tetap maintain? Kenapa yang makan banyak, habis kembang sana sini especially bahagian perut, lengan, paha dan betis? Kenapa? Kenapa? Oh tidak. Masalah metabolisma? Masalah keturunan? Lemak? Haiyakkk.
Tag:Kegemukan,…

ZIKIR TAUBAT, SOLAT TAUBAT & TAUBAT DARI DOSA ZINA

sumber gambar: carian google Salam & hello my readers, Setiap manusia pasti pernah melakukan kesilapan, dosa kecil, dosa besar dan perkara jahat. Begitu juga aku. Bak kata omputeh, 'Don't judge the book by its cover'. Jangan nilai aku dari luaran, aku juga manusia biasa pernah buat silap. Kekadang khilaf dan taksub dengan nafsu sendiri. Makanya setiap masa dihantui dengan dosa sendiri. Sakit rasanya. Tidak tenang. Tapi Allah SWT, Dia Maha Pemurah, Maha Pengampun, Maha Pengasih dan Maha Penyayang. Mohon ampun padanya setiap masa tak kira waktu. Dia sentiasa mendengar setiap apa yang kita pohon ampun dariNya dan bisikan doa dari kita. Sesungguhnya Dia sangat menyukai hambaNya yang sentiasa berdoa. Doa senjata umat.
sumber gambar: pakcikli00.wordpress.com Sebelum ajal tiba, usahakan diri untuk melakukan Solat Taubat. Cara-cara menyempurnakan solat sunat taubat boleh baca di artikel Cara Menyempurnakan Solat Sunat Taubat, manakala Cara Taubat dari Dosa Zina di SINI.
sumber g…

PUTUS CINTA, JADI?

Salam & hello my readers,
Just a simple and quick post for today. Untuk kamu yang tengah bersedih kerna putus cinta, mungkin. Khusus buat sahabatku yang bersedih kerna disakiti. Sabar ya? Kami pun tak tahu nak cakap apa lagi dah, hanya dirimu saja yang faham sebab hanya dirimu yang mengalaminya. Kami pun pernah laluinya tapi mungkin situasi kita tidak sama. Apa-apapun, kesimpulannya wahai sahabatku, kita kena kuatkan diri jangan diikutkan sangat hati yang sedih tu. Hidup ni kena diteruskan. Bah, sila skroll gambar ke bawah untuk lihat koleksi gambar motivasi untuk kamu yang bersedih sebab putus cinta. Bagi pengguna Internet Explorer, maaf sebab coding scroll ni tak menjadik untuk IE. sumber: carian google
sumber: tumblr pictures 
sumber: carian google 
sumber: chuckyandfriends.tumblr.com
sumber: fatinhambahina.blogspot.com sumber: carian google
sumber: faniafnan.blogspot.com
sumber: carian google
sumber: fatinhambahina.blogspot.com
sumber: carian google
sumber: tumblr pictures
sumber: islahn…

TERIMA KASIH CIKGU !!

sumber: google Salam dan hello my readers, Google pun reti ucap Happy Teacher's Day. Jadi bersempena Sambutan Hari Guru 16 Mei 2012, sama-sama kita mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan para guru kita yang selama ini banyak menabur bakti dan jasa dalam kehidupan kita. Terima kasih cikgu atas segala pengorbanan yang telah cikgu korbankan untuk kami muridmu. Peranan guru teramat besar dalam pembangunan negara, bersesuaian dengan tema sambutan hari guru tahun 2012 iaitu, "GURU INOVATIF MELONJAKKAN TRANSFORMASI NEGARA". Terima kasih guru-guruku dari tadika BDS, SRB Rakyat Tupong, SK Pengalat Kecil, SMKA Kota Kinabalu, UMS, GEMS, dan semua individu yang pernah mengajar ilmu kepada saya walau sekecil zarah. Hanya Allah SWT yang dapat membalas jasa kalian. Siapalah saya tanpa kamu :)

sumber: google Tag :Selamat Hari Guru, Selamat Hari Guru 2012, Tema Hari Guru 2012, Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Negara, Pengorbanan Seorang Guru, Gambar Selamat Hari Guru, UMS, GEMS, SMKA…