Skip to main content

UBAT HATI ADA 5 PERKARA

sumber gambar: Carian Google
Salam & hello my readers,
Sekadar berkongsi sedikit ilmu dan jom muhasabah diri kita bersama-sama. Syukur alhamdulillah sentiasa ada awak, parents, family, sahabat dan kamu readers yang sentiasa mengingatkan untuk menunaikan kewajipan sebagai seorang muslimah, sentiasa menegur kesilapan jika ada. Manusia selalu alpa dan khilaf, itulah peranannya awak dan kamu untuk menegur dan saling mengingati sesama insan. Terima kasih :')

Ubat hati ada 5 perkaranya:
  • Yang pertama: membaca Al-Quran dan maknanya
  • Yang kedua: Mendirikan Solat malam
  • Yang ketiga: Berdampinglah dengan orang sholeh
  • Yang keempat: Perbanyakkan Berpuasa
  • Yang kelima: Perbanyyakkan Zikir di malam hari
(ilham daripada lagu Opick: Istighfar)

must read : SOLAT: RAHSIA DAN AZAB TINGGALKANNYA, RENUNGAN: JIKA KAMU INGIN BERMAKSIAT, ISU MURTAD DAN HINA AGAMA, DOA SEORANG KEKASIH UNTUK KEKASIH HALALNYA, PUTERI ACUAN AL-QURAN, ANDAI SAYA TULANG RUSUK AWAK YG TELAH HILANG.

Comments

Edy Fee said…
betul2...penawar terbaik..
eh lukis sndri ke katun.comel
adan said…
thanks perkongsian ini beb.. lagu opick best kan..
Anum said…
ubot yang mujarab
Ezad Skytech said…
Insyaallah..sama2 la kita amalkan selalu ye...amin :D
pena rozie said…
memang betul tu jer ubat ati kite...
Zie Madini said…
w/pun its seems senang...but i believe, byk org yg payah nk completekan that 5 pekara nk yan ow.

mek pun tidak terkecuali..hehehe. sejujurnya ngakuk :P
eva said…
itulah ubat paling mujarab n ada kesan di akhirat nanti.. masyaAllah.. insyaAllah amin
Hanie Dew said…
sweet reminder. will do.

rindu nak berbalas balas komen. hehehhehee
Fadzmie Mohamad said…
Indeed. Sama-sama kita berdoa diberi kekuatan untuk mengubat hati kita. ;)
AmirFX said…
Kmk gik tgh carik tulang rusuk yang hilang juak time tok.. Semput2 jak bila nak bernapas nektok..
Bui Junaidi said…
MAKSEH YANN ATAS PERINGATAN YG BGUNA TOK
Bobo said…
alahai comelnya entry ni :) good info! :D
Aju Mohit said…
TQ atas perkongsian ini ye dik, semua ini mmg wajib kita amalkan kan. Kalau diamalkan dengan ikhlas seadanya, insya allah penyakit itu dapat di atasi
::CIK LYNN:: said…
tq for sharing... :)
[PCL] said…
bagus perkonsiannya...muhasabah, perbaiki diri hari ke hari utk lakukan yg terbaik.
Hanie Dew said…
dah tengok video ka yang.
aReLaN said…
hehehe...nice sharing.jom dapatkan ubat hati
Eera Shera said…
semoga kita berubah jd lebih baik.

ps: nk bg tau awak menang giveaway tudung bawal hari tu (rujuk http://eerashera.blogspot.com/2012/03/tudung-bawal-online-dan-mini-giveaway.html)

Pm details segera kat FB Nur Kasih Hijab/ Fb Shera Ayob. Tq
Ini Kisah Tia said…
sebaik2 ubat untuk hati .. insyaAllah kak ..
xila riston said…
alhamdulillah....nice sharing. eh nak stat pose lah...
gadisnikon said…
ya ALLAH.. best entri u tok even simple tp bermakna...
Apex said…
ske entri nie.... good info! ^____^

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …