Skip to main content

SANGAT NYAMAN & MENGGIURKAN

Salam & hello my readers,
Rasa lapar pulak awal pagi ni kan, padahal sudah sarapan. Kalau macam ni setiap hari, bisa failed my diet haha. Jadi, makanya kita bercerita pasal makananlah awal pagi, biarkan kamu lapar sama hehe. Macam biasa kalau rajin kita main masak-masak di rumah, orang bilang prepare nak jadi bini orang for the future bah kan, ceaahhh. Nanti adala yang cakap 'eleh baru masak sikit dah tunjuk dlm blog'. Aikkkk suka hati org lah, jeles la tuu hehe. Just kidding. Saya tolong2 tengok jak, maklumlah x pandai masak kan haha.

Percubaan pertama ayam masak sos style si Fiffy punya mummy, memuaskan walaupun ada rasa masin sikit. Its okey babe, sebab boleh telan jugak, sedap. Bahan-bahan ayam masak sos simple saja, mesti ada ayam, bawang merah, bawang putih, cili merah, sos, sos tiram, minyak bijan, tepung gandum sikit, garam, dan gula. Just goreng ayam tu terlebih dahulu, kemudian masak sosnya dengan bahan-bahan tersebut. Boleh agak sendiri kan bahan-bahan tadi tu perlu dibuat apa? Lepas sos tu dah digaul secukup rasa, masukkan ayam yg telah digoreng. Simple kan? So janganlah cakap kamu tak reti nak masak. Antara malas dan rajin saja tu. Fiffy, boleh sudah ko kawen. Ayam ko masak ni memang sangat nyaman & menggiurkan !!

Percubaan kedua ayam masak sos kali ini PERFECT !! Rasa memang umphhhh sedap sangat hingga menjilat jari, aisehhhh ayat hiperbola. Orang puteh cakap, 'Practice makes perfect' bah kan?

*KLIK RESEPI SAMBAL TOMAT PEDAS

Comments

Anum said…
sedapnya
kepak lagi
Cikgu Ma said…
terliur gak tengok...
aimie amalina said…
hayooooo
pagi2 nmpak lauk enak
terus berbunyi irama mcm2 irama dh perot ni kak
hehehehehehe
faridah nazurah said…
terliur!!!! haaa akak kena bertanggungjwb dgn pembaziran air liur ni ehh :P
adan said…
tepung gandum tu supaya apa? supaya dia pekat ka? nanti klu bulan puasa mau try resipi ni.. time puasa jak aku rajin masak.. hehehe..
Cik Amni said…
me n amir fav.. serius suka! mun ada ayam masak merah/sos, confirm bertambah2 nasik..
Ardini Humaira said…
waaaaa terliur... gulpp!
shiema sufian said…
Sedapnyaaaa. Tiba tiba rindu masakan Ummi.
wahida said…
wallah!! terliur aku nok!! huhu...

selalu aku buat ikan bawal masak sos, ni ayam masak sos, boleh try ni...
AzRiey said…
argh...lapar rasa plak..dah la rie tak makan lagi ni..gulppp...sedapyer tgk..:)
Denaihati said…
askm. memang nampak sedap tu,kena pulak pedas2 sikit
J.Syazwana said…
my feveret !
nyum nyum
huhuhu
~♥ iella ♥~ said…
Mmg teringin habisss...!
sizuka[Izzati] said…
auwwwww nampak sungguh nyamannnn :D
xila riston said…
hebATNYA....siyes nak dtg sabah....nak lawat awk juge...
Ini Kisah Tia said…
hehe . boleh practise lagi tu kak ..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …