Skip to main content

SAMSUNG GLOBAL BLOGGER : TRIP TO LONDON 2012

more details at Samsung Global Blogger

Kamu suka mengambil gambar atau membuat video di telefon?

Kamu seorang pengguna laman sosial yang aktif dan suka berkongsi apa saja yang berlaku di sekekliling kamu?

Kamu suka untuk mengetahui kisah di sebalik apa yang kamu lihat dan individu yang kamu temui?

Maka, kamu boleh menjadi Samsung Global Blogger dan mengikuti Lawatan ke London...!!

Sama ada kamu seorang wartawan pelatih, blogger atau hanya seorang yang suka berkongsi cerita menarik di Facebook atau Twitter, anda boleh menjadi Samsung Global Blogger. Anda hanya perlu berkongsi :)

Teringin nak join trip to London sebagai Samsung Global Blogger? Senang saja bah, ikut langkah-langkah berikut ;
  • Langkah 1 : Buat video pendek dalam bahasa English selama 30 saat.
  • Langkah 2 : Muat turun sebelum 29 April 2012
  • Langkah 3 : Sekiranya video ujibakat anda terpilih, anda berpeluang mengikuti lawatan ke London dan membuat laporan Sukan Olimpik London 2012 secara langsung dari sana !
Klik butang ENTER untuk menyertainya dan membaca syarat-syarat penyertaan.

Tips memenangi Trip to London as a Samsung Global Blogger.
  • Perlu bertenaga dan berkeyakinan bila berhadapan dengan kamera
  • Keterujaan anda untuk menceritakan subjek video
  • Imaginasi dan keaslian (no plagiat)
  • A good sense of humor !
  • A social butterfly. Maksudnya anda seorang yang sangat aktif bersosial dalam laman sosial contohnya di Twitter, Blog atau Facebook.
  • Berkebolehan untuk bercerita dengan baik melalui video dan penulisan.
Bagaimana diadili?
Para pengadil akan menilai kesemua video yang dihantar dan memilih video yang terbaik. Seterusnya, finalis akan diberi cabaran iaitu, mereka dikehendaki membuat laporan video tentang bagaimana adanya hubungkait antara tempat asal mereka dengan Sukan Olimpik.

Pemenang hadiah utama: Perjalanan dibayar sepenuhnya ke London semasa Sukan Olimpik. So, kepada kamu yang suka merakam video, daripada rakam video ntah apa2, bagus kamu join contest ni, manatau ada rezeki? Good luck !

Tips buat video : Pastikan ada persoalan 5W 1H (Who? What? When? Where? Why? How?) dan baca tips The Art of Telling A Great News Story .

Tag: Samsung Global Blogger, Trip to London, Contest Samsung, Create short video and win trip to London, Tips buat videoCara sertai contest Samsung, Samsung


must readAYAM MASAK LAWI-LAWI & IKAN KERING GORENG TAWAU

Comments

good luck pd yg sertai ea..
shiema sufian said…
nak lawata ke london. tapi takmau buat. boleh camni ?
Hadiah hebat tu..untung kalau dapat pergi london..
Myra Jay said…
Memang teringin nak ke London sebab tak penah sampai lagi..
Tp cheq tak kreatip :)
aRa ❤ aFiq™ said…
xreti nak buat video.. huhu
Ini Kisah Tia said…
kakak join ka? hehee
zuan dah rekod video ni.. tapi blum upload sbb tenet lembab :(
Edy Fee said…
masuk la.mna tau ade rezeki
puteri kasih said…
pasti ramai yang nak join nanti kan
eva said…
wohh! dlm bhs english?? haha hancor jak kmk lak.. alu bunyi german lak hahaha.. mun trip g korea mok kali .. nak alah2 korea.. haha ;p
aimaniman said…
menarik tapi x mampu dan x layak untuk sertai contest tu...
Yumida said…
kmk suka ambik gambar...tp bukan gamba kmk...alu x fotogenik eh...gne la...mek mok adiah ya...mesti...ceh, ngegeh kali jk bunyi
aimie amalina said…
saya peminat samsung
errr
'
ade kene mgena ke
hhahahahha
faiz fakhirin said…
tahniah la kepada pemenang nanti...kerana rajin membuat video kreatif..

>>#Cispa Expected Us !!
Kancil 8349 said…
wah macam best nie...kamu ikut ke...kalau ikut...good luck...semoga menang..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …