Skip to main content

KISAH PERKAHWINAN BLOGGER. TAK SANGKA DAH LAMA KENAL MEREKA SAMPAI DAH JADI ISTERI ORANG.

Salam & hello my readers,
DUA HATI SATU JIWA SATU CINTA. Siapa tak nak kawen, kan? Semua orang impikan perkahwinan yang indah. Entri ni bertujuan nak ucap TAHNIAH kepada tiga rakan blogger yang sudah lama saya kenal sekitar hujung tahun 2008 sampailah sekarang, dua antaranya alhamdulillah sudah pun diijab kabulkan dan seorang lagi sudah bertunang dan menghitung hari pernikahannya. Walaupun agak lewat nak up entri, tapi doa saya tak putus-putus mendoakan kebahagiaan kamu. Nak tahu siapa?

11 November 2011
ZIE MADINI. Sorry kak, kmk nang target dah nak pegi wedding ktk ria, tapi masa ya tiket flight balit sitok awal ngam2 masa hari ktk baca nikah huhu. Kelak lain hari kta jumpa k? Tahniah blogger Zie Madini yang sekarang tengah pregnant, mommy to be !! Rasa macam baru saja kenal Sis Zie masa zaman bujang, tuptap dah nak jadi mak budak. Pantas masa berlalu kan?

7 April 2012
NEMOMIMOSH. Sebelum ni kenal gadis comel ni dengan nama Cik Nemo. Kenal dia dari zaman remaja, selalu baca kisah hidup Nemo yang sangat sempoi cara dia blogging. Dari zaman single, putus cinta sampailah jodohnya sampai..alhamdulillah sahabat alam maya ku bernama Cik Nemo sudah bertukar status jadi Puan Nemo hehe. Tahniah Nemo, thanks sebab jemput. Sorry tak dapat nak hadir majlis perkahwinan kamu huhu. Jeles kot baca entri kamu blogging sambil usap kepala suami yang tengah tidur ! haha.

11 June 2011
AMYLIANA. Dia antara rakan blogger terawal yang saya kenal dan rapat. Yang merapatkan kami ialah salah seorang rakan blogger yang kami sayang, Jezz, semoga arwah tenang di alam sana. Al-Fatihah. Amy sekarang berdebar-debar menghitung hari pernikahannya, kalau tak silap bulan Jun, betul ke Amy?hehe. Pejam celik pejam celik, Amy nak jadi isteri Fahmi dah :)

Psssst..Sis Zie, Puan Nemo & Amy, pinjam gambar hehe. Semoga ikatan tali persahabatan antara kita & kamu juga kekal selamanya. Always keep in touch with each other. Ehem, kawan-kawan ramai dah jadi Puan Isteri & Ibu Budak, saya nak jadi yang halal untuk awak. #Doakan.

Comments

Anonymous said…
Waaa kisah kawen dni xde ek. Hik3 gurau je.. Larikss
JIJI YU said…
pergh..ko nak cari blogger jgk ke
[sutera kasih] said…
@Anonymous:
alalala dini, jgnla kecik ati uwaaaa
next entri yeaa :)
dorg bertiga ni lama dh sy kenal :)
Eera Shera said…
bila turn yan pulak ni? hehe
faiz fakhirin said…
selamat berkahwin n semoga anak cucu tidak nakal...aminnn
xila riston said…
carikanlah sorang blogger utk i i i sky...huahuahua
Bro Framestone said…
Bro nak cari blogger juga la :)
FiZ said…
sy nak jadi halal utk awk..ayat bermakna tu ;)

psst:cik lynn, jom join GA saya ;)
ABU said…
wah ramai dah bloger berkawin kawinan .. bila la jodh aku pulak ni.. syoknyerrrr kawin :)
Aju Mohit said…
semoga berbahagia ke akhir hayat
Myra Jay said…
Tahniah buat mereka..
Lepas ni giliran Yann pulak ye :)
chemay said…
kawn2 blogger yang chemay kenal.
semua muda2 lagii.
taktau laa bila diorang nak kahwin.
hehe
:)
AmirFX said…
Semoga ktk bertemu jodoh... InsyaAllah.. Sik lamak gik..
Ini Kisah Tia said…
wahhhh .. kak yann bila lagi? hehe :)
aReLaN said…
nak kawen jugak!!!wuuuu
Ezad Skytech said…
hee..kalau kawan2 bahagia..kita pun tumpang gembira kan..:D
::CIK LYNN:: said…
moga bkekalan hgga ke syurga...amin =)
Kancil 8349 said…
terbaik...ndak sangka...hehehe...selamat pengantin untuk mereka
~AmyLiana86~ said…
wah terharunya yann..hehe..doakan selamat sampai yer..& jangan lupa datang majlis amy 26.5 ek..bukan bulan jun..hehehe..sebulan je lg..hehehe..moga yann pun cpt sampai jodoh..

::Al-Fatihah buat jezz:: sgt2 rindu arwah..
Zie Madini said…
whoaa! terkejut kak zie bila mek scroll di bah alih² muka mek duak laki bini terpampang..hehehehehe.

maksed dear. terharu kak zie. yalah tek nak ow, lamak dh kita kenal. tp bertemunya ndak²...uwaaaa :(

mun balit kuching...boh arr lupa roger mek. mun siang ari, dpt mek kuar. dillah izinkan. hehe. mun mlm jak nya say a BIG NO NO utk kmk kuar :P
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana86~:
26 ekk? Rasanya xdpt pegi huhu pkcik sy kawen 28 pun sy xdpt nk pegi..sedih..xpa, pjg umo ada rezeki, jmpa amy k? :)

opsss salah ekk..hehe sori2..
Tahniah kepada mereka..moga berbahgia sampai akhir hayat..aminn
adan said…
aku nda kenal semua blogger di atas tu.. kepada amy tu semoga berbahagia la hendaknya..

tuan blog ni ada feel mau cari blogger ka jgk? hehehe
Cik FaRiZaM said…
tahniah buat smua yg dah selamat diijab kabul.

follow ur blog

dr http://afasz.blogspot.com
puteri kasih said…
antara kemanisan alam blog adalah saling mengenali dan berkawan rapat dengan rakan-rakan blogger kan :)
gadisnikon said…
bila g entri pasal ur wedding.. amin2... cant wait 4 ur turn.. dpt i holiday ke sabah lagi... :)
Hanie Dew said…
tahniah untuk mereka.semoga bahagia berkekaalan. aku ?

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …