Skip to main content

KENAPA TIADA KERJA PANGGIL SAYA? :(

Salam & hello my readers,
Di sini cuaca tak menentu. Pagi panas sangat, tiba-tiba petang hujan lebat. Kesiannya awak kan yang kerja berpanas tiba-tiba berhujan petang. Emm, sekarang ni semua staff tempat saya training ni tengah demam tunggu bonus masuk. Bestnya tengok orang dapat bonus. Bilalah diri ini nak dapat kerja tetap. Bersyukur dan bertuah ditempatkan di MAB KK sebab semua staff di situ baik-baik belaka. Kalau soal makan tak perlu risaulah, ada saja insan baik hati yang belanja. Sebab tu lah sekarang overweight sobsobsob. Yang penting, banyak pengalaman best yang dapat kami belajar di sini. Thanks MAB KK !!

Tapi, biarlah overweight yang penting comel haha cara sedapkan hati yang sangat stylo. Inilah meja kerja saya, lawa tak? Lawa kan? hehe. Cepatnya masa berlalu, sekarang dah bulan April. Tinggal 3 bulan lagi training di sini. Tapi tawaran kerja langsung tiada yang masuk, nampaknya berpotensi besar untuk jobless lagi lah lepas ni,  sedihnya :(

Comments

Ini Kisah Tia said…
hehe .. nda pa .. bukan rezeki ba tuuu :)
faridah nazurah said…
hohoho sy ada tips nak kuruskan badan. nak tau tak?


errr petua sy, takyah tahan2 makan. bedal je ape yang kita rasa teringin nak mkn.
~insyaAllah ada rezeki nanti :)
loVe puRpLe said…
Overweight = Gebu + Comei (^-^)
Myra Jay said…
Sabar ye dear, insyaAllah pasti sampai rezeki kerja tu nanti..
Yg penting usaha tanpa jemu ;)
AmirFX said…
Kitak ada 3 bulan gik ya.. Sabar2... Nway, nyam eskrem ya.. *gurp*
Hana Soffelia said…
Sedapnya aiskrim tu.

Btw, jgn putus asa, terus mencari ye. Hana pun tgh berusaha gak ni supaya dekat dgn hubby.
Bui Junaidi said…
UISSHH..SEKEREM MCD YA NAK..ADUH,TERUS TERINGIN NK MAKAN

INSYA ALLAH..ADA REZEKI KELAK..SABAR
insyaallah... pasti akan dapat kerja tetap.. :)
amy1906 said…
sbr ya dear,rzki tue rhsia ALLAH..:)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …