Skip to main content

JADIKAN AKU YANG HALAL BUATMU & KISAH LAMARAN YG SWEET.

Salam & hello my readers,
Bila tengok orang dilamar dengan cara yang sangat sweet, kita pula yang teruja lebih. Normal la tu, kecualilah kamu tu memang kurang ada perasaan hehe. Sebelum ni teruja tengok video I HAVE BEEN PROPOSED di Youtube. Sangat sweet dan unik cara dia melamar tunangnya. Tak pernah tengok video tu? Klik entry I HAVE BEEN PROPOSED. Biasalah hati perempuan tisu sikit, jadi bila tengok video touchy macam tu, berlinang air mata cewahhhh.

Tiba-tiba pula ada gambar bertudung Scha Al-Yahya kan dalam entri kali ni. Sebab baru berkesempatan tengok ulangan rancangan Propaganza di Astro Ria ahad lepas. Jadi tertengoklah live proposal yang orang ramai desas desuskan sebelum ni, Awal Ashaari lamar Scha Al-Yahya secara live dalam TV, lamar Scha sebagai isterinya. Wowww bertuah badan. Sesuailah tu artis, jadi bolehlah buat macam tu. Salah satu marketing jugak tu untuk naikkan rating TV show hehe.

Sepanjang rancangan tu, macam-macam perasaan ada. Happy tengok orang bahagia. Tahniah Awal & Scha. Ceaahh macam kau pula Scha Al-Yahya kan? Berangan. Bukan. Suka sangat berfikir, apalah nasib aku akan datang ya? Adakah aku/kita dapat melalui sweet moment macam tu jugak? Insya'Allah..DIA sudah aturkan jalan hidup kita. Yang penting banyakkan berdoa semoga bertemu jodoh yang baik, doakan kebahagiaan pasangan yang lain dan yakin dengan janjiNYA.
Jangan bersedih jika pasanganmu yang sekarang belum mampu nak membimbing kamu. Jangan mengeluh jika pasanganmu belum mampu nak sempurnakan impian kamu. Jangan terlalu memaksa jika pasanganmu belum mampu nak masuk meminang kamu. Banyakkan berdoa semoga dia dan dirimu diberi petunjuk hidayah, disatukan dengan cara yang halal, dijauhkan perkara maksiat dan dipermudakan urusan jodoh & kehidupan. Namun, kita manusia biasa yang kadang-kadang lalai dan tunduk dengan nafsu serakah sendiri. Sama-sama kita saling mendoakan agar sentiasa terpelihara dari melakukan perkara-perkara tidak baik. Amin ya Rabb. -SKY-
POTPETPOTPET: Awak selalu pesan, saling tegur menegur kalau ada silap tapi jangan sampai 'keteguran' hehe.

must read : JANGAN MENGUNGKIT, SEMUA ORANG BERUBAH

Comments

xpernh tgk lg vid tu..

yui tercri vid psgn dah nikah tp pom malu2 nak salam suaminya..
EyqaLuvender said…
jeles ah dgn scha...
sis,kite pon rase nak kawen jgk ni...nak kawen...uuuuuuuu~
Zura said…
kalau kena caranye romantiklah jdinye..hehe..
adan said…
aku suka tgk video yg ko link tu..
Anum said…
apa pun jadi la yang terbaik buat pasangan anda
Myra Jay said…
bETUL TU, SETUJU SESANGAT..
sEMOGA MENJADI PANDUAN BUAT SEMUA ;)
p/s: lau xslh dari 4 - 11 pg shj =)
[sutera kasih] said…
This comment has been removed by the author.
hani apandi said…
hehehe.tauk sik, kmk mempunyai angan2 my future husband akan lamar mek kat depan pintu ketibaan airport kch if mek dah habis study! weeee.ya masa dolok dolok, fikiran ngegeh.tp now, mek sik tau gik gine hahaha
Ini Kisah Tia said…
cantiknya perempuan bertudung :D
shiema sufian said…
Dia telah aturkan hidup kita kan ? Macam mana, bila, siapa yg akan lamar kita semuanya dah ditentukannya. kita hanya berdoa agar seuanya berjalan lancar. Amin (:
xila riston said…
ala scha tu kannnn dgn awal mcm dh rncg je..mgkin pihak awal dgn stesen tb..hummm positif2..ajak sy stg sabah kalau awk kwen! weeee
RazFiRa said…
comelnye scha. ayu sangat. tahniah for them :)
AmirFX said…
Scha Sutera Yann bila gik? haha..
Bui Junaidi said…
ASALKAN SUAMI KITA YG SYG NGAN KITA SEPENUH HATI PUN DH CUKUP
Yumida said…
kmk tangga time ya pun senyum2....laki mek x suka ngn awal..mesti ada jak di anok nya
eva said…
cute oww cdak duakkkk.. congek juak si awal ya hahaha..
aReLaN said…
hehehe..tak sabar nak kawen.
iPai said…
amboi2 .. cik yan dah tak sabar ye .. heheheh


(wah lama dah tak singgah sini .. sowi ^_^ )
Mr.Clive said…
moga bahagia...moga hepi..dan diberkati...:)
Mr.Clive said…
the perfect partner...memang xdpt dicari...tapi yang sesuai dengan kit.a..tu possible... :)
Edy Fee said…
tapi ase lawak la awal siap naanes2..haha mcm plastik pon ade.kahakahakj
wahida said…
sweetnya scha pakai tudung...
Zie Madini said…
kacak da scha bertudung
J.Syazwana said…
tengah pikir tempat mane lagi best untuk melamar. eh kite ke yang kene melamar? hehehehe :P
namasayatihah said…
amin..one day insyaallah..jodoh awk akan smpi...jodoh itu rahsia tuhan...HE knows n HE will let u know when the time is come..;)
Ahmad Syuxer said…
semoga artis yang pakai tudung ini kekal dalam penampilan manis ini..insyaALLAH

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …