Skip to main content

BLACKBERRY PORSCHE P'9981

Salam & hello my readers,
Sekarang ni mostly tengah demam gadget. Masing-masing nak beli new & the latest gadget. Especially smartphone & tablet. Tak kira ada duit atau tidak, sanggup tu ikat perut nak beli handphone canggih hehe. Nak Samsung Galaxy Tab la, Samsung Note la, Ipad la, Iphone la, Blackberry la, Xperia la, HTC la, Nokia Nseries la blablablabla. Tak kira tua muda, semuanya dah advance, maklumlah bolehlah bersosial sesama rakan dalam Facebook & Twitter tak kira masa dan tempat. Jom tengok ciri-ciri yang terdapat dalam Blackberry Porsche, nampak eksklusif kan? Wowwww bestnya kalau ada sebijik hehe.
Porsche Design P´9981 Smartphone from BlackBerry®.

GENERAL
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 1900 / 2100

BODY
Dimensions 115 x 67 x 11.3 mm
Weight 155 g
Keyboard QWERTY

DISPLAY
Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 640 x 480 pixels, 2.8 inches (~286 ppi pixel density)
Multitouch Yes
- Optical trackpad

SOUND
Alert types Vibration; Polyphonic(64), MP3 ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

MEMORY
Card slot microSD, up to 32GB
Internal 8 GB storage, 768 MB RAM
DATA GPRS Yes
EDGE Yes
Speed HSDPA 14.4Mbps, HSUPA 5.76Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, dual-band
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP, EDR
NFC Yes
USB Yes, microUSB v2.0

CAMERA
Primary 5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, face detection, image stabilization
Video Yes, 720p
Secondary No

FEATURES
OS BlackBerry OS 7.0
Chipset Qualcomm MSM8655 Snapdragon
CPU 1.2 GHz
GPU Adreno 205
Sensors Accelerometer, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML
Radio No
GPS Yes, with A-GPS support
Java No
Colors Black
- Active noise cancellation with dedicated mic
- MP3/eAAC+/Flac/WAV player
- MP4/H.263/H.264 player
- Organizer
- Document viewer
- Voice memo/dial
- Predictive text input

BATTERY
Standard battery, Li-Ion 1230 mAh
Stand-by Up to 348 h
Talk time Up to 5 h 30 min

source info blackberry porsche : http://www.gsmarena.com/blackberry_porsche_design_p'9981-4288.php

Tag : Blackberry Porsche, Koleksi Blackberry, Gambar Blackberry, Gambar Blackberry Porsche, Ciri-ciri Blackberry Porsche, Review Blackberry Porsche, Kelebihan Blackberry Porsche, Koleksi Smartphone 2012, Smartphone

*POTPETPOTPET: Mau beli handphone baru..tapi macam ndak mau, tapi macam mau..tapi ntahlah.

Comments

Anum said…
semakin canggih kan
hihi,yui xfollow sgt psl gadget ni..xbrape nak minat..
adan said…
dunia makin maju.. gadget makin banyak..klu aku lalu kedai fon macam pasar ikan sudah..

btw bb di atas smart.. nak belanja ka?
Zura said…
nasib akak bkn jenis giler gadget nie..so xkesahlah...ade lg bagus xde pun xkesah..:D
[sutera kasih] said…
@adan: aku sndiri pun pakai nfon cikai hihi
♥ farhana ♥ said…
peh peh pehhh..tak mmpuuu...hehe
TF said…
huhu..ohsem pulak tengok..lawa kemain..tapi cukuplah sy nyer hp satu tu pun dah memeningkan..haha..kalo de rezki blehla beli..:)
Adylia Qarissa said…
dah tak terkejar dek zaman tentang teknologi nie huhuu
semakin canggih. tp knp bidak jak dsign dia ne. ihhh.. hahah *emo*
Zie Madini said…
mek maokkkk! tp xda duit nk beli..uwaa! tp mun ada nak..kompom x akan beli smartphone. more prefer beli DSLR ka...hbeg guess pey 2 3 egek ka...hahaha
Ini Kisah Tia said…
hahaa . tunggu nantilah sudah kerja. barulah boleh merasa beli apa yang di mau .. ngee :)
xila riston said…
pon tgh bekira-kira beli fon baru... em em em...;p
Hanie Dew said…
i'm an xperia baby. hehehehe..tak minat beri hitam ni..huhuuhu

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …