Skip to main content

AYAM MASAK LAWI-LAWI & IKAN KERING GORENG TAWAU

Salam & hello my readers,
Selamat pagi Jumaat semuanya. Sekejapnya masa berlalu, macam baru semalam hari Isnin, kan? Tapi mostly sukakan hari Jumaat. Oyeahhh terutamanya budak-budak sekolah termasuk kamu dan kita yang bekerja seminggu 5 hari hehe. Okey, awal pagi ni saja nak kongsi gambar makanan, ambil aura lapar untuk breakfast dan lunch, bolehkan?

Untung dapat housemate pandai masak. Berlatih sebelum bakal mak mertua suruh masak di dapur, tak la kelam kabut panik hehe. Macam biasalah, kali ni my beloved roomate, bestfriend, masak 'Ayam masak Lawi-lawi'. Fiffy kata tu masakan diorang bagi kaum Bugis. Ada lagi satu makanan kaum Bugis is my favourite, BURAS !! Aduhhh lama tak makan. Sedap bah tu !

Ikan kering goreng dari Tawau. Yummy...cicah lagi dengan limau lada, antara faktor nak menambah nasi berkali-kali. Mana tak gemuk? Ahhh biarlah janji sedap mengenyangkan perut hehe. So, tak tergiur?

must read : PESANAN TERAKHIR BUATMU , AYAM MASAK MERAH & SAMBAL TOMATO PEDAS

Comments

sggh mnyelerakan laaa..
Kathy Tuah said…
makan dengan nasi panas2..pasya confirm bertambah2 makan ^^
Anonymous said…
wahhh sadap niii... minta sikit lain kali bawa bha ke opis ramai yang mau mengintuk... hahahahahahahahhaahah... hahahahhaa....jangan di cop sebagai paminta makanan suda la . arrrrrkkkkkkkkk..hihihihihi.
adan said…
serius.. ikan kering tu yang aku kerinduan sgt.. dulu time aku baru lepas spm..xda kerja..bambong,di rumah ni jak la aku goreng bila aku lapar,,,
Zie Madini said…
melior mek diat ayam masak lawi lawi ya. kedak masak lemak jak ow..
Hanie Dew said…
ohmai...ohmai...ko ni buat aku rindu giler masakan kampung. masakan mak akuuu...ayam lawi lawi tu tak pernah makan tapi mcm pernah makan. mungkin nama lain.

ikan kering tu buat aku kecur air liur. dah meleleh dah ni..uuwaaaaaaa
Bobo said…
masak lawi2 tu mcm masak lemak ke? hehe
Ini Kisah Tia said…
uina kak .. hehee ..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …