Skip to main content

#WW 48: NAK SATU, BOLEH?

sumber gambar: Dian Pelangi

Untuk tempahan: http://fifieylycheemaration.blogspot.com/2012/03/rainbow-al-quran.html

--->Koleksi Wordless Wednesday

Comments

aimie amalina said…
weeeee
sukenyeeeee
ade jual x ni kak?
kalo ade nnti kasi beli sy satu ha
hehehehehe
aReLaN said…
memang lawa tapi jangan sampai wat perhiasan je lak kan.hehehe
suzie rahman said…
salam dear. eh eh cntik. kalerful. suzie der tgk gak kt fb. hihi.
fieda said…
mmg cantik..tp kena selalu guna la..kalau beli semata mata utk hiasan pun tak guna kan..
Anum said…
cantiknya nak tempah la
yuppp sangat cantek tapi kne manfaatkannya.... sebab mostly orang beli tp simpan untuk hiasan saja... Sayang kan...
Clara Rella said…
wow!! cantiknya... pelangi kowt..
faridah nazurah said…
comelnya..colourfull gitu. nak free boleh? :p
Khairul Antasha said…
kmk penah nangga tok kat blog dian pelangi..eh btl kah nama nya..model indon nak..
hani apandi said…
wahhh.kacak! kmk mok juak :))
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
ada, boleh beli d blog fiffy tu :)
[sutera kasih] said…
@faridah nazurah:
amboi nk free yerr hehe
sy pun nk free jgk :P
Gen2Merah said…
menarik..... harap ianya memberi minat kepada setiap muslimin untuk membaca dan menghayatinya...
Salwa said…
Cantiknyer! Boleh wat hadiah ni.
Hanie Dew said…
aku sokong komen Gen2Merah. harap boel jadi tarikan untuk dibaca. lawa seyh..
YOUsoF said…
CANTIK! ;)

Sokong kata² Hanie. Sama² kita cara Redha-Nya.
MK Kimi said…
cantik! cuma jgn skadar hiasan tnp mbacanya ;)
Hana Soffelia said…
Comelnya.. bertambah rajin pemiliknya nak baca Quran. ^_^
cantik colourful..jangan lupa amalkan sentiasa pembacaan al quran.
cIk JanNah said…
cantek kan quran pelangi tu. tapi lebih cantek membacanya sekali. hee :)
cantik dan colourful! menarik minat untuk dibaca hari-hari...
sangat cantik kan? harap ia dibeli untuk bacaan bukkan untuk koleksi :)
Ezad Skytech said…
mmg cantik..tp jgn la hanya dijadikan hiasan...selalu la membacanya...:D
semutsengal said…
kalau simpan je tak guna oun tak style jugak ni,Err
Assalam..
Cantik warna dia..
adan said…
cantiknya kan... colourfull owh..
Eera Shera said…
cantik..kalo yg bsr cket ada terjemahan kan..tp mhl la..rm150
Kancil 8349 said…
memang cantik....menggambarkan ketenangan
Jue said…
mcm yg Gen2 cakap
hrp2 ianya menambahkan lg minat utk org lebih lama memegangnya =)
J.Syazwana said…
cantik !
sangat kreatif.
semangan nak baca kan :')
J.Syazwana said…
cantik !
sangat kreatif.
semangan nak baca kan :')
Liza Razak said…
saya pon baru nk berkira-kira beli Al-Quran ni...cantik sgt
faRaa_♥ said…
Facebook corallita-shop ade mnjual al-quran pelangi ni..boleh tempah..;-) only RM75.. murah dari blog fifi...~

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…