Skip to main content

SUTERAKASIHYANN.COM : DOMAIN NETKL MURAH SERVIS TERBAIK


Salam my readers,
yeahhh akhirnya impian tercapai berdotkom sendiri huhu. Terima kasih Nuffnang sebab bagi duit untuk beli domain, sarkastik punya ayat (walaupun cek nuffnang tak sampai-sampai lagi haishhhhh). Agak lama tau berfikir-fikir untuk beli domain (padahal tiada duit). Akhirnya buat keputusan untuk cuba berdotkom setelah hampir 3 tahun berblogging dengan domain blogspot. Apa salahnya melabur sedikit untuk kepuasan hobi, ehhh minat, apa2 saja la. Satu hari menggodek google cari info berkaitan kelebihan domain dan domain termurah, terbaik di Malaysia. Sebelum beli, kenalah survey mana yang sesuai. Semuanya pun bagus-bagus sampai rambang mata nak pilih. So, saya pilih berdasarkan review dan cadangan blogger. Thanks ashgive.com kerna membantu :)

Ada tiga tempat dalam fikiran masa nak beli domain, pilih punya pilih, saya pilih NetKL memandangkan harga pakej pun not so bad, then customer service pun memang terbaik.. Apa tu NetKL? NetKL ialah salah satu rangkaian yang menawarkan perkhidmatan pendaftaran domain name dan hosting. Siap Live Chat lagi masa urusan membeli belah domain hehe. Sangat cepat tak sampai setengah jam, senang dan tak perlu nak pening-pening, thanks Hafiz & team NetKL sebab memberi layanan yang baik (^__^)

Contoh invois urusan jual beli domain di NetKL. Jumlah harga domain di NetKL untuk setahun hanya RM35. Saya kan malas nak pening-pening fikir, so bayar upah RM3 untuk mereka aturkan segalanya hehe. Sebelum ni malas nak ada domain berbayar sebab risau gangguan teknikal blog, tapi fikir-fikir sampai bila nak malas? So, kena ambil risiko awal lah untuk dapat kelebihan akan datang huhu.

Risiko awal dan kesan lepas beli domain:
1.Rank Alexa (Automatik rank akan jatuh,sebab pakai URL (Domain name) baru.
2.Page Rank (Jatuh jugak sebab bertukar link)
3.Nuffnang (Terganggu sebentar tapi akan okey lepas dah update URL baru di setting akaun Nuffnang, trafik pada hari tukar domain,tidak akan dikira)
4. Bloglist akan hilang makanya kena backup.
(sumber: http://www.ciktom.com/domain-di-netkl-terbaik-berdasarkan-pengalaman-blogger/)

Uwaaaa..confirm page rank alexa blog ni zero dah, penat kot merangkak pegi 3. Tapi its okey its alright, janji berdotkom dah hehe. Okeylah, saya nak pergi jejak semula link-link blog yang telah hilang untuk disimpan semula dalam bloglist huhu. Untuk tahu lebih lanjut tentang domain atau hosting yang ada di NetKL, boleh klik banner dan daftar di bawah nama saya pulak heeee. (membeli sambil berbisnes la yerr)




*Kalau awak ternampak benda-benda pelik dalam blog ni lepas tukar domain, bagitau tauuu, thanks :)

Comments

wahhhhhh ada domain sndri la skrang.. :D
EyqaLuvender said…
untunglah org tu dah berdotcom...heeee~
Bui Junaidi said…
PANDEY KTK PROMOT ALU BEGAGAN SA KMK NAK TUKAR KOH..HEHE
Hanie Dew said…
Tahniah .. kelasss kau yann..hhehe
Yumida said…
byk hooo..org dh tuka ker .com tok...
Hafizin Jamil said…
hoho.mantapnya..pakai domain..tak nak belanja domain satu ke??haha
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
tukarla kak..bila gik nk? hehe
[sutera kasih] said…
@Hafizin Jamil:
boleh dekk..sis blnja, awk byr sndiri la ekkk haha
Tahniah..semoga terus maju..^__^
eva said…
yeayyy!!! tercapai juak ada domain!.. best2!!! wah no 3 duhal rrank ktk.. best! mantap! xpa2.. xlamak dpt nait bh.. entri ktk nang best2!!

deng.. ktk mena2 mok chu polah header ngn watermark kah?
wah...tahniah dah ada domain sendiri sekatang!
Arol Mubin said…
Tahniah! Dah berdomain sekarang. :) Siapa yang serius blogging, okaylah kot berdomain. Kalau Arol? Hahaha, tak payahlah! ;D
aReLaN said…
congrats.nak tukar gak tapi takut la rasa.hmmm...
ciK LyndaWawa said…
wah...dah da domain dirikpun eh..hehehe,,tahniah..
Ckin Kembaq said…
kita pakai blogspot je ni.hehe
xila riston said…
mmg nak tp tggu jelah...yay jom doa selamat! hehe
Ezad Skytech said…
wahh..dah berdotcom ye..tahniah3..hee~
iPai said…
wah syaza dah maju satu tapak ke hadapan ..
Jue said…
penah diskusi ngan hanie psl ni
tp x buat2 lg hahaha
sebab malas kot hahaha
anyway congratz dear for the new domain!hugsssssss
Netkl adalah syarikat domain terbaik di m'sia.Syarikat domain terbaik di dunia adalah Justhost & Hostgator:Dengan unlimited bandwidth dan segalanya unlimited.tetapi anda kena berurusan dalam bahasa inggeris.: http://www.justhost.com/track/farish
http://secure.hostgator.com/~affiliat/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=aidil
Anonymous said…
Netkl adalah syarikat domain terbaik di m'sia.Syarikat domain terbaik di dunia adalah Justhost & Hostgator:Dengan unlimited bandwidth dan segalanya unlimited.tetapi anda kena berurusan dalam bahasa inggeris.: http://www.justhost.com/track/farish
http://secure.hostgator.com/~affiliat/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=aidil

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …