Skip to main content

JOHN CARTER AND THE PRINCESS OF BARSOOM

SINOPSIS FILEM JOHN CARTER
John Carter (Taylor Kitsch) seorang tentera berpangkat Kapten ketika Perang Saudara di Amerika pada penghujung dekat 1880-an telah kehilangan isteri dan anaknya dalam satu tragedi kebakaran. Kehilangan ini menyebabkan Carter berubah dan tidak mahu lagi terlibat dalam sebarang peperangan. Dia kini lebih gemar mencari kekayaan dan memburu emas.

Pencarian emas telah membawa Carter ke sebuah gua yang tanpa disedari, merupakan satu pintu khas yang boleh membawanya ke Marikh  (Barsoom). Setibanya di Marikh, Carter mendapati dirinya mempunya kemampuan dan kekuatan luar biasa. Namun kerana masih belum dapat membiasakan diri, dia menjadi tawanan kaum Tharks.

Di luar pengetahuan Carter juga, dua komuniti terbesar di Marikh, Zodanga dan Helium sedang berperang. Puteri kerajaan Helium yang terlihat kemampuan luar biasa Carter, kemudiannya merancang untuk menggunakan Carter sebagai aset utamanya dalam memerangi peperangan ini.

Konflik yang berlaku menyebabkan Carter berbelah bahagi sama ada ingin mencari jalang pulang ke Bumi atau membantu Helium memerangi Zodanga kerana pada masa yang sama, dia telah jatuh hati dengan Puteri kerajaan Helium, watak yang dipegang oleh Lynn Collins sebagai Dejah Thoris. (sumber)

Salam & hello my readers,
Bukan nak buat review filem, kalau nak baca ulasan filem ni boleh baca di blog Saiazuan, kalau rasa rajin nak membaca lagi, baca di John Carter Review. Sekadar nak bagitau saya dah nonton John Carter, boleh? hehe. Walaupun duration agak panjang, tapi best jugak sebab, adalah sebabnya ehemmm. Bagi yang tak suka filem bergenre aksi, pengembaraan, dan fantasi memang akan cakap filem ni membosankan. Saya bagi skala 8/10 untuk filem John Carter. Okeyla tu kan? Awak, kalau ada filem best lagi, belanjalah saya lagi ya awak, terima kasih ya awak (^____^)v

Comments

Anum said…
cerita nie memang best
anum dah tengok 3 kali
best
nk tgk ni aritu tp lmbt sgt time nya..
Bui Junaidi said…
KMK LOM NANGGA GK TP ADIK KMK MDH CERITA TOK BEST
cIk JanNah said…
cerita nie memang best!
jannah pon dah tengok. okeh lah kalau nak compare dengan cite melayu kan?
Liza Razak said…
alaa...x sempat lagi nak layan john carter ni..ramai ckp cite ni best
Hana Soffelia said…
Bez ke cite ni? Xpernh tgk. hikhik
yeayy movie review zuan dah ada pembaca setia nye..hehe thanks sbb baca n sudi promote blog zuan dikalangan pembaca kamu :D
Yatie Awang said…
akak tengok promot kat tv, rasa nak sangat tengok...akak suka citer macam ni..
Hanie Dew said…
nggeeee.tak tengok lagi. aku suke genre citer cenggini.aku akan buat dua bende. satu. kosongkan fikiran logik.layan je apa dalam cerita tu.enjoy the movie org kata. dua, fikir, cemana director ni wujudkan suasana sekian sekian dan cara nak merg video ngan animasi. hebat kan.
Udinz.com said…
macam best citer ni..
kena download ni...
AmirFX said…
Ehemmm.. Mesti nangga wayang ngn gerek tok... haha..
eva said…
mek dah ngga crita tok.. yobih tauk x ktk nok binatang baby2 ngn kedak asuk ya mek mala mdh "aie cuteee aiee cuteeee.. mek mok inang benda ya hahahahahha..

yobihh deng lamak mek x g ctok.. sory k.. huhuhu mala xsehat ilak palak mek.. rtok ada oke dikit asa mek.. tok bok mena2 on9 hahhahah.. rindu ktk denggg
ArulchelseA said…
macam best je cite ni..ingt nk tgok jugak..
faridah nazurah said…
john carter versi melayu; JOHN KATA
Ezad Skytech said…
hee..tak tgk lagi movie John Carter ni...nak kena tgk jugak ni...huhu~
L said…
dah tgk dah.. bez............... huuu

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …