Skip to main content

INFO BANDUNG & JAKARTA. MURAHNYA TIKET PERGI INDONESIA SEKARANG DARI RM49.

Klik http://www.airasia.com/my/en/promotion/rr0620405.page untuk maklumat lanjut promosi Air Asia especially promosi tambang murah ke Indonesia !!

Salam my readers,
Wahhh heaven la budak-budak sekarang musim cuti sekolah. Bertuahlah mak bapak bawa pergi jalan-jalan cuti-cuti Malaysia, yang mampu tu holiday luar negara..untunglah. Semenjak baca blog MY ALL, kak Wahida yang suka pergi melancong tu, saya pun rasa nak pergi melancong pergi Indonesia. Bila baca entri-entri dia cerita pasal Bandung & Jakarta, rasa macam diri ni berada di sana..aisehhh hiperbola sungguh ayat. Bila tengok gambar-gambar makanan, tempat-tempat shopping, pemandangan cantik, waahhhhh teringin nak pergi sana juga tapi no money in my pocket. Kesian. Bila lah nak kerja dapat gaji sendiri, dapat kumpul duit pergi melancong dapat shopping hehe.

Kamu pun nak cuci mata jugak? Nak info awal sebelum pergi Indonesia? Nahh saya kongsikan link entri-entri percutian Kak Wahida yang bisa buat kamu teruja nak pergi Bandung & Jakarta. Gambar-gambar kak Wahida dan geng bloggernya cukup dah boleh mempengaruhi kita nak melancong ke sana jugak hehe. Kalau rasa lapar-lapar, terjah blog Kak Wahida sebab dia memang rajin kongsi gambar makanan sedap-sedap, jangan kempunan sudah hiksss 
Kalau kamu tiba-tiba dah sampai ke Bandung tapi tiada supir, cubalah hubungi supir-supir Kak Wahida, sebut saja nama Kak Wahida, dia cakap dapat diskaun hahaha. Memandai.
Budi:
Phone : +62816613442
Email : budis_nurfamily@yahoo.co.id
Facebook: Budi transervice
atau
Pak Ceppy: +6281573059009

*POTPETPOTPET: Sebenarnya mahu jumpa Pasha Ungu. Lamanya tak blogging pasal dia kan sebab hero ku lagi comel dari dia haha macam tiada motif !!(^__^)

Comments

cIk JanNah said…
kalaulah nama tak blacklist dalam ptptn dah lama sampai bandung. huaaa jeles!!!
shiema sufian said…
sangatlaaaah murah (:
jeles tgk kak wahida..entry sume pasal bndung..jeles3!
Bui Junaidi said…
XMAOK G INDON..KMK MAOK G KOREA..HAHAHA
ciK LyndaWawa said…
ngegeh! kmk pun mok jumpa pasha ungu juak..hahaha
Bobo said…
bila bace rasa mcm indon tu dekat je kan hehe
Gen2Merah said…
wahhhhh info yang bermanfaat ni.. ini peluang untuk bersantai2 jalan di Indon ni.... eheheh
hehe ada wit nak jejalan leh la :D
faridah nazurah said…
teringin sgt nak pergi bandung!!!!
Kancil 8349 said…
wah...bestnya...sama macam si Cik Jannah tu...hehehe
faiz fakhirin said…
waaa...sonoknya...xder ker saper2 nk buat event blogger g jalan2?
da mcm salesgirl da nihhh.hehhehe
AmirFX said…
Kmk mok g Sabah.. Jumpa ktk.. Rindoooo sama kamoooo... huahuahuaaa... ;D
Kancil 8349 said…
siingah ke sini...selamat hari rabu
aimie amalina said…
awwwww
jom berbandung!
hehehehee
Hanie Dew said…
tak pernah samapi sana tapi aku ada kazen kat sana tak payah nak stay kat hotel..ahaks..
bestnya...teringin nak pergi
Ezad Skytech said…
hee...murah tu...siap promote2 lagi tu...:D
ILA HonEyBuNNy said…
bestttkan..

nak pergi kena tunggu kawin nti la...g honeymoon sna..hehhe
semutsengal said…
kalau lah saya ada masa lapang yang panjang, mmg dah ke indon dah ni.
Eera Shera said…
nak bg melancong ek..nk ikut boleh hihi


Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan

Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

Free & Eazy Program Tour (up to you)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Kereta Taip Daily/14 hour

Suzuki APV ( 7seat ) Rp 425,000

Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 425,000

Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000


Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
telefon office : +62 8888 9177 00
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

Assalamualaikum Tuan/Puan,

Bandung shoping & liburan free and easy.

Kami ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta.

Jenis Kereta: Innova (7seat), Avanza (6seat), Suzuki Apv (7seat), Coster (11-15-19seat)

Harga kereta Avanza / Apv Suzuki / Daihatsu Luxio (sewa kereta, upah supir, petrol & parking)

Free and Easy Bandung City Tour = 425.000/perday (8 pagi - 10 malam - 14 hour)

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda
/ nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya
pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh
tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan .
Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa
tempahan kereta disahkan.

No. H/P (call,sms, whatsapp): +62 858 6137 8328

Email:
tonytransportbandung@gmail.com
atau
tonybandung@smartfren.blackberry.com
Salam,
Jom pegi bandung 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage, Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Check out Hotel *rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*minimum 6 pax (199rm), kalau 4 pax (239rm), kalau 2pax (279rm)
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Mohd Tony Whatapps / call / sms : +62 858 6137 8328 (fast response)
Email : Tonytransportbandung@gmail.com
Millenium Tour said…
Assalamualaikum
Looking for Minibus/Van/Car Hire/Rental for traveling in Bandung? We provide various type of transport from 7 seater up to 19 seater in BUDGET.

MPV (7 seater) : Rp 400K/day (Our fleet are Avanza, Livina, APV)
VAN (12-19 seater) : Rp 850K/day (Our fleet are Hiace, Isuzu Elf)
Price including Car/Van Hire and driver fee. Hiring period is 24 hour (in same date). No overtime charge. This is NOT 12 or 18 hours hiring period like other companies.

For Petrol we use PAY AS YOU USE system means you only pay as far as you go according to petrol meter on dashboard. It keeps your travel budget in control. FYI, for whole day inner city tour it won't be that much around Rp 50-100K. For toll road and parking follow the price on the road. Ask us for detail.

Booking and question (We speak fluent English & Indonesia/Malay)
WhatsApp / Text / iMessage / Call
+62 818 0201 5555 & +62 821 15161817 (English service)
+62 878 2424 8711 (Indonesia/Malay service)
PIN BB : 76BEF43F
PIN BB : 52633460
YM : icbmilleniumtour
E-mail : icbmilleniumtour@gmail.com

We do also airport pick up and transfer serviceS.
Bandung's Airport for MPV Rp 250K & VAN Rp 400K
Jakarta's Airport for MPV Rp 800K & VAN Rp 1.400K

We provide budget hotel booking, attraction ticket, meals etc while traveling in Bandung. Feel free to ask us for travel consultation for time-efficiency schedule with your group. It's free... Call us now!
adrianiku said…
1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 420.000 / RM 130/ USD 34
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> BANDUNG CITY & SHOPPING TOUR ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 430.000 / 138 RM / USD 35
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> CITY TOUR + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 169 RM/USD 42
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> CITY TOUR + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 800.000 / 258 RM / USD 64
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
blog transport : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment :http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
cp : aulia

Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan. Abang/ Akak

Minta maaf apabila mengganggu blog anda

kami dari Mekar Wangi Bandoeng Tour Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Bandung or Jakarta

Sebuah syarikat muslim kat Bandung dan Jakarta yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Driver & tour guide profesional kami inshaAlloh akan selalu bawa anda ke semua tempat menarik kat Bandung, Bogor and Jakarta.

special offer at 2015 jomm tempah murah jer *Include: minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta

Rate per Kereta per Day

Suzuki APV / toyota avanza rate nye 400.000rupiah / RM 115 ---6seat

Toyota Innova / Kia Pregio rate nye 550.000rupiah / RM 160 ---8seat

Coaster Isuzu Elf rate nye 650.000rupiah / RM 185 ---12seat

Coaster Isuzu Elf Long rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---17seat

Toyota Hiace commuter rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---12seat

*company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture plight and tempahan kereta by whatapps or email

WhatsApp +62 877 1519 6061 (mas Bimo)
email mekarwangibandungtour@gmail.com
facebook page mekarwangi bandoeng tour

king regards,
Bimo
mekar wangi bandung syariah tour
Ahmad Alifa said…
Salam akak and abang

Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

(rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

contoh butiran perjalanan

firstday (shopping day)
>Bandung airport or train station Bandung banda
>Pasar Baru membeli belah
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago

seconday (explore north bandung)
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>sariater Hot Spring
>kampung daun restaurant / dusun bambu
>wisata naik kuda
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

thirdday (explore north bandung)
>kawah putih crater
>trans studio indoor themes park
>rengganis crater
>situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
>rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
>cibaduyut-shoes and jacket leather original


lastday (sayonara Bandung)
>check out hotel
>memberli oleh2 bandung
>Airport transfer

Term and condition
*rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
*rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
>rate 6 pax~229rm per person
>rate 4 pax~269rm per person
>rate 2pax~389rm per person
>semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

>tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
email alifabandungtour@gmail.com

trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love
PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung.. ^_^
Wassalam..Wr.Wb..
Apiew Ridhwan said…
Jika TUAN/PUAN nak berkunjung ke kota Bandung tak yah risau ABIM TRANSPORT mitra perjalanan untuk menemani TUAN/PUAN untuk pusing2 kota Bandung. ABIM TRANSPORT adalah salah satu jasa pengangkutan yang dapat memuaskan keinginan para Pelancong Malaysia untuk pusing di Kota Bandung dan menikmati semua keindahan – keindahan kota Bandung.

ABIM TRANSPORT InsyaALLAH mampu memberikan kepuasan perjalanan kepada para Pelancong Malaysia yang ingin mengetahui kota Bandung, ABIM TRANSPORT Insya ALLAH boleh dapat bagi pelayanan yang terbaek,,berbeda dengan Rent car yang lainnya. para pemandu ABIM TRANSPORT juga akan mengajak para pelancong merasakan serunya bermain di wahana terbesar yaitu, Trans Studio Bandung, kami juga akan membantu anda memilih hotel yang dapat membuat anda nyaman untuk beristirahat.

Karena ABIM TRANSPORT menawarkan pelayanan tinggi dengan harga yang wajar, kendaraan yang nyaman, sopir yang ramah, sehingga anda merasa nyaman berlama – lama berada di Kota Bandung. Jika anda membutuhkan kami untuk menemani perjalanan anda, kami akan memberikan pelayanan terbaik untuk para pelancong semua.

ABIM TRANSPORT menawarkan pelayanan terbaik untuk anda yang berbeda dengan travel yang lainnya ABIM TRANSPORT membuat liburan anda semakin berkesan dengan pelayanan yang kami berikan.

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…