Skip to main content

DARE TO LOVE DARE TO MARRY | QUOTES #1


LOVE QUOTES #1

"Jika namamu yang tertulis di lauhul mahfudz untuk diriku, nescaya rasa cinta itu akan Allah tanamkan pada diri kita. Tugasku bukan mencari dirimu tapi mensolehahkan diriku. Wahai seseorang yang tertulis di lauhul mahfuz ku, Imamku dan ayah dari anak-anakku. Engkau yang bersama dalam perjalananku nanti. Aku percaya kamu sedang memperbaiki dirimu untuk menjadi imam bagi tulang rusukmu dan buah hatimu kelak ♥.."

"Jika anda berani mencintai, anda harus berani menikahi, jangan hanya pandai menabur janji, di sana dan sini banyak terluka, akhirnya memupuk rasa sakit hati. Siapa yang berani mencintai, maka dia harus bersedia untuk menikahi..(pakarcinta.com)"
EVERYDAY IS A LOVE DAY BETWEEN YOU, ME AND US !!

Comments

Wanita Mutalib said…
salam.
nice quotes.

owh ye sayang.
anak akak tu, mmg buah hati si ceroi.
itulah yang selalu disebut-sebut dek ceroi.

:)
suzie rahman said…
salam..nice word.lov it.
amy1906 said…
Wah,post yang menarik sangat dear...hehe..
Gen2Merah said…
nice quotes.. sayang menyayangi sesama kita insan
malu-malu pula adik ni nk ambik crown...
Hana Soffelia said…
Sweet.. bla baca quotes ni terbayang wajah hubby.. ^_^
Jue said…
setuju =)
kalau xmo kawen, jgn bagi harapan hihi
rafiq said…
http://darahmalaya.blogspot.com/2012/03/contest-budi-bahasa-budaya-kita.html
J.Syazwana said…
wah2 madah cinta die. hehehe
cIk JanNah said…
jannah harap si dia adalah pemimpin jannah dan bakal imam kepada jannah dan anak2 kelak. insyallah ameen
xila riston said…
wewit.... i lev yuuu
AmirFX said…
Aaaa.. Dare to fail oso... :D
~AmyLiana86~ said…
amy pun suka baca quote2 dr pakar cinta nie..hehehe
ABU said…
Setuju.. Tp skrng ni ramai yg berani love love jak.. Mahu yg asyik jak.. Pastu lahir anak luar nikah, Pastu di buang..damnn
Yatie Awang said…
InsyaAllah...semuanya sudah tertulis
budak penjara said…
cincin kawen ke tu??
Hanie Dew said…
sokong! sweet quotes tu.
LidiaSuraya said…
Like ur quoteeee setuju setuju!!!

Btw salam kenal

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …