Skip to main content

#WW 44: DOA JODOH

sumber: Wanieisa


-----> Klik Koleksi Wordless Wednesday

Comments

Edy Fee said…
10000x bace doa ni.kiki
[sutera kasih] said…
@Edy Fee:
Amboii edy..suka ekk hehe
Yatie Awang said…
Amin ya rabbal alamin...semoga Yann cepat2 bertemu jodoh
AmirFX said…
Amin.. Semoga ktk cepat2 bertemu dengan jodoh ktk...
dhiera said…
aminnn... rajin-rajin amalkan
H.J said…
tak de nama lagi nak letak tempat kosong tu kak...haha
ehemmm hehe. sis sudah temui calonnya kah? if so, will pray for your happiness always. amin...insha-Allah.
wahida said…
semoga ko ditemukan dgn lelaki yg benar2 sesuai...amin...
Amin moga diperkenankan tuhan :)
cIk JanNah said…
tiap kali solat doa tu wajib jannah mohon.

btw, thanks ya!
:)
EyqaLuvender said…
ok,iqa doakan utk sis yann...hik3
Myra Jay said…
InsyaAllah mudah-mudahan cepat bertemu jodoh ya :)


p/s : Jom bantu akak http://denaihati.com/nikon-d90-gadget-impian-mj
robotkuning said…
gua terisi nama lisa suriani tadi kat garis kosong tu.Amin.
wanie_mn said…
simple! senang sikit nak ingat. hehe ;p
~AmyLiana86~ said…
Ya Allah,

sekiranya fahmi hijazi adalah jodoh amy liana..kau kuatkan lah ikatan jodoh mereka..sekiranya fahmi hijazi bukan jodoh amy liana, maka kau temukan lah mereka dgn 0rang yg lebih baik untuk mereka...

Allaumma Ameen.. 3x..

thanks yann doakan amy..hehehe...
Khairul Antasha said…
AMIN... :)

dah baca doa dah.. :)
Zie Madini said…
harap laki mek, dillah jodoh mek dunia dan akhirat. aminnn :)
Hanie Dew said…
dah kawin doa nya lain plak. semoga rumahtangga dipelihara dan dipanjangkan kodoh hingga ke syurga. amin
anismelon said…
mudah mudahan..amin..:)
dwaty said…
amin... amin... amin... insyaALLAH sampai masa, ALLAH akn perkenalkan...
J.Syazwana said…
aminn.
same lah kite selagi belom kahwin selagi tuh doa moga dapat jodoh yang tepat :')
aimaniman said…
amin,.. semoga jodohnya dipercepat dan dipermudahkan...

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …