Skip to main content

I LOVE KK: HAPPY BIRTHDAY KK CITY

2nd February 2012.
HAPPY 12th ANNIVERSARY KKCity !!

TAHUKAH ANDA?

KOTA KINABALU telah mencapai taraf BANDAR RAYA pada 2 Febuari 2000 (masa tu form 1, baby2 baru nak belajar hidup asrama haha). Siapa kata kami warga Sabah masih tinggal atas pokok? Sah lah kamu tidak mengikuti perkembangan semasa, shame on you lah. Siapa kata gadis Sabah hodoh? Memang awak tak pandai menilai kecantikan orang. Hey you, kecantikan dipandang dari pelbagai sudut, kecantikan itu subjektif. Astaghfirullah, janganlah bangga dengan apa yang kamu punya kalau ya pun, janganlah mengutuk2 yeaaa comel-comel belaka, humble-humble sudahlah. Ehhh kenapa jugak ayatku ni mengencang hehe. Rilekssss. Saja jak tu teaser intro :P

PROUD TO BE SABAHAN. I LOVE KK CITY. WHY?

Sebab ada Gunung Kinabalu. Syukur alhamdulillah, masih diberi peluang untuk melihat keajaiban dan kuasa Allah swt yg Maha Agung. Cuma, belum berpeluang nak daki lagi hehe.
Tinggi tinggi Gunung Kinabalu
Tinggi lagi sayang sama kamu
biru biru hujung kinabalu tengok dari jauh
hati saya rindu… listen more at http://youtu.be/obqb1zRbJlw (^__^)
Sebab ada Universiti Malaysia Sabah. UMS ku sayang, proud to be UMS student. Kalau tak silap, antara universiti yang tercantik, kan? Memang cantik pun hehe. Semua universiti di M'sia pun cantik2 bah :)

Ada shopping mall dan tempat shopping yang sangat banyak, banyak pilihan, harga berpatutan, macam-macam ada. No wonder lah KK selalu penuh sesak. Paling disuka, Centre Point yaaa. CP dulu, kini dan selamanya ahaksss. Walaupun banyak shopping mall, tetap jugak CP yang disinggah, hairannnnnn (^__^).

Walaupun awak bongga kalau dapat shopping di tempat lain, tapi saya tetap bangga jugakk shopping di KK saja. Centre Point, Suria Sabah, KK Plaza, Wisma Merdeka, Warisan Square, 1 Borneo, Api-api centre, Jln Sinsuran, Jln Segama, Pasar Filipin, Pasar Malam, Gaya Street dan lain-lain. Fuhhh banyak sungguh. Siapa yang dah sampai KK, confirm nak datang lagi, kan?

Ada GRACE POINT FoodCourt Sembulan, Pulau-pulau (Pulau Manukan, Pulau Sapi, Pulau Gaya, Pulau Mamutik), Jesselton Point, Tugu Peringatan Double Six, Taman Perdana di Tanjung Aru. Best kan?

Ada Tanjung Aru Beach. Tempat makan-makan yang paling superbebbbb. Tempat lepak-lepak. Tengok matahari terbenam, aisehhhhh. Fiffy, pinjam gambarmu hehe.

Oyeahhh ada Anjung Selera di Teluk Likas. With member Gemies Teda Ubat hehe. Malam-malam ada candle night di sini, romantik seyhhhhh. Okey nanti sambung lagi cerita pasal Sabah yaaa sebab belum lagi tu cerita pasal di Kundasang, Ranau, Tuaran, Papar, Semporna, Tawau dan lain2 Syukur alhamdulillah atas kurniaan Illahi Thank you atas kurniaan peace & 1 Malaysia..heee patriotik sikit arini. I LOVE KKCity!

Last but not least, layan lagu Macam di KK (^__^)
Sia bilang mcm di kk
Ada di kk
semuanya macam di kk aramai
semuanya ada di sini listen more at http://youtu.be/kcLlV2IR5qE !!

*sumber gambar: Google & Koleksi Peribadi.

Comments

Anne Nurain said…
wow! promot KK gtu..
i lop KK city jgk wlupun aku bkn asal cni.. hehehe...
amy1906 said…
haha...ku suka ayat tue,tak tinggal gak semporna dlm list ko ahh,hihi...SEMPORNA DHATI KAMI (tempat pisang goreng chese paling sedap)datangla cni....:p
Adylia Qarissa said…
teringin nak pergi sabah..
aReLaN said…
hepi anniversary to KK.bila la nak jalan2 KK tu.pernah sampai skali tu pon transit flight ke jepun.dok kat airport je.wuuuuu
Hanie Dew said…
complete review pasal KK tu. pasni review tmpt lain plak yea.
Ezad Skytech said…
tak pernah sampai sabah lagi ni...banyak jugak tempat2 menarik kan kat sana...hee~
IzZa izaLis ® said…
weh...gilak la..KK mmg thebat ! rindu gilak sm KK...! mcm rindu sm cik syaza..hehehe
AmirFX said…
Leh jadi duta KK ktk tok.. haha.. Nway, kmk mok daki gunung kinabalu... InsyaAllah mun ada rezki kmk dtg sia.. Ktk jadi tourist guide kmk... :D
Bui Junaidi said…
BYK2 NEGERI RAH MALAYSIA,KMK PALING INGIN NAK KE SABAH..MUN KMK DTG SABAH,KTK EMBAK KMK JLN2 BOLEH X..(SERIUS TOK..HEHE..*__*)

SERIUS KACAK GAMBAR RAH TANJUNG ARU YA...
Yatie Awang said…
assalamualaikum...

bilalah akka nak sampai situ...

maaf dah lama tak singgah, sekarang akak berblog melalui blog baru, blog lama dah kena blok, tak tahulah kenapa...

moga syaza sihat ye..
anamizu kaito said…
wahhhh cantik KK!
orang2 nya lagi cantik bhaa..hehe




luv,
cik ana
Bobo said…
tringin lah nak g sabah..nnt kalau bobo sampai sana cik syaza boleh jadi tour guide tak?hehehehe
Paris Lipton said…
nnti jum panjat kinabalu sama2 hehe. ok suk lagu tinggi2 tu :)
My Name is Mar said…
Ris: Bila la nk smpai sabah ni..hehe!
ABU said…
lama gila aku ndak pijak KK.. last 2009 masa ikut GEMS aritu..huhuhu

bnyak sudak perkembangan bndar KK kan.. uh rindu bah sabah..:(

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …