Skip to main content

ANDAI SAYA TULANG RUSUK AWAK YG TELAH HILANG

sumber: http://28.media.tumblr.com

Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang
Aku berharap
Jika nanti Allah mempertemukan kita
Kau akan selalu membimbingku
Agar aku menjadi wanita yang solehah
Yang nantinya akan menjadi bidadarimu di syurga
Kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat

Andai kau ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anakku
Jadilah ayah yang boleh mendidik anak kita
Agar mereka nanti menjadi anak kebanggaan buat kita di dunia dan akhirat
Iaitu anak yang soleh dan solehah
Yang dapat menjunjung tinggi Agama Allah

Andai engkau ditakdirkan untukku
Ku harap kau boleh menjadi imam buatku dan anakku
Kau boleh menjadi pemimpin yang baik dalam rumah tangga kita
Kau boleh mencintai aku apa adanya
Dan boleh mengurus kekuranganku dengan penuh kebijaksanaan

Dan andai aku salah
Tegurlah aku dengan kata-katamu yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan
Andai aku marah
Belailah rambutku dengan penuh kasih sayangmu
Agar marahku boleh berubah menjadi kelembutan
Andai aku lupa
Ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang
Agar nanti kau tetap menjadi suri tauladan bagiku dan anak kita


sumber: Google Image
Kerana..
“Aku hanya mengharapkan imam yang baik dalam rumah tanggaku
Yang selalu dapat membawa aku ke jalan yang diredhaiNya
Jalan yang menuju syurgaNya bersama dirimu
Buat bakal imam Ku..”
"Ku berharap, kau adalah bakal imamku..amin ya rabbal 'alamin :)"

*KATA HATI: Salam Jumaat my readers. Amboiiiii...mengata saya aaaa. Apa yang berbunga-bunga? hehe. Curi masa kejap lawat blog. Hari Jumaat hari yang mulia, kan baik kongsi something yang baik dan berbunga-bunga heeeee. Saya suka baca blog http://pakarcinta.com. Sangat memberi motivasi, tazkirah ringkas yang berhikmah dan peringatan. Rasanya lagi berfaedah daripada lepak di FB, yeahhh dapat mengubat penyakit ketagih FB hehe. Okey, cubalah singgah di blog pakarcinta.com (^__^)

Comments

Anum said…
alangkah bersyukurnya atas hikmah yang allah berikan
FiZ said…
suka perkongsian ttg ini.hehe
Ezad Skytech said…
InsyaAllah...semua inginkan yg terbaik :D
cIk JanNah said…
insyallah pasti dah tertulis siapakah bakal imam kamu tu. :)
robotkuning said…
entry di blog pun satu doa kan awak?

Amin.
Jue said…
hrp2 dpt btemu si dia yg mampu mbimbing yann =)
AmirFX said…
Fewwwiiitttt... haha.. Salam hari Jumaat sutera!
[sutera kasih] said…
@Jue:
amin, thanks jue ! :)
Yumida said…
amin. hope kitak dpt jodoh spt digambar dlm entry tok. siapakah gerangan jejaka yg akan memiliki senyuman gadis plg manis tok kelak?????
Kancil 8349 said…
semoga dapat pasangan yang baik
EyqaLuvender said…
semoga sis yann jmpe imam yang dicari-cari selama ini...
owh,utk iqa jgk...heeee~
Bui Junaidi said…
HRP2 KMK JADI TULANG RUSUK FOREVER N EVER PADA HUBBY KMK..AMINNNN
aimie amalina said…
huwaaaaaaaaaaaaaaaa
seronok je bace
hehehehe


akak!
rindu! ;)
aReLaN said…
nice...moga dipertemukan jodoh yang terbaik buat diri ini.amin...
dhiera said…
terbaek... insyaallah suatu hari nanti pasti ketemu jugak~
ABU said…
siapa la punya tulang tu ya.. untungla...
eva said…
wewittt hehehehe.. lucu jak upa muka laki bini ya tanda soal.. mun sapa2 kwen jgn lupa engkah gamba tok dlm bilik pengantin.. copy n paste muka kat cya jak hahaha
anamizu kaito said…
subhanallah :) semoga kita dipertemukan dgn TULANG RUSUK yg sepatutnya..aminnnnn :)





luv,
cik ana :)
.izzati liyana. said…
ade org pnh ckp kat sy. i rasa u tulang rusuk i lg satu tu. haha. tergelak dengar. teringat bila baca post ni. :)
AiSyA LiEzA said…
sama2 la kita berdoa.. smua inginkan y terbaik.. InsyaAllah ^^
teha said…
oh , super like entry nie ! :)
H.J said…
tak sabar nak kawen dah ke??haha
~SaL IjOu~ said…
sy pun masih menunggu 'imam' itu~
L said…
hehe, kalau awak tulang rusuk sy yg hilang, jom kawen... huuuu


jom baca sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/ko-buat-maksiat-semua-kena.html
xila riston said…
ohhh sgt sweet...jom mencari sama2 ye....
aminnn
Abg Stalker said…
:) syaza..sy dlm dilema psl bnd ni.
KiD said…
sesuatu yang membuatkan kid terfikir sejenak.. :)
wahida said…
amin ya rabbal alamin...
anismelon said…
nice nice..andai ku dapat lelaki segini..hurrrmmm..bahagia dunia akhirat..;)
Eera Shera said…
indahnye kata2 tu..smoga bertemu imam yg mampu memimpin ;)
ILA HonEyBuNNy said…
semoga bakal imamku dapat bahagiakan diri ini dan bimbing ke arah y benar...amin...
Adylia Qarissa said…
insyaAllah..mengharapkan dia mampu menjadi imam solat dkna ..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …