Skip to main content

HANYA TUHAN YANG TAHU


sumber: http://youtu.be/BZT7q1ocyg4

Ku pendamkan perasaan ini
Ku rahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati

Ku pohonkan petunjuk Ilahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati

Oh Tuhanku
Berikanlah ketenangan abadi
Untukku menghadapi
Resahnya hati ini mendambakan kasih
Insan yang ku sayang

C/o:
Di hati ini
Hanya Tuhan yang tahu
Di hati ini
Aku rindu padamu
Tulus sanubari
Menantikan hadirmu
Hanyalah kau gadis pilihanku

Kerana batasan adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
insan yang berkasih

Lagu : Manis Helma
Lirik : Manis Alia & Atie
Album : You And I See
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com


Thanks a lot..mucho mucho..cayok2 (^__^)

Comments

budak kacamata said…
lagu femes dulu3..huhu
eva said…
wah.. sgt meaningfull
Paris Lipton said…
awat ceq??? dh aktif ke? ke cuti raya cina? silamat ali laya ><
ABU said…
lagu best ni..
AmirFX said…
Lom pernah dgr gik lagu tok.. K dgr mlm ari tok kompom leh tertido.. haha...
eva said…
dengg.. betapa happy nya kmk, ktk dtg komen tek.. ehehheeh..

tedah mek lok gigi x rata.. jeles ada gigi rata mcm ktk blh 24 jam senyum show gigi.. kmk xpat,malu hahaha

kmk ngaja di tadika sri keria di siol kandis jak.. aie juh lah keja ngn kmk.. mesti pindah ctok mun gya..ahhaha
[sutera kasih] said…
@Paris Lipton:
x aktif sgt hehe
CNY paris <3
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
lagu tok best ehh..dgrla
[sutera kasih] said…
@eva:
yerrr ngegeh ktk ya deng hehe
sorry, kmk jarang BW & blogging aiiieee..ntah hilang ke cney dh semangat ya :(
bena?? duhall...best ehhh..ada vacancy sik? kmk mok ajar agama..wasehhhh haha mun pindah cnun, pksa carikk org cnun tokkk :P
Jue said…
Klak dgr lagu tok sbb fon ku sik ckup canggih mok view haha. eh, sorry lamak sik g ctok aih. Ko pun lamak juak mhilang. Pa jd dear
Hanisah Safian said…
lagu peberet masa skolah agama dulu! haha
amy1906 said…
rindunya ngan lagu nie..hehe....
Bui Junaidi said…
LAMAK KMK X SINGGAH CTOK EH..HEHE

PA KABAR KTK TEK YANN?
aimaniman said…
salam perkenalan drpd akak dan dofolow sini

makna mendalam, hanya Tuhan yg tahu.. hati dan perasaan kita sebagai hamba-Nya,..
eeiyss said…
tengat dulu2..mang minat sengguh lagu ni... la dah banyak nasyid2 baru...tapi yang lama tetap dikenang~

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …