Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

NUFFNANG: LOGIN ERROR TERUS CASH OUT

Salam my readers :) Brrrrr..agak lama tak menjenguk account Nuffnang. So, tadi pegila singgah menjenguk earningnuffnang yang tak seberapa tapi syukurlah at least ada hehe. Tapi, bikin terkezut, tidak dapat sign in ya, sekali lagi saya ulang, TIDAK DAPAT SIGN IN. Login error. Password salah. Haishh, bila masa saya tukar password? Cek balik di draft phone nak tengok password nuffnang, betul pulak tu. Eyerrr tak comel betul lah, buat orang cuakkkk petang2. So, request lah for the new pasword. Fuhhhh selamat dapat. Tanpa berfikir panjang, dengan rasa tidak comel, buat keputusan untuk cash out earning nuffnang for the first time. Bukan apa, takut tak dapat nak sign in lagi ka lepas ni, kan rugi tu. Nanti jadi macam 'anjing dan bayang-bayang' haha. Orang tamak selalu rugi kan? Ada kaitan ka tu? Hentam sajala labuuu.

Beriya-iya nak cash out sangatkan. Hahhhh perhatian ya yann, perhatian:
Permohonan bayaran anda berjaya dihantar. Sila tunggu 30 hari bermula akhir bulan ini (60 hari b…

MAKSUD TERSIRAT SEBALIK LIRIK AWAN NANO - HAFIZ AF7

sumber: CeramahOnline1 http://youtu.be/2mZ1hbMks8w

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia…

I HAVE BEEN PROPOSED

sumber: TheMissDena Channel http://youtu.be/3k75QdqW9Yk

Tersentuh hati tengok video ni, seriously sangat SWEET !!! banyak benda yang saya dapat belajar dari video ni, banyak maksud tersirat yang sangat positif sesuai untuk sesiapa yang masih belum berjumpa jodohnya hehe. Semoga awak berdua bahagia hingga ke jannah, amin ya rabb :)
Semua gadis impikan kisah dan saat yang sweet macam ni kan? So, keep praying & do a right way..Insya'Allah kamu pun akan mengalaminya dengan cara yang berbeza, dengan cara masing-masing kerna setiap orang punya rezeki dan jalan cerita yang berbeza tapi, Insya'Allah pasti indah dan comel. So don't worry if you rasa diri you single, kawan2 you ada buayafriend or what so ever lahh, sebab Allah swt dah sediakan apa yang kita perlukan, bukan apa yang kita mahukan. DIA lebih memahami apa yang kita perlukan, apa yang terbaik untuk diri kita. So, jaga diri, hiasi peribadi, stay comel, okey???? (^__^)
HAPPY SUNDAY !!
*MODE LAGU: PERFECT TWO-AUBURN <3

MENGENANG MASA LALU PERKARA YG SANGAT COMEL

Salam sayang my readers :) Saya sangat merindui feeling ketagih blogging, boleh?. Urmm..urmm..kali ni kita kongsi tiga cerita dalam satu entri, asi bah kan? sekali utk hari-hari esok. Sungguh tidak comel tapi biarlah hehe. Yaaa..ada yang ngumpat tu kan, sebelum ni tak banyak gambar dalam blog ni. Sekarang melampau-lampau banyaknya. Sebab dulu kan duduk rumah 24/7, bila masa nak ambil gambar? Takkanlah nak bergambar sendiri tanpa sebab, setengah tiang ka apa tu, agak tidak comel haha. Ni masa lepak dengan sahabat tersayang, Fiffy Khazrina di Tanjung Aru Beach. Malam tu keboringan, boss pulak tiada pegi lawat tunang. Patah kaki kami ya. Nasib baik ada member sorang lagi, thanks yaaa sudi menjadi supir kami malam tu ahaksss. Okey next story, sebab macam tidak comel cerita yang ni haha. *SPECIAL ADVERTISEMENT:Pengambilan GEMS 06 dibuka. Dijangka bermula pada bulan April. Kepada yang berminat, hantar CV ke placement@mygemsportal.com.my @ layari https://www.mygemsportal.com.my/ Sekali lagi, cer…

HANGOUT WITH VERY 'COMEL' SISTERS BROTHERS

Salam my readers :) How are you today my readers? Great? bagus2 hehe. Urmm..masih dalam proses menarik kembali semangat berblogging dan berblogwalking. Thanks a lot kepada awak dan awak yang always singgah blog ini dengan hati yang benar-benar ikhlas (>____<).
Macam biasa, kalau dah namanya blog peribadi yang berunsurkan cerita harian, memanglah storyline lebih kepada cerita kehidupan harian, kan? Even though blog ini bukan blog #retis. Macam aneh pulak ayat si yann ni, hentam sajalah. Lupa nak wish, GONG XI FA CHAI kepada yang meraikannya. Cuti Chinese New Year baru-baru ni sangat saya manfaatkan bersama teman-teman tersayang dehhh. Agak stress kot duduk kebosanan di rumah tunggu "pinangan". I mean, placement or job offer.
So, memang banyak gambar, sebab cerita tanpa gambar, ibarat pen tanpa ink,  macam kureng seronok haha. Sila positifkan minda awak ketika singgah membaca di blog ini, sekian terima kasih (>__<)v. Like usually, aktiviti biasa kalau hangout deng…

HANYA TUHAN YANG TAHU

sumber: http://youtu.be/BZT7q1ocyg4
Ku pendamkan perasaan ini
Ku rahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati

Ku pohonkan petunjuk Ilahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati

Oh Tuhanku
Berikanlah ketenangan abadi
Untukku menghadapi
Resahnya hati ini mendambakan kasih
Insan yang ku sayang

C/o:
Di hati ini
Hanya Tuhan yang tahu
Di hati ini
Aku rindu padamu
Tulus sanubari
Menantikan hadirmu
Hanyalah kau gadis pilihanku

Kerana batasan adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
insan yang berkasih

Lagu : Manis Helma
Lirik : Manis Alia & Atie
Album : You And I See
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com


Thanks a lot..mucho mucho..cayok2 (^__^)

Manfaatkanlah hari Jumaat, jangan tinggal solat Jumaat tau!

Ganjaran Amalan Digandakan Pada Jumaat
JUMAAT adalah hari yang sangat istimewa bagi umat Islam. Ia adalah hari untuk melipatgandakan ibadah kepada Allah.

Umat Islam bukan saja melakukan ibadat harian wajib seperti solat fardu, bahkan Nabi Muhammad saw menganjurkan beberapa ibadat sunat yang dapat menambahkan ketakwaan kepada Allah. Antara ibadah itu adalah:
Membaca surah as-Sajdah pada sembahyang Subuh yang diiringi pula sujud tilawah ke hadrat Allah.
Tiada ganjaran yang lebih besar bagi mereka yang melakukan ibadat ini melainkan syurga Allah. Hal ini seperti sabda Rasulullah bermaksud: "Apabila anak cucu Nabi Adam membaca surah as-Sajdah kemudian mereka sujud kepada Allah, syaitan mengasingkan dirinya dari majlis itu dalam keadaan menangis sambil berkata: "Celakalah aku, anak cucu Nabi Adam diperintah untuk sujud kepada Allah, lantas mereka sujud kepada Allah. Maka, bagi mereka itu balasannya syurga, sedangkan aku juga disuruh untuk sujud kepada Allah, tetapi aku ingkar. Ol…

GEMSTONE: BPS05 IN MEMORY

Salam rindu my readers :) Awwwww saya bosan. Hari-hari 'berkasih sayang' 'fesbuking' dengan member gemies. Tak habis-habis cerita pasal GEMS kan?. Yaaa..sambung semula hobi blogging, boleh? Urmm, kekoknya sebab lama dah x mengarang. Maluuuu (T____T). Okey, dibawah ni all the list of our memorable yell during GEMS BPS05 :) Huuuuu rindunya..ni lah gemies batch BPS05. Seriously, since join GEMS, memang banyak improvement kecuali yang part PEACOCK dlm FB tu yaaa, itu memang suda lama, my Topazian always like this laa suka kenakan saya, saya DOVE okey haha. So, kamu kamu yang dah tamat pengajian, belum dapat kerja lagi or rasa nak enhance your employability, join la GEMS, confirm tak menyesal. Abu Ashgive pun mengakuinya hehe. *SPECIAL ADVERTISEMENT:Pengambilan GEMS 06 dibuka. Dijangka bermula pada bulan April. Kepada yang berminat, hantar CV ke placement@mygemsportal.com.my @ layari https://www.mygemsportal.com.my/ OPAL CORPORATION SDN BHD Oppp Opppp Opal!!!! Opalian,show your S…

# WW 40: TO ENHANCE OUR EMPLOYABILITY

*SPECIAL ADVERTISEMENT:Pengambilan GEMS 06 dibuka. Dijangka bermula pada bulan April. Kepada yang berminat, hantar CV ke placement@mygemsportal.com.my
Atau layari https://www.mygemsportal.com.my/

Hello 2012, Bye 2011. I LOVE YOU !

Salam my readers :) Lets start with my random pictures during my training: with my beloved roomate: Cy, Fezz, Lynn & Linda..miss you babe !
with my beloved team..(Corporate Communication Manager) CCM committee..Yun, Anne, Jijah, Cik, Pat, Azhar, Afny, Feeza, Sari, Ayu, Bai, Dyg, Wennie, Ekin, Gba, Farah, Malty, Nad..love you guys!! always together 24/7 to accomplish our task for all gemies :)
with my beloved buddies during sport day..Cy, Zamlie, Faisal & Linda
with my beloved group..group O..oooopppppppen with hehe.. Jijah, Diana, Ella, Noryn, Ct, Wardah, Es, Harry & Hamsa (^___^) miss you guys eventhough we just know each other for only two days :)
my beloved beloved beloved company..Topaz Network Sdn Bhd..memorable moment, all of us built a raft and rafted at the seaside haha so funny actually, but its so exciting.
my beloved topazians...we won the Western Dhikr competition, congratz topazian..dont break my heart Topaz, umssss aahhh uweyyy umsss ahhh uweyyy hahahaha.
My…