Skip to main content

BECAUSE OF ONE SIMPLE REASON....

gambar sekadar hiasan :P

Uwaaaaaaaaaaaaaa..rindu nak blogging but i can't blogging !! :(
really tired..mata dah serupa mata panda hehe
miss you bloggy !!

now i'm busy doing my company's blog at http://topaznetwork.blogspot.com
errrr..jangan singgah ekkk..sebab tak siap lagi haha

Comments

Cik Bhulat said…
sokong that quote..selamat beristirehat ya
J.Syazwana said…
wah busynys dia.
huhu.

kesihatan jgn lupa jaga k.
miss u
:)
anismelon said…
lame tak singgah sini..weee..anis pon dah lame xberblog..weee
Cik Cempaka said…
nice quote..nak pinjam tuk entry kite nnt ek ^^
Yatie Awang said…
akak pun rindu kat syaza
eva said…
rindu ktk bahhhhh ;"(
AmirFX said…
Olololoooo... Nah masker k ilang mata panda ya ataupun ktk maok marker jak k conteng mata panda ktk ya kin besar... haha.. NWay, rindoo sama kamooooo...
r-5 said…
hahaha ingatkan ada apa2 tadi.. kikii.. tu la saya pun baru aktive blogging dua minggu yang lepas.. :D
Bui Junaidi said…
aok eh..rindu nak nangga ktk blogwalking..hehe
Abg Stalker said…
take ur time yan.jgn smpai memanda kn diri sdri :P
Farihah Ahmad said…
cepattttttt make urself available Y_____Y
Edy Fee said…
heheh tp gambar pon ade makne ulisan dlm tu kan.ehhee
Nurnajwa KZ said…
Sis :D Miss you miss you miss you, hihi :>
robotkuning said…
kompeni pakai blog je?hoho ;p ..kadang2 kita kena ingat juga orang di masa lampau kita..untuk kita belajar sesuatu dari kesilapan kita dan mereka..**wink2
qaseh johanna said…
sgt busy la awk ni...apepon selamat bekerja..im new here..
Hanie_Dew said…
rindu mo baca entry ko yang betul betul. hehehehe.. tak care of ur health too dear.
aleen aiden said…
aaaa stuju sangat!sob3
~AmyLiana86~ said…
rindu sgt2 kat u yann..huhu
budak penjara said…
nmpk cm bz giler ko skang ni er..huhu
aimie amalina said…
awww
tersentuhhh dihatiiii
hehehe
betol2


bizi tol akak sy nii
jage diri ye kak!
Yasmin Aris ♥ said…
boleh caye ke reason tuu ? hehe :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …

RESEPI TAUSA KACANG MERAH | CARA BUAT PASTRI RAPUH, SIEW PAU

Salam my readers :)
Kali ni nak kongsi resepi cara buat Tausa atau Siew Pau atau Pastri Rapuh. Ntahlah apa nama sebenar, tengok gambar kat bawah tu ya. Haaa macam masterchef nak kalahkan Dato' Fazley hehe. Ni pun sebab permintaan salah seorang rakan di FB, kesian dia mesti lama sangat dah tunggu, dia request bulan November 2012. Sorry ya sis huhu. Saya lupa dah di mana letak kertas resepi tu, lepas kelas buat Tausa tu, terus lupa letak di mana, maklumlah dah dua tahun berlalu hehe. Godek punya godek, akhirnya jumpa jugak. Ada jugak videonya tapi tak dapat nak upload sebab saiz video besar sangatlah. Saya kongsi resepi jak ya, ni belajar dalam kelas anjuran, entah lupa sudah hihi :)

Resepi Tausa Kacang Merah
Bahan-bahan (1 adunan = 30 biji) :
A) DOH AIR 250g         Tepung gandum -ayak 1 1/2 tbsp Gula 75g           Lemak sayur- Crisco (pastikan lembut) 125ml       Air sejuk (ikut kesesuaian)
B) DOH MINYAK 185g   Tepung gandum -ayak 120g   Lemak sayur- Crisco 1 tsp   Garam
Inti : Guna i…

TIPS MENJAGA KUCING SAKIT

Assalamualaikum dan hello :)
1. Hari ini sabtu, dah tiga minggu berturut-turut cuti hari sabtu. Rasa bosan pulak tak pergi kerja. Tak pergi mana-mana pun, duduk rumah layan kucing, kemas apa yang patut di rumah dan layan internet. Wohaa mungkin segelintir orang akan cakap "boring nya life perempuan ni. Orang lain hujung minggu keluar jalan-jalan tengok wayang ke uhhhaa uuhaaa la dengan pakwe ke member ke". Entahlah, mungkin sebab tak minat, malas nak jalan, ramai member dah kawen dan memang tiada buayafriend. HAHA
2. Sebenarnya nak cerita pasal kucing sakit. Nampak dalam gambar tu? Itu namanya Si Kuning, kadang-kadang panggil Si Meow jugak. Si Kuning menangis dalam gambar tu, sekarang dia demam selesema. Kesian sangat. Dah bagi makan antibiotik tapi tiada perubahan. Semalam dah bawa pergi klinik vet, doktor dah bagi makan ubat juga. Harap-harap cepat sembuh. Kalau nampak kucing kamu lemah semacam, kurang aktif dan bersin selalu, cepat-cepatlah bawa pergi klinik. Kalau masa …