Skip to main content

SUTERAKASIHYANN DI GOOGLE

Salam my readers :)
Boring pula petang-petang ni semenjak tiada drama tagalog. Sebab suka sangat dengan cerita tagalog, setiap malam saya tidur lewat tunggu drama Encantadia. Dah lama saya tengok sebab tu kena teruskan hihi. Okey, dapat ilham entri ni dari pujaan hati Beautiful Hani, iaitu Abg Syuk. Klik gambar-gambar di bawah untuk melihat MAGIC, serius tak tipu hehe. Okey jom Google blog Suterakasihyann :

1. Buka Google ---> kemudian taip nama awak. Taip satu persatu sehingga terpampang nama awak. Saya taip nama SUTERAKASIHYANN. Taip satu persatu ikut urutan huruf okey.

Mula-mula taip SUTERA. Amboiii keyword sutera bersaing dengan Sutera Harbour. Okey kalah dah di situ.

2. Kemudian taip SUTERAK, bersaing pulak dengan Sutera Kajang. Apa tu? Saya tahu Satay Kajang saja hehe.

3. Seterusnya taip SUTERAKAS, oyeahhh setelah sekian lama bersaing dengan lagu Sutera Kasih, akhirnya berada di atas sekali pencarian. Cehh tu sebab taip nama suterakasihyann tu bersambung, Cuba taip Sutera Kasih saja, confirm kalah jugak hehe.

4. Dah dapatkan? Okey cuba buka laman web apa yang terpampang di first rank. Sudah semestinya blog sendiri kan? Lainlah nama blog kita ada persamaan dengan blog orang lain. Sebab tu la, nama blog main peranan penting dalam SEO. Betul ke?

5. Kemudian buka Google Image pulak. Fuhhh nasib baik 1st page tu gambar suci-suci. Sebab ada orang terkena gambar tak suci, kadang-kadang gambar terlucah pun ada huhu.

So cubalah stalk diri sendiri, kemudian kita stalk orang lain pulak HAHA. Selamat menggodek di Google :p

Comments

AmirFX said…
Lom pernah cuba gik benda tok.. Kaktok kmk cuba juak...
Freaky said…
haha skodeng blog sendiri di Google
alif haris said…
dah femes dah suterakasihyann :)
Jue said…
aku pnah coba hohoho taip nama dirik pun hehe
taip juelina ada juak listed nok ujung nama ya hihi
Ardini Humaira said…
congrats dear.. dni pun sama. hehe dni sedar sejak julai hari tu tapi lom sempat wat entry :D
aleen aiden said…
stalk diri sendiri?hi3.ok2,nanti alin try tengok ape jadi. :P
iya salah satu ciri2 seo ni..

sllu sya buat mcm ni klu mo pi bukak blog bah!

taip ----> "blog uchi"

make it more than practise... cewaaah !
mek da jwk di tag leh syuk ya.. hehe..lom plah..gik..:P
faridah nazurah said…
udah buat :)

http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/10/suterakasihyann-stalk-blog-sendiri-haha.html

hehe malu la pulak
azrijohan said…
malu la nak stalk blog sendiri.hehehe ;p
[sutera kasih] said…
@Anisa Hang Tuah:
ehhh xla awk..suka2 je tu huuhu
[sutera kasih] said…
@azrijohan:
xpyhla malu, blog sndiri jgk hehe
faridah nazurah said…
terdelete.. nanti nak repost balik.. tapi kan , kenapa ada yg cakap blog sy takde kat google?
[sutera kasih] said…
@♛ Dea Arematt ♛:
yala tek, kmk ngga nya post, mcm best jak, ya kmk try hehe
[sutera kasih] said…
@Uchi kay-f @hmad:
ohh yaka uchi?
rajinnya mau search2 lg, aku suda kasi bookmark d lappy hehe
[sutera kasih] said…
@aleen aiden:
hehe..jgn lupa stalk diri sndiri :P
[sutera kasih] said…
@Ardini Humaira:
nnti ada masa dini try la buat..best jgk hehe
[sutera kasih] said…
@Jue:
hehe ku pun penah juak taip full name..skda gilak dlm google..
[sutera kasih] said…
@alif haris:
xla dek..dh mmg tu keyword sendiri kan..mmg la keluar kt google hehe
[sutera kasih] said…
@Freaky:
try test la freaky, best jg skodeng2 d google tu hehe
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
ok2, kelak kmk singgah ngga hehe
Kancil 8349 said…
belum pernah mencuba lagi...tapi selalunya memang nama kita akan naik dekat google nie...hehehe....lepas nie nak cubalah
[sutera kasih] said…
@Kancil 8349:
hehe yup..betul tu..sekadar suka2..try la, drpd dok stalk org lain, stalk diri sndiri plak
[sutera kasih] said…
@faridah nazurah:
ada sy jumpa kt google..org tu x reti guna google kot hehe..
pazil said…
hahaha..dulu suka buat camtu gak..:b
sarah mohamad said…
saya baru jek tukar nama blog, dulu just me sekarang tukar jadik sarah mohamad .. so buat masa skrg google tak dapat detect lagi :(
Paris Lipton said…
wahhh cri2 sy plak. cnfrm xjmpe...rindu kite x? hoho
merahitujambu said…
godek2 sendri punya eh..
Ezad Skytech said…
segan la nak skodeng walaupun blog sendiri..hee~
Shaherah said…
shera tak pernah buat lagi.. tapi macam nak try jab lagi.. hehe..
sue perbs.. said…
haha.. mcm best je ni.. nk try la stalk blog sndiri
ABU said…
aku google tak detect sgt..sbb bnyak sgt saingan.. kalau bunyi kotak kosong dulu ok..huhuhu

untungla ko..
[sutera kasih] said…
@ABU:
abu, kan ko baru tukar domain, then ko baru tukar nama blog kan? mungkin google belum mesra, mcm my blog, aritu tukar nama..lmbt google mau kenal..hehe

jd ko tggu la ya, nnti lama2 google ikat blog ko terus
[sutera kasih] said…
@sue perbs..:
try la dear..best skodeng2 hehe
[sutera kasih] said…
@Shaherah:
selamat mencuba, dr situ jgk kita blh tau manatau ada blog yg mention nama kita ka, ngumpat kita ka hihi
[sutera kasih] said…
@Ezad Skytech:
apa nak malu ezad, bkn blog org lain hehe
anamizu said…
hehe SEO lekat gak tu =P








luv,
cik ana
sergeant keroro said…
Nak buat jugak la nanti. :P
Wanz Mejuez said…
Wahhh! Best lahhhhh siap GOOGLE kasi sitemap lagi tuh... jeles nya saya!
Elih Japahar said…
Ini hobi saya bhahaha :) ops! tiba2 rasa mau makan laksa sarawak jak ni..breakfast lu lah
Adylia Qarissa said…
dah glamor nieeee... :)

nak cuba gak la..kot terkeluar gak hihihiiiiiiiii :p
Bui Junaidi said…
kmk kdg2 ada juak try carik blog kedirik rah gugel..
Myra Jay said…
Ok nak try godek2 jugaklah :)
shandye. said…
berdebar jugak bila buat image search kat google. takut blog dikaitkan dgn gambar yg bukan2. hehe... nasib baik clean and clear je. ngee....

i do agree with nama blog yg unik mampu beri impak yg berbeza dalam SEO. cthnya nama suterakasihyann sendiri dah cukup unik utk letakkan dia pada posisi atas kalau search guna google.

hehe...
Hanie_Dew said…
tak penah wat lagi. jue je slalu wat. dia wat nama aku. seb baik nama aku suci dalam debu lagi.
eVa said…
wahh! menakutkan ada juak.. kluar muka d intenet.. eee.. mun ktk oke..mun kmk tek alu takut hahaha
Bro ahmad said…
woww hebat la !...ni jeles dah tahap melampau ni...ada ubat hahaa
ciK LyndaWawa said…
whoaa..nang glem kitak oo....=]

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …