Skip to main content

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un

Salam my readers :)
Ada baca newspaper tadi? Terkejut baca berita salah seorang jemaah haji meninggal dunia selepas jatuh dari tingkat sembilan, bangunan hotel penginapannya di Hotel Al-Haram, Madinah, Arab Saudi. Mangsa merupakan jemaah perempuan yang berasal dari Selangor (sumber: Harian Metro). Tak kesampaian hajatnya untuk menunaikan haji. Takziah buat keluarga mangsa dan semoga arwah dicucuri rahmat dan tenang di alam sana. Sama-sama kita sedekahkan surah Al-Fatihah untuk arwah.

Tadi masa nak makan tengahari, dapat panggilan bagitau adik kemalangan. Mau tak terkejut kami serumah. Terus kenyang perut nak makan. Mak terus kelam kabut pergi sana terus bawa adik pergi hospital. Sekarang ni diorang masih di hospital, aku kat rumah. Adikku ni memang degil sikit. Haisshhh. Harap-harap dia okey. Aku pulak yang nak nangis masa call nak bagitau bapak tadi. Jiwa sensitif ni, jangan berani sentuh. yayyyyyy.

Comments

AmirFX said…
Innalillahiwainnalillahirajiun..
Zura said…
takziah tuk keluarga mangsa...moga adik yan xde pape...
Adylia Qarissa said…
al fatihah untuk arwah...

semoga adik tak dapat kecederaan teruk...
Abg Stalker said…
Takziah..

tenang k syaza,insyaAllah adik ok je.jiwa kental tu..remaja kn. :)
ILA HonEyBuNNy said…
al-fatihah...

macamana keadaan adik syaza sekarang?
aimie amalina said…
masyaAllah..adik kakak lelaki ke pompuan ni?
umo bape kak..hayoo
semoga semua molek2 aje ye
hayoooo
akak..jgn nanesss
mudah2an baik aje ye
huu
sy pulak yg nak nanes
huuuuuu
Mama Gee said…
Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un...takziah buat ahli keluarga beliau...

harap2 adik kamu ok ya..

kunjungan yg pertama kali dr mama...salam ziarah :)
Yumida said…
hope everything ok...malang kn x berbau kata org. sntiasa brwaspada..
budak penjara said…
innalillah..tapi dia mati di tanah suci..sngt menguntungkan mati dalam keadaan niat menunaikan haji
faridah nazurah said…
sabar ehh.. nanti eloklah adik sis tu.. nanti kirim salam ehh kat dia
abghani said…
malang tidak berbau
Yatie Awang said…
al-fatihah buat arwah

buat adik Yann, cepat sembuh
Khairul Antasha said…
Al fatihah...

kmk kdak ktk juak aieee..mun ada berita kdak ya..nang rs apa ndak kah..xdpt nak cool..huhu...

hrap2 x teruk gilak adik ktk...
Maii Yusre said…
Semoga adik kak yan tak apa-apa :)
teha said…
semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman :)
Hanie_Dew said…
Innalillahiwainnalillahirajiun. takziah untuk keluarga mangsa. semoga rohnya dicucuri rahmat.

adik ko camana da yang. dia accident motor ke.
Kathy Tuah said…
Innalillahiwainnalillahirajiun..
anamizu said…
Innalillahiwainnalillahirajiun..
takziah buat keluarga jenazah..
meninggal di tanah suci..
insyaallah indah menanti dia disana




luv,
cik ana
ciK LyndaWawa said…
ada kmk baca tadik..cian eh...adik kitak ya gine nektok?mudahan xda papalaa..
iPai said…
Inalillah .. moga arwah dicucuri rahmat ..

syaza, moga adik syaza pon baik2 saja ..

syaza pon sabar menunggu k ..
ABU said…
alfatihah..semoga arwah ditempatkan bersama orng2 yg beriman..
niat arwah ingin menunikan haji, Allah maha mengetahui..
NasZ said…
salam kenal..dah follow awak.

terbaca gak pagi tadi. saya sedekahkkan Al Fatihah kepada arwah tersebut. utk adik awak tu, saya doakan dia selamat.

MOHD NASER.com
Ini Kisah Tia said…
harap2 adik akak baik saja ..
Acik said…
alahai, kakak mithali! kalu adik balik nanti jgn dimarah2 taw ... biasa ler budak lelaki (eh, adik tu lelaki, kan!) ... pujuk n nasihat dia baik2 (walaupun kita taw dia takkan dengar - hihihiiii)
~AmyLiana86~ said…
innalillahhiwainnailaihirajiun..so cmne dgn adik awk yann?
Hanie_Dew said…
header dari merahitujambu mi amor. terpilih pasal buat cake dia ari tu. ingat tak?
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana86~:
Alhamdulillah..xda luka parah sgt..tp kesianla tgk dia, tgn dia sakit..
[sutera kasih] said…
@Acik:
x marah pun kak..dia siap ketawa2 lg plg rmh..sengal hehe. tp sy tau dia sakit tu..
[sutera kasih] said…
@NasZ:
salam kenal & thanks follow :)

terima kasih atas doanya yaa..
[sutera kasih] said…
@ABU:
amin ya rabb..
betul tu Abu
[sutera kasih] said…
@iPai:
thanks ipai, dia dh okey :)
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
iya daling..okey suda dia, tp tulang tgnnya retak cket..
[sutera kasih] said…
@Khairul Antasha:
kan? kan? kan?
sikpat nk cool..hati tisu
thanks, nya skda pa2 :)
[sutera kasih] said…
@Yatie Awang:
thanks kak yatie :)
dia cedera ringan je..
[sutera kasih] said…
@faridah nazurah:
sabar la ni dear :)
yup..cedera ringan..kesian tgk..
[sutera kasih] said…
@budak penjara:
betul tu awk...semoga dia tenang di sana
[sutera kasih] said…
@Yumida:
yala tekk...malang sik berbau bah..
[sutera kasih] said…
@Mama Gee:
thanks mama gee..
nnti sy jenguk mama yerr :)
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
lelaki dek..bdk lagi :)
x nangisla..sayu je hehe
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
dia dh ok..cuma tulang tgn dia je retak..huhu
[sutera kasih] said…
@Abg Stalker:
thanks abg stalker :)
biasala tu..remaja..
[sutera kasih] said…
@Adylia Qarissa:
thanks dear, cedera ringan huhu
[sutera kasih] said…
@Zura:
thanks kak zura..huhu
eVa said…
Innalillahiwainnalillahirajiun..

aie tedah adek ktk.. now gne?
[sutera kasih] said…
@eVa:
nya sik terok gilak, merepuk tgnnya retak jak hehe

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …