Skip to main content

BLOG TUTORIAL TERBAIK

Salam my readers :)
How are you today? Feeling good? Ada yang tak sihat? Mehhh sini saya bagi ubat hehe. Korang buat apa hari ni? Ohhh hujung minggu kan, mestilah ada yang keluar jalan-jalan cuci mata tengok wayang. Kalau tengok wayang tu jangan lupa buat review, nanti saya baca saja dari review korang hehe. Hari ni saya make over blog my cousin, si Amy. Saya memang suka make over blog orang dan main editing gambar hehe. Senam mata tengok coding yang tak comel sungguh tu. Sekarang ni senang saja nak edit blog. Just GOOGLE tutorial-tutorial yang kita nak. Sekelip mata saja Google bagi jawapan hehe. Sekarang ni pun banyak blog dah kongsikan tutorial mencantikkan blog.

Dua blog wajib yang akan saya rujuk untuk mencantikkan blog ialah:
(dua blog ni memang kaji sendiri coding-coding so no hal kalau nak tanya mereka apa-apa masalah berkaitan coding)

&

Dulu agak rajin saya nak kongsi tutorial mencantikkan blog, tapi ada sesuatu yang buat saya terkilan, bukan pasal copy cat, adalah something hehe. So, saya malas dah nak post entri tutorial. Padahal setiap kali kongsi tutorial, memang akan letak credit kepada empunya tutorial. Niat di hati nak berkongsi dan memudahkan pencarian rakan blogger saja. So, saya dah himpunkan koleksi tutorial untuk rujukan saya sendiri di Page Tutorial. Selamat mencuba!

Comments

AmirFX said…
Okeh.. Kaktok kmk terjah.. Kmk jarang juak nak ngacak kan blog...
aimie amalina said…
ayuh mari mencube
heeeeeee =]
Cik Sara said…
Nak g jenguklah blog tutorial tu.. Tapi bukan dalam mood nak edit blog lagi..huhuhu...
Kathy Tuah said…
sy pun selalu gak bukak tutorial sume ni tp nk buatnye tu malas..haha
faridah nazurah said…
ohh dulu2 pun sy ada buat tuto sendiri gak. tapi sekarang dah malas. sebab ada sesetengah blogger ni bajet2 dia je leh buat tuto. hehe :P blog dia dah kantoi..
Paris Lipton said…
dua2 pernah jejak sbb penah jmpe kat google. best gile google! hehe
[sutera kasih] said…
@faridah nazurah:
kan? kan? kan? haahhh awk mmg memahami apa yg tersirat hehe..pernah dulu hamba Allah ni marah2..bajet dia saja blh buat tuto, cettt...

kalau di dunia internet ni, susah nak ada hak milik persendirian..

sshhh, awk diam2 tau pasal blog tu haha
[sutera kasih] said…
@Kathy Tuah:
ikut mood jgk tau nk edit blog ni hehe
[sutera kasih] said…
@Cik Sara:
boleh bookmark dulu hehe
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
aimie try la k?
aimie kan boring ddk2 tu hehe
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
kacak dh blog ktk ya..hehe
byk otromen :P
faridah nazurah said…
haha tapi sy suka baca. sbb best..
[sutera kasih] said…
@faridah nazurah:
hehe ok2, senyap2 tau..baru nk cdg tukar URL blog tu...maluuuu :P
[sutera kasih] said…
@Paris Lipton:
GOOGLE..ada segalanya haha
Ezad Skytech said…
hee..boleh la try2 nak jenguk2 blog tutor ni..mana tahu boleh cuba tutor yg ada kat dalam tu kan...:D
anamizu said…
pasni bile search je konfem
kuar LINK blog tutorial syaza :P




luv,
cik ana
[sutera kasih] said…
@anamizu:
hahaha...xdala cik ana :P
[sutera kasih] said…
@Ezad Skytech:
try la ezad..byk tuto dlm tu :)
Myra Jay said…
Kalau rajin memang semua jadi, akak ni malas nak main dengan coding2 ni semua :)
azurin ramli said…
aah.empayar bintang tiga mmg best.sy refer situ je tgk tutor ^^
faridah nazurah said…
jgn tukar.. hehe tak baik tau tukar2
ILA HonEyBuNNy said…
ila bab2 blog lagi la tak tahu syaza...

tahu berbog ja....sob3...hehe
ciK LyndaWawa said…
kmk pun jarang mok mencantikkan blog..penah coba..p hancur blogku pasya....huhu
Bro ahmad said…
dah jemu ngadap koding ..thank suterakasihyann
Dalila Diela said…
suka rujuk blog lyssa secret..empayar bintang tiga pun pernah rujuk jugak.:)
Ini Kisah Tia said…
empayar tu Tia pernah masuk :)
kozumi_ro said…
budak nakal jenguk di sini^^
My Name is Mar said…
takde masa lah nak edit2 dah..
Hohoho..
Cik syaza tolong make over kan saya punya lah..
Boleh?
Hohoho..
eVa said…
wahh! da masa mok agak lak eyh
[sutera kasih] said…
@eVa:
agak, jgn sik ngagak hehe
[sutera kasih] said…
@My Name is Mar:
Insya'Allah boleh kot, tapi rasanya xperlu make over lg dh blog Mar dh cukup cuuunnn ! :)
mia izzati said…
terima kasih..info yang menarik..tq tq....

Nazar wajib ditunaikan

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …