Skip to main content

BILA RINDU DENGAN BLOGGER ITU

sumber gambar: Google Image

Salam my readers :)
Tiba-tiba rasa rindu itu datang. Awak, kamu, saya, kita dan mereka pasti pernah merasa nikmat rindu. Cukup seharilah, kalau dia tak update entri, kita rasa tercari-cari. Eh, mana dia ekkk tak update pun hari ni. Terus menunggu keesokan harinya. Pun tiada juga sebarang entri baru. Kenapa dia tak update entri baru? Sakitkah dia? Ohh sibuk kot. Atau dia marah? Hahhh, amboiii macam-macamlah yang menjelma di fikiran. Begitulah rasa rindu seorang rakan blogger kepada rakan blogger yang rapat dengannya. Aku rindu baca entri-entri baru dan segar darinya. Mereka kawan yang baik dalam dunia blogger. Semoga mereka dapat kembali aktif blogging seperti dulu. Aku rindu ukhuwah persahabatan yang terjalin. Terima kasih awak :)

Ewahhhh...ewahhhh. Apa kamu fikir tu? Rindu je suka lah? Rindu je cinta lah? Rindu je sayang lah? Ke situ pulak. Taugeh sungguh hehe. Awak rindu tak, kalau saya tak update entri sehari? Mehhh saya nyanyi sikit untuk awak, kalau sumbang, gelaklah sebab ianya respon jujur dari kamu HAHA. Sengal aku malam ni. Okey, hayati lirik lagu ni :

Dikeheningan malam,
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg disayang
Bagai kau didepan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata

Bila rindu,
Terkenang mu sayang, terasa sayu,
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam,
Jauh terbang diri ku melayang,
Aku rindu,
Sentuhan mu, ku rasa sayu,
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini,
Bawa ku dalam pelangi,
Melepasi batas diri ini.

Jauh angan ku lena
Kurasa kita bersama
Kau bawa daku kesana
Ke alam kisah yang lama
Kenangan didalam jiwa
Bila terjaga semula
Disisiku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa
Inginku luahkan semua

Sesungguhnya kita mestilah
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati
Ikhlas kasih
Sabar insyAllah kita akan
Bertemu semula

Aura yang memecah semesta
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian
Kesepian menyelubungi hari-hariku
Disajikan dalam doa-doa rindu
Yang menanti kau datang dan pergi
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
Disisi cuping di setiap corong
Lorong yang lohong
Benar ku tak bohong
Bila hati menyanyi
hak milik lirik- Ruffedge

Secara jujurnya, rindu tak kalau saya tak update entri? Atau kawan blogger yang kamu rapat tak update entri? Mesti tercari-cari, kan? kan? kan?

Comments

Elih Japahar said…
Selalu jugak rasa rindu dgn blogger 'itu' bila tak update...itulah keistimewaan ada kawan dialam maya :)
[sutera kasih] said…
@Elih Japahar:
kan? kan? rasa rindu tu mesti ada..tercari2 tertunggu2 tu, rindula tu :)
[sutera kasih] said…
@محمود احمدی‌نژاد:
hehe..tak rindu sbb baru je baca blog kamu
De'din said…
dulu memang x senang duduk bila rakan blogger x update,,
tpi time tu lah masa yang sesuai untuk jelajah blog baru :D
Freaky said…
ermm ermm rindu ke tidak ye ? emm :P
[sutera kasih] said…
@De'din:
hehe..aaahhh, dh blogger dirindu tak update, bermula la bergerak cari blogger baru
kotak bulat said…
siapalah yg bertuah tu ye.. :)
lame tak dgr lgu ni..
[sutera kasih] said…
@kotak bulat:
semua pun bertuahla KB hehe
siapa2 la yg lama x update tu, akan dirindu :)

lagu ni best..
eVa said…
mesti mek rindu ngn kakak taugehhhh!! hahaha.. rinduuuuuu
IBU GEBU said…
mestilah rindu kalau org yg kita rapat tak dengar berita... sakit ke? sihat ke? ok ke? tak ok ke? mesti kita risau kan...???
AmirFX said…
Cemne nak padah ooo.. Mmmm.. Rindu gilak2.. haha..
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
wahhhh..maksehhhh aiiieee..beraie ktk kelak haha
[sutera kasih] said…
@IBU GEBU:
kan..kdg2 risau, tp cukupla if dpt tau dia ok :)
[sutera kasih] said…
@eVa:
betuahhhhh..taugeh diingatnya haha
perkara itu normal..!!!
missSenget said…
rindu2...

kdg2 gi kt page yg sama byk kali...nk tgk die updet ke tak..

kdg2 baca entry2 lama die..hahah
aReLaN said…
rindu blogger len???hmm..dlu ada la.tp skang ni dia dh xnkp lyn.trus lost contact.sedih je rse.tp kn klu rndu 'blogger' kpd blog ni leh????
faridah nazurah said…
hehe awak rindu tak sy kalau x update blog?
miratun madihah said…
eheme awak rindu saya tak?hehe
alif haris said…
haaa mesti rindu sy kan kak ? hahaha * perasan :p
Sunah Sakura said…
yup..mesti rindu punya~ siap tanya by sms or FB lagi...mana entri?
shandye. said…
bila rindu kat blog tu, mesti singgah hari2 walaupun dia dah dekat dua minggu tak update2.

lepas tu mula cari profile fb dia, add dia as friend lepas tu poke2 dia...

lepas tu stalk lagi, cari twitter dia... follow dia dan kemudian drop hints tanya nape tak update2 blog lg.

oh. aku si penagih blog tegar. hahaha...

btw, maaf jarang singgah. sibuk sich baca jurnal nk mengarang tesis.

mau meleleh jus otak dibuatnyerrr....

#stress
Bro ahmad said…
Bro nak menghilangkan diri la lepas ni...:)
zareliqa afiqa said…
Betul2.Rindu2an jadinya.huhu
yayath said…
betul3...hehe:)
rindu xsmstinya utk kekasih je kannnn.? akak pn rindu nk dtg sni :D
RJ Beena said…
jalanjalan...:) sy pnjam satu post kamu bout WW yep...
Shuhaida Subri said…
wah.. bestnyer kalau ada yg rindu kat kita. hehehe.. tapi xde pun yg nak rindu kat sy.

Tuan blog yg comel!
Sy terima cabaran awk!
http://shuhaidablog.blogspot.com/2011/10/cabaran-mencari-follower-yang-ke-100.html
Jue said…
Wah mcm tauk jak rindu ngan sapa hihi
Mun ko sik update hrslah aku rindu kan. Ko sik tauk tiap kali ku ngan hanie bklaka mesti ada selit nama ko lah =)
Cik Kasut said…
ok2 cik kasut dah update
entri...
http://kasutselipar.blogspot.com/2011/10/im-back.html
Nurnajwa KZ said…
Of cos la rinduuuuuuuuu. Awwwwww! :D

Ehehe, ni rndu laki ke gegirl? :P
Reena said…
Wahh, kalau dulu rindu dekat real world je. Sekarang zaman canggih, rindu pun boleh muncul through internet gitu. Jangan mandi tak basah sudahla ye. Hehe
teha said…
lps nie , rjin2 laa hapdate supaya xde org rndu.. hee ~~
iPai said…
syaza rindu sapa ni .. dah lama tak dapat follow syaza ye .. kalau tak mesti leh follow skandal syaza ni ..
~AmyLiana86~ said…
of cos rindu yann..awk sorg je lagi kawan blogger lama yg masih aktif...huhhu
Ezad Skytech said…
rindu kat sape tu..? heee~
Yatie Awang said…
mestilah rindu, tertanya2...kemana menghilang hehehhe
cik arija said…
betol3..rindunye kat org tu kalo dia xupdate entry..kemana dia pegi eh?
anamizu said…
dear AWAK,

sesunggunye sy sering merindui AWAK.
bila AWAK tak update, sy lawat blog AWAK..sy nk tahu AWAK ok ke tak..sihat ke tak..seriyesly, sy RINDU AWAK bila awak lame hilang :)





luv,
cik ana
iMBobo said…
rindu zaman dulu sebab ramai blogger aktif :)
ciK LyndaWawa said…
wah..kmk x online!!!!patutla nama kmk xda..=( uwaaa
amy1906 said…
mstila rndu,cz blog ko mnarik sgt tuk dbca,hihi....
My Name is Mar said…
Itulah kuasa blog..
Kadang, melalui blog, orang boleh bercinta kottttttttttt..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …