Skip to main content

Volkswagen Polo GTI & Gelongsor Kayu, mari borak-borak santai

Salam my readers yang comel-comel :)
Agak lambat pulak update entri hari sabtu. Seharian pergi mengeratkan silaturrahim dengan keluarga. Esok konvoi raya dengan kawan-kawan pulak. Makanya, dua hari ni kurang sikit nak 'blogwalking'. Jangan merajuk pulak kalau saya belum jenguk blog korang tau. Sampaikan nak blogwalking keluar kawasan pun memang tak sempat lagi, bak kata Freaky blog Firdaus Life, kita kena jugak blogwalking 'keluar kawasan'. Otak pun berkembang, saya setuju pendapat Freaky, sebab kadang-kadang saya pun tak keluar kawasan.


Meluangkan masa 'dalam kawasan' pun dah memakan masa berjam-jam. Kalau kita blogwalking keluar kawasan, kita dapat kenal ramai rakan blogger yang lain dan pemikiran kita pun berkembang sekembang-kembangnya hehe. Nanti saya lawat siapa-siapa yang join Segmen Keroro Tanya Wishlist Gadget 2011 dan Merahitujambu tu yerr :)

Sekarang ni tengah kekenyangan sangat tau. Mata pun dah kuyu layu ni. Macam mana nak diet kurus langsing badan bersaiz S bak kata Farihah blog Cengkihkali?hehe. Bila orang kata kita berisi dan bertambah gemuk, agak stress jugak haha. Biasalah penganggur berjaya, memang kerjanya menternak lemak kat rumah hmmmmm. Sebenarnya nak kongsi gambar gelongsor kayu, terjumpa masa pergi beraya rumah nenek di Gayang, Tuaran.
Comelkan gelongsor kayu tu? Biasa tengok gelongsor bukan kayu di playground, kan? Tak pernah lagi tengok gelongsor kayu macam tu. Empunya rumah cakap, anaknya buat gelongsor kayu tu untuk anak-anak kecil di rumah. Perghhh memang kreatif dan jimat bajet hehe. Tak payah penat-penat lagi nak bawa anak pergi playground petang-petang hehe.

Ternampak iklan nuffnang menari-nari di blog-blog tentang Volkswagen Polo GTI. Bestnya kalau dapat memiliki kereta Volkswagen Polo GTI ni. Saya suka kerete kecil-kecil comel macam ni. Tak suka kereta besar gedabak. Susah saya nak 'parking' haha. Saya tak terer lagi nak parking :P


*KATA HATI: Tengah tengok drama TV3 tajuk Ohhhh...Haram..hmmmm, apa komen korang yang ada tengok? -_-"

Comments

Yumida said…
bena ya...blogwalking blh di mn2..asal ada ms jak..
aimie amalina said…
huk3
cantiiikkkknyeeeee pooolooo
=]


p/s: weee..conok nye konvoii..nak ikot!..ehehe


p/s: akak..nnti msg mie alamat rumah akak kat inbox Fb eh =]
Ezad Skytech said…
sy pon tengok jugak cerita Ohh Harammm tu..best cerita tu..hee~
Bro ahmad said…
macam best je gelonsor kayu tu..p backlink 0.02 sen denaihati tu macam mana ekkk?
Bro ahmad said…
nak buang cara manual je mudah..pergi webmmaster tool..click crowl eror kalau ada la..copy link tu dan pastekan kt crawl acses done..ambil masa nak delete tu..p

banyak duit denai hati nak bayar 1 trafik 0.2 sen huuh
AmirFX said…
Sayang keta polo ya duak pintu jak.. Enjen dah cukup power k ktk jalan2..
Nurnajwa said…
Cerita tuuuu,


Kelakar ;D

Hahahahaha. Mcm ape je.

ps: Belanja satu keta boleh? :P
Freaky said…
dapat volkswagen memang heaven la. haha
Kak Yatie said…
kakak pun tak pernah tengok gelongsor tu, unik kan
merahitujambu said…
gelongsor kayu tu main x selumbar tangan ke dear?tp cantik buat sendri je kan
H.J said…
owh..besar angan2.
Umie Artoqiemie said…
brapa kilo nait tok? hehehe
Ninie said…
Alahhhh...comelnya gelongsor tu!!! Nk main jugak...nak jugak... Syaza, ada kejutan utk anda. Check kt sini ek!! harap awk suka...

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/tablet-pc-for-sutera-kasih-and-maicher.html
syiela said…
wah bestnyer ada gelongsor tu... kalau buat tuk ank2 syiela sure dorang tak kemana dah :)

tengok jugak citer tu... cam ape ja.. hahahaha
[sutera kasih] said…
@syiela:
bestkan..sy pun kagum tgk gelongsor kayu tu, rasa mcm nk main jgk :P
[sutera kasih] said…
@Ninie:
thanks dear, terkejut sy tengok tadi hehe
[sutera kasih] said…
@Umie Artoqiemie:
malas kmk nk nyebut, malu aieee :P
[sutera kasih] said…
@H.J:
besar ke HJ?
kena kecikkan la lagi kan..
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
tak dear..dah dihaluskan permukaan kayu tu..nasib baik kecik, kalo tak, sy yg main gelongsor tu haha
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
kelakar dan ada pengajaran :)

boleh je dek..keta mainan haha
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
sikhal duak pintu, sik pelu mbak rami2 haha lokek kali jak
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
tp gelongsor tu budak2 je boleh main hehe

sy dh explain kt komen bro :)
[sutera kasih] said…
@Ezad Skytech:
Ohhh harammmm..kelakar kan hehe
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
polo tu comel kan aimie..kalo dpt tu mmg best hehe

ehh akak tak bagi lg kan?astaga..sorry2..nnti akak bagi :)
ciK LyndaWawa said…
segmen tok x di tag nak??
Jue said…
Kck koh glongsor ya!!sa mok molah cgek utk aku hahaha. Seriuosly. Mok ask parent lok mun bole kah dpn umah..pasu bunga bole dialihkan hahahaha

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …